Jappeloup (2013) 3

130' · francia · dráma

A múlt század nyolcvanas éveinek eljén Pierre Durand hátat fordított az ígéretes jogi karrierjének, hogy a szenvedélyének, a díjugratásnak éljen. Az apja támogatásával mindent egy lapra tett fel, a Jappeloup nevű fiatal lóra, amelyben senki sem hitt. Miután elkezdtek foglalkozni vele, versenyről… [tovább]

francia · angol

Szereposztás

Guillaume CanetPierre Durand
Marina HandsNadia
Daniel AuteuilSerge Durand
Tchéky KaryoMarcel Rozier
Lou de LaâgeRaphaëlle Dalio

Kedvencelte 1

Várólistára tette 14


Kiemelt értékelések

Emerson 

Rájöttem, hogy nem szeretem a lovas filmeket. Egész pontosan a díjugratástól akadok ki, ami nálam egyenértékű a rollkurral. Magyarra lefordítva nem más, mint állatkínzás, így aztán nézni se szeretem, mert közben fortyog bennem a düh.
Mivel igaz történetről van szó, ebbe a részébe nem lehet belekötni. Még egy díjugratós filmet/közvetítést sem láttam, ahol a ló és lovasa tökéletes összhangban lettek volna. Itt sem volt másképp, de legalább nem is próbáltak mást mutatni. Sőt, semmi nyáladzás, fényezés, egyéb ömlengős rész sem volt, úgyhogy ez erős pozitívumnak tekinthető.
Viszont nekem a film rémesen hosszúnak tűnt, de aki képes meglátni ebben a „sportban” a szépséget az biztos jól fog szórakozni két órán keresztül.
(Már csak azt nem értem, hogy a francba képes valaki cigizni, miközben egy ló hátán ül?!)


Hasonló filmek címkék alapján