Keresztanyu (2021–2022) 37

A Drága örökösök hatalmas sikere után január 3-ától érkezik Hámori Barbara showrunner új sorozata, a Keresztanyu, amely egy ukrán-magyar határon található községben, Makkosszálláson játszódó magyar filmsorozat. Róza mama, a “Keresztanyu” a csempész maffia vezetője, aki a történet elején, a 69.… [tovább]

magyar
magyar

Képek 16

Szereposztás

Molnár PiroskaRóza mama
Lengyel FerencTivadar
Németh KristófJóska
Gálvölgyi JánosRendőrfőnök
Ullmann MónikaPálinkás Mariann
Szacsvay LászlóSzemereki Béla
Józan LászlóIgor Tatarenko
Magyar AttilaOleg Tatarenko
Kékesi GáborPintér Márk
Dobos EvelinPetra

További szereplők

Kedvencelte 8

Várólistára tette 33


Kiemelt értékelések

Kemiviki 

Hát ez nem jött be. 2 rész bőven elég is volt belőle.

3 hozzászólás
Irasalgor 

1. évad értékelése:

Összességében véve még lehetne sok mindent írni a szériáról, de röviden összefoglalva az erősségei közé tartozik, hogy megfelelően kidolgozza és jól mozgatja azt a rengeteg karaktert, akiket bedobott egy homokozóba az elkövetkezendő évadokra, s az évad végére azért összeáll a széria atmoszférája is, ami bár nincs olyan erős, mint az Örökösöké volt, de próbálkozásnak megteszi. Ha kicsit érettebb lenne a narratíva, valamint a poénokat sem öt évesek szintjének megfelelőre írták volna meg, akkor még erősebb is lehetne, arról nem beszélve, hogy a kevesebb néha több: a széria ugyanis egyáltalán nem adja vissza azt a „kis magyar ökoszisztémát”, ami az Örökösöknek sikerült. Azért várom a további évadokat is, mert leköti az embert, habár nyugodtan faraghatnak az évad hosszán és a részek játékidején is egy kicsit!

Értékelés: 7/10

2. évad értékelése:

Habár, erről az évadról is lehetne sokkal többet írni, mint amennyit írtam, de őszinte leszek, aki eddig nézte a szériát, ezután is valószínűleg fogja, s nem mindenki olyan kritikus vele szemben, mint én. A nézettsége még mindig magas – habár csökkent –, de ez nem is meglepő: a logikát nagyítóval érdemes keresni, miközben bár a karakterek kapcsolatrendszere érdekes és remekül összekuszálódott, ahogyan a hatalmi gócok is jól elkülöníthetően haladnak a saját terveik felé, sajnos a vígjáték-elemek – amelyek nem is mindig humorosak –, túlságosan is rányomják a bélyegét a realitásra, ami miatt még a legsúlyosabbnak tűnő eseménynek sincs semmiféle következménye. A Drága Örökösök esetében is a második évad volt a mélypont, habár ott a rosszabbul sikerült évad is jobb volt, mint a Keresztanyu eddig volt, azért kíváncsi vagyok, hogy milyen irányba halad a harmadik felvonás. Remélhetőleg innentől, csak felfelé vezet az út.

Értékelés: 5/10

3. évad:

Összességében tehát a harmadik etap egy előrelépés a gyengusz második évadot követően, s bár még mindig nem éri el a korábbi Drága Örökösök színvonalát, ha napi sorozatról beszélünk, de mindenképpen előrelépés történt az évad felépítésében, kivitelezésében, a fősodor fókuszálásában, s ami eddig működött – a karakterek kidolgozása és mozgatása –, az továbbra is jó. Bár az új szereplők nem mindegyike tud még szervesen bekapcsolódni a történet alakulásába, ahogyan a logika és az uroboroszi genetikai térkép is meglehetősen életidegen, de végső soron ez egy paródiasorozat határozott vígjáték-elemekkel, így ennyi szappanoperát még el is lehet viselni, főleg, ha nem nézzük ennyire szúrós szemmel a sorozatot. Magasabb pontszámot nem kap, azt remélhetőleg a negyedik évad megugorja majd!

Értékelés: 7/10

4. évad értékelése:

A negyedik évad tehát éppen ezért keserédes lezárásként szolgál a sorozat számára, nemcsak azért, mert a narratív megoldások sok esetben a Drága Örökösöket juttatják az ember eszébe, hanem azért is, mert az utolsó évad, ha lehet még lassabban építette a cselekményét, mint a korábbiak. S bár a karakterek közötti interakciók és a történetszövés egész korrektek, de a 73 részben számtalan filler epizód található, amely nem adott hozzá szinte semmit a cselekményhez és a karakterek személyiségéhez. A sorozat így összességében véve egyáltalán nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, s bár arra jó volt, hogy valami szóljon az este, de ezt manapság számtalan más sorozat is meg tudja tenni, amelyek produkciós értéke ráadásul sokkal-sokkal magasabbak, mint a Keresztanyué volt. Így a negyedik évad, s nagyjából az egész sorozat pontszáma is mindössze ennyi.

Értékelés: 6/10

3 hozzászólás
July 

Egész jó kis sorozat volt. Az elején csakis Ildi és Bonifác miatt néztem, imádtam a párosukat. Aztán lassan elkezdett érdekelni a többi karakter, szál is, bár bevallom teljes mértékben nem kötötte le az érdeklődésemet. Nem érte el a Drága örökösök színvonalát, azonban kellemes kis sorozat volt.
A karakterek között mindenfélét találni, és én kifejezetten szerettem Damil és Babos karakterét, illetve színészeit! A történet tekintetében azonban néha olyan érzésem volt, hogy valami tök random, főleg a vége felé. Ennek ellenére szép lezárást kapott a sorozat, még ha én pár másik szálat másképp is csináltam volna. Illetve van pár furcsa dolog, amit a sorozat alatt annyiszor „elszúrtak”, hogy hihetetlen picit, hogy a végén nem szúrták el.:D

lepetitlys 

A plakátja a legviccesebb:
Kötőtűvel „szőnek” horgolást. :D

BlackSwan 

Jó volt és rossz is, nekem az Örökösök voltak a kedvenceim, itt a pap és a hülye-dinka lány kapcsolata volt az egyik legkedvencebb része a sorozatnak… irritálókból meg értetlenkedő hülyeségekből meg túl sokk is volt…

EsteeNotlauder

Jól indult és jó is lehetett volna ez a sorozat. De nagyon fárasztó lett.
3 hete nem nézem.

Saku28

Volt már egy-két köröm vele, most jutottam el addig, hogy fel is vigyem a nézésem és ne csak kijöjjek a szobából a sorozat közben. (Mire nem jó a Gish hét, amikor két napja sütivel küzdök és kell háttérzaj a konyhába.) Sajnos ez most nem igazán sikerült. Egyszerűen steril az egész min egy Gálvölgyi paródiaműsor. Nem tudom eldönteni, hogy az operatőr, a forgatókönyv vagy a színészek hibája, de főleg a „helyi térellenőrző rendszer” olyan borzalmasan idegesítően játszik, hogy nekem tényleg elég volt ebből ennyi. Van itt minden, amit másik sorozatból koppintani kell, csak aztán nem tudnak vele mit kezdeni, hogy élethű is legyen, már amennyire egy vígjáték lehet élethű.


Népszerű idézetek

Sizzy 

Gina: A Tivi olyan mint a Tibi.
Tivadar: Nem, az más, olyan taxisofőrös.

1. évad 27. rész – Összeáll a puzzle
S_Bíborka 

Ukrán Határőr: – Nem akarok beleszólni, de ez elég jó! Túróska-Bátyuska!

1. évad 1. rész – Az alagút
Papp_Fanna8

Jóska: Lajos!
Lajos: Igen?
Jóska: Arra laksz.

1. évad 8. rész – A buli
Sizzy 

Sótonyi: És hogy néz ki ez a motoros?
Zsiga: Hát ilyen fekete a haja, meg fekete a bukósisakja és a motorja is fekete.
Imre: Hát az Batman, te hülye.

1. évad 61. rész – A vendég
Klaudia98 

Püspök: Dicsértessék a Jézus Krisztust!
Damil: Mindörökké Batman!

4. évad 47. rész – Damil átalakulása

Róza Mama: – Lajos, te Istenbarma! Csak nem az alagútban hagytad a telefonodat?!

Sizzy 

Tivadar: Szomorú vagyok, hogy ki kell mondanom. De elveszett köztünk a bizalom.
Márk: Miért? Megvolt?

1. évad 26. rész – Manikűr
Sizzy 

Zenó: Érted, folyamatosan sugárzásnak vagy kitéve.
Imre: Belőled sugárzik a butaság, fiam.

1. évad 65. rész – Szökés

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján