Jogi játszmák (2004–2008) 12

0 díj · 1 jelölés

Az ügyvédi iroda egyik vezetője, Edwin Poole idegösszeomlást szenved, így Paul Lewiston kénytelen új munkatársat keresni a helyébe, ezért visszahívja a céghez Brad Chase-t. Alan Shore új ügyet kap: egy anya be akarja perelni az Annie című musical producereit, miután a lánya nem kapta meg a… [tovább]

Képek 7

Szereposztás

James SpaderAlan Shore
William ShatnerDenny Crane
Candice BergenShirley Schmidt
Rene AuberjonoisPaul Lewiston
Mark ValleyBrad Chase
Julie BowenDenise Bauer
Christian ClemensonJerry Espenson
Lainie KazanJudge Paula Stern
Gary Anthony WilliamsClarence
John LarroquetteCarl Sack

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 6

Várólistára tette 26


Kiemelt értékelések

Blissenobiarella 

A sorozatot a legjobb barátnőm ajánlotta, aki saját bevallása szerint már legalább ötször megnézte oda-vissza az egészet. Annyira szerettem, hogy nem kizárt, én is így leszek vele.
Ahogyan az ötödik évad egyik részében is utalnak rá: az egyetlen amerikai sorozat, amelyik mer 50 felettieket szerepeltetni, a Jogi játszmák! De ezekben a szereplőkben több a vitalitás és a szexuális erő, mint a húsz évesekben, úgyhogy ne higgyük, hogy ez egy unalmas jogászkodós sorozat. Persze, van benne jogászkodás is, de valójában nagyobb hangsúlyt kapnak a szereplők viszonyai az ügyvédi irodában. Mindezt meglehetősen… Mondjuk úgy, pajkos és incselkedő humorral tetézve. (magyarul: ezeket kizárólag a szex élteti és másról sem beszélnek!)
A két főszereplő aranyat ér: Denny Crane szerepében William Shatner ugyan nem tesz tanúbizonyságot komolyabb színészi tehetségről, mint korábban, de maga a figura nagyon el van találva. A dúsgazdag sztárügyvéd élete alkonyán, aki küzd a kor, az elmúlás és a demencia ellen minden létező módon, de leginkább férfiasságát fitogtatva. Alan Shore-ral már a sorozat kezdetén jó barátokká válnak, aki a nők kedvence, az intelligens, jóképű…a…. Na jó, maradjunk annyiban, hogy én is szívesen a karjaiba omlanék a sorozat női főszereplői után (ugyanis egytől egyig mindet megfekteti.) Kettejük ellentétes nézeteinek ütköztetése adja a sorozat savát, borsát. Komoly morális, politikai és gazdasági kérdések is előkerülnek vitáikban, melyek központi kérdése valójában mindig az, hogy Alan liberális, míg Denny igazi jobbos, fegyverpárti rasszista.

Én borzasztóan élveztem ezt a sorozatot, és mellettük a mellékszereplőkért is odáig voltam. Az első évadot találtam csak furcsának, és azt mondtam, túl sok a valószerűtlenül szép ember a sorozatban. De egyrészt később ők cserélődtek természetesebb külsejű szereplőkre, és én is hozzászoktam, hogy amerikában szépek az emberek (blah). Nagyjából a harmadik évadtól már nincs is annyi csere, szóval valószínűleg a készítők is végre megelégedtek.

Még egyszer csak azt tudom mondani, roppant jól szórakoztam. Aki a disznó humort nem bírja ne nézze, más tegyen vele egy próbát, mert szerintem nagyon jó kis sorozat. Nem mestermű, nincs hatással az életünkre, de egyszerre vicces és kellően komoly témákat feszegető. Ja, és isteni zenék szólnak benne!


Népszerű idézetek

desertangelable 

Denny: Nekem tetszene?
Alan: Nőnemű és van pulzusa.

Blissenobiarella 

Alan: Hiszel Istenben?
Denny: Hát persze, tudod jól.
A: Miért?
D: Miért, miért? Mivel ha hiszel Istenben, és kiderül, hogy nincs, semmi gond. De ha nem hiszel benne, és kiderül, hogy mégis van, nagyot koppansz.
A: Szerinted hogy néz ki?
D: Mint én! Egy kicsit vékonyabb.
A: Azt hiszed, rád hasonlít?
D: Persze. A saját képére teremtett minket.
A: És konkrétan?
D: Engem.

Theana 

Denny Crane: Ne próbáljon meg a fejembe látni! Nincs benne semmi.

(1. évad, 1. rész)

desertangelable 

Danny: Shirley, ez az évadzáró epizód.
Shirley: Nem csókollak meg!

2. évad 27. rész
Theana 

(…)
Alan Shore: A mindenségit! Ti lefeküdtetek!

(1. évad, 1. rész)

Theana 

Alan Shore: Ma laza hétfő van?

(1. évad, 1. rész)

Theana 

Matthew: Beszélhetnék magával? (…) Matthew.
Tara Wilson: Tara.
Alan Shore: Alan.

(1. évad, 1. rész)

Blissenobiarella 

Alan: A szavamat adom, hogy meg sem szólalok, ki sem nyitom a számat, hogy ha mondasz két indokot, hogy miért szavazol John McCain-re. Csak kettőt.
Denny: De az már vita.
A: Nem, nem az! Ha csak egyvalaki beszél, az még abszolút nem vita. Csak két okot! Meg sem szólalok. Ígérem.
D: Oké… Ha McCain nyer, segít megmenteni a lazacokat.
A: Miii?
D: Megszólaltál!
A: Én…
D: A kanadai vadlazac-állományt fenyegeti a klímaváltozás, a tenyésztés és a lazactetű. Ha a lazac kipusztul, az ökoszisztéma felének annyi, ezt te is jól tudod.
A: … és… McCain megóvja majd?
D: Nem direkt módon! De a felmérések szerint ha McCain győz, az mintha Bush harmadik elnöksége lenne. Sok amerikai Kanadába emigrálna, az okosabbak. Kanada intelligenciaszintje emelkedne, és így rájönnek, hogy mentsék meg a lazacot.
A: … és a másik érved?
D: A nők könnyebb prédák republikánus kormányzat alatt. Ez tény. Demokrata uralom alatt az önkéntesség növekszik. Egy csomó nő ilyen meg olyan okok miatt szaladgál össze-vissza és elkezdik hinni, hogy van mondanivalójuk. A republikánusok viszont azt a hitet erősítik, hogy a nő igazi helye otthon van, a hátán. És most nem is venném számításba azt a sok nőt, akik depressziósok lesznek, ha McCain nyer. A szomorú csajokat könnyű megszerezni. De ezt te is jól tudod. Sebezhetőek… A lazac és a nők, Alan. Az egész az ívásról szól. Ez a lényeg, baby. Értékek mentén szavazunk!

desertangelable 

Bella: Mit szólnál ha kimennénk a mosdóba?
Shirley: Bella, én egy jogi iroda társtulajdonosa vagyok; tagja vagyok egy egyetem, két múzeum és egy kórház vezetői tanácsának. Intelligens, a végletekig kifinomult és méltóságteljes embernek tartom magam. De mindez mellékes, hiszen ha szeretnél kimenni a mosdóba, megígérhetem, hogy szétrúgom a seggedet.

3. évad 13. rész
desertangelable 

Danny: Tiltakozom!
Bíró: Elutasítom.
Danny: Tiltakozom!
Bíró: Ahh… helyt adok.

3. évad 13. rész

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján