Kísértés (2013) 39

Breathe In
98' · amerikai · dráma, romantikus 12

Ahogy a nyár őszre fordul, Keith Reynolds zenetanár az éhező művészként megélt régi napjain mereng. Miközben felesége, Megan és lánya, Lauren a lány középiskolai utolsó évére készül, Keith azokba az estékbe kapaszkodik, amikor egy neves manhattani szimfonikus zenekarnál helyettesíthet… [tovább]

angol · magyar

Képek 25

Szereposztás

Guy PearceKeith
Amy RyanMegan Reynolds
Mackenzie DavisLauren Reynolds
Felicity JonesSophie
Matthew DaddarioAaron
Brendan DoolingRyan
Kyle MacLachlanPeter Sebeck
Ben ShenkmanSheldon

Kedvencelte 6

Várólistára tette 74


Kiemelt értékelések

Ascyra 

Csodálom, hogy elmaradt az írott értékelésem. Pedig annyiszor átgondoltam már. Mégis úgy érzem, hogy ennél az alkotásnál van az, amikor az ember szépen és csendben elmélkedik a látottakról. Átgondolja a mi volna, ha… szituációkat, ha az ő életében történnek.
Roppant kifinomult, emlékezetes alkotás. Felicity Jones és Guy Pearce között tapintható a vonzalom. Inkább nézzétek meg!
(Szentségtelennek érzem ehelyütt a túláradó ömlengést.)

Londonna 

A film a vége miatt eleve 9 csillaggal indult nálam, aztán végül 8 lett belőle, pedig az itt olvasott értékelések alapján nem teljesen erre számítottam.
Az alapszituáció / történet nagyon jó, tetszik. (Ezért is néztem meg.) Csak aztán a cselekmény előrehaladtával a színészi játék nekem kicsit lapos volt… Mire gondolok?
Guy Pearce szerintem elég gyengét hoz, én legalábbis egészen addig a pillanatig nem láttam rajta az égvilágon semmit, amíg „konkréttá nem váltak a dolgok”. Sőt, az se látszik a pasin, hogy olyan rosszul érezné magát a családjával. Szóval ez a fajta váltás nála számomra túl hirtelen, és ami még ennél is szomorúbb: hiteltelen.
Felicity Jones: na, ő már más tészta. Rajta AZONNAL láttam a vonzalmat, az érdeklődést. És el is hittem neki. Bevallom, Sophie-ban én nagyon magamra ismertem, én is ilyen típusnak tartom magam, csak talán még nála is óvatosabbnak. Bár lehet, hogy egy vadidegen környezetben a zavarom ellenére én is megpróbálnék oldani a gátlásaimon és igyekeznék haverkodni. De amúgy a habitusa nagyon az enyém. Plusz én is megkaptam már egyszer-kétszer az arcomba, hogy „idősebb vagy a korodnál” .
Ha eltekintünk a kezdeti döcögéstől, akkor Guy Pearce is „megérkezik” a szerepre, és onnan már tetszik. A víztározós jelenet nagyon klassz, bár bevallom, nekem az elázós / sörözős / zongorázós az abszolút kedvencem. :)
A feleség: szerencsére én nem láttam annyira hárpiának, bár lehetett volna még ennél is kevésbé sárkány. Szeretnék egyszer egy olyan filmet, ahol a feleség „tökéletes”, mégis elszerethető a férje. :P vagy férjtől a feleség, lényegtelen Oké, a házas nők minden bizonnyal gyűlölnék és tüzet okádnának (plusz ahogy észrevettem, ezt a filmet se csippantják, ki vannak tőle bukva eléggé – a befejezés ellenére is), de hát kit érdekel. :)))) Én a pukkasztós múvikért lelkesedem. :D
A jány: nem találtam annyira hülyelibának, mint vártam – aminek örülök, de ennek ellenére még mindig tudtam utálni a stílusát. Én képtelen vagyok azonosulni ezzel a „tini-életszakasszal” (pedig én is vótam, oszt' mégse).
Amikor pedig 18 évesen nekiesik Sophie-nak az apja miatt…. Szánalmas. Már elég felnőttnek kéne lennie, ehhez képest csak egy elkényeztetett kis liba, aki mérföldekkel el van maradva érettségben önnön életkorától. (De persze kocsi az kell neki. -.-" „Jó” amcsi szokás szerint.)

A befejezés egyetlen szóval és találóan élve: ROSSZ.
Szerintem spoiler -.-"

Ja igen, ami még a Keith-t illeti: nem, ez még véletlenül sem kapuzárási pánik. Úgyhogy uraim, biztosíthatom önöket, hogy nem kell aggódniuk. :)))))

StAngela 

Őszintén megvallom, ennél azért többre számítottam. Na nem arra, hogy a zenetanár apa és a cserediák lány egymásnak esik majd a képernyőn, de mindenesetre egy kis szelíd csókcsata jelentősen dobott volna a filmen. Felicity Jones nagyon jól alakította a tehetséges, szerény és visszafogott brit lányt, aki ugyanilyen módon vonzódik is. Tetszett ez a visszafogottság és a víztározós jelenetért külön odáig voltam.
Ami nagyon nem jött be, az Lauren viselkedése volt. Alig ismerte Sophie-t, de a pletykák hatására egyből a legrosszabbat feltételezte róla meg a pasijáról. Az apja és a lány közötti vonzalmat pedig teljességgel túldramatizálta. Egy már-már felnőtt nő nem kezdett volna el hisztizni, inkább kereste volna az okot, hogy miért alakult így.
(Egyébként meg, vicc az egészben, hogy pont ő ribancozza le Sophie-t, mikor ő sokkal inkább az.)
Az anyja meg szerintem elég visszafogottan kezelte a dolgot.
Szóval nekem maga a sztori tetszett, de sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle, főleg ha Guy Pierce kicsit több érzelmet tesz a karakterébe!
A befejezés pedig olyan semmilyen volt.

Timi

Nagyon tetszett a zongora tanár és a cserediák közti titkos románc. Jó volt a hangulata és a képi világa is, azonfelül a színészek is jól hozták a karaktereiket.

Corvus_CoRex 

Jézusom, Sophie-t hogy utáltam. Már az elejétől fogva borsódzott tőle a hátam. Tipikusan az a csaj, akit ki nem állok. Nem mintha Keith jobban bejött volna. Bár nekem magától a szerelemtől égnek áll a hátamon a szőr, szóval csak kínoztam magam ezzel a filmmel, nem nekem való, nem nekem készült, csak… perverz vagyok. D:


Népszerű idézetek

Londonna 

My uncle used to say, don't let fear become your profession.

Londonna 

It's so hard to actually do what you want to do.

Kontra_Judit 

Sophie: Ne hagyd, hogy a félelem legyen a hivatásod.

Londonna 

– What makes you happy?
– At the moment there's only really one thing that makes me happy.
– Me?
– It's true.

Kontra_Judit 

Sophie: Nehéz rájönni, hogyan legyünk igazán szabadok és hogy egyáltalán jó-e?

Kontra_Judit 

Keith: Lehet, hogy nem véletlenül vannak korlátok, keretek.


Hasonló filmek címkék alapján