Igaz történet (2015) 72

True Story
99' · amerikai · dráma, thriller

A New York Times kegyvesztett riportere, Michael Finkel találkozik a gyilkossággal vádolt Christian Longgal, aki elrabolta az ő személyazonosságát. Miközben Finkel nyomozni kezd a férfi után, megpróbál minél több információt összegyűjteni róla, rájön, hogy nem ez az első eset, hogy Longo… [tovább]

angol

Képek 1

Szereposztás

James FrancoChristian Longo
Felicity JonesJill
Jonah HillMichael Finkel
Gretchen MolKaren
Maria DizziaMary Jane Longo
Robert John BurkeGreg Ganley
Ethan SupleePat Frato
Betty GilpinCheryl Frank
Byron JenningsOdenkirk bíró
Seth BarrishBlaise

További szereplők

Kedvencelte 2

Várólistára tette 78


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nekem tetszett, izgalmas volt, és érdekes történet. Néha még magam sem tudtam eldönteni mi is az igazság, meg tette-e, vagy nem Christian? Mike és Christian sokkal jobbak voltak, mint a többi szereplő, érdekesebb, és izgi. Nekem tetszett, amit kihoztak a két karakterből. Nagyon kíváncsi voltam mi lesz a vége. Bírom Jonah Hill-t és James Franco-t is, mindketten kedvencek. Szeretem a filmjeik is, még akkor is, ha nem vígjáték.

Mr_White 

Ha valaki csak Jonah Hill és James Franco nevét nézi, és azt hiszi, hogy majd valami jó kis vígjátékot lát, az alaposan rápacsál. Abban viszont nem, hogy egy remek filmet láthat. Egy amolyan 21. századi Könyörtelenül. Egy válságba került újságíró figyelmét felkelti egy gyilkossági ügy, előbb csak riportot akar készíteni a tettessel, de úgy néz ki, hogy egy könyv is kikerekedik belőle. A történet valójában nem a bűnügy feltárása körül forog, nem egy nemhivatalos nyomozás krónikája, hanem az újságírói etika kérdését járja körül. Meddig mehet el egy újságíró a tények manipulálásában? Mi van, ha őt is manipulálják? El lehet-e hinni bármit is, amit újságíró leír? (ezt már inkább csak én teszem hozzá.)
Az illetékeseknek el kéne gondolkozni egy Oscar jelölésen Jonah Hillnek.

1 hozzászólás
Kincsanna 

Nem rossz ez a film, de a forgatókönyvvel vannak problémáim. A bűnügyi rész kibontása ok, de az újságírói rész nekem sokszor logikátlan és életszerűtlen volt. Pont ott nem kapjuk meg a háttérinfókat, ahol szükség lenne rá, hogy stabilan álljon a sztori, értsük az újságíró motivációját. És pont azokat a részleteket hagyja lógva, amiket nem lenen szabad, főleg ha érzi, hogy valami nem ok a történettel. A térben-időben való váltások viszont tetszettek.

Kino

Megvallom, nehezen vettem komolyan, főleg mert Franco és Hill együtt hülye vígjátékokban szoktak előtűnni és végig azt vártam, hol dobják be a poént. Elég sokáig ehelyett csak azon röhögtem, hogy volt egy erős potenciál benne a férfiszerelem kialakulására, legalábbis amikor egymás szeméről beszélgettek, vagy Mike barátnője féltékenykedni kezdett nagyon úgy éreztem, hogy ebből kikerekedhet egy szép Capote. A téma persze nem volt rossz, lehet, hogy Franco álmosító, szedált feje és hangja vett el az élményből, lehet, hogy többre számítottam, mindenesetre egy krimi-thrillerbe illő sztorival editál, amit nem aknáz ki túlzottan, helyette a drámára helyezi a hangsúlyt. Nem éreztem túlzottan át Mike helyzetét, Chris helyzetét meg nagyon nem is lehet átérezni, mintha semlegesítődne, talán ezért vélem egy átlagos filmélménynek.

2 hozzászólás
annagramma 

Ha jól értem, ez a James Franco az aktuális James Dean. Ebben az esetben bravó, tökéletesen hozza a három arckifejezéses bábu félrefésült hajú figuráját, akiről nem lehet eldönteni, autista-e vagy egyszerűen kőhülye.

negoti 

Ha mások lettek volna a főszereplők még jó is lehetett volna ez a film.


Népszerű idézetek

Pázsint_Dalma_Györgyi

Néha az igazságot nehezebb elhinni, attól még az az igazság.

Corvus_CoRex 

Christian: A legtöbb újságírót csak az érdekli, amit az olvasók akarnak hallani. Nem szánnak arra időt, hogy kiderítsék az igazat arról, ami történt.

Corvus_CoRex 

Michael: Mindenki megérdemli, hogy meghallgassák.

Corvus_CoRex 

Michael: Kikacsintás!
Christian (elámulva): Az, az meg mi?
Michael: A kikacsintás az, amikor az író titkos üzenetet rejt el valakinek. Egy közös poént.

Corvus_CoRex 

Christian: Hát, gondoltam, mégis bűnösnek vallom magam, hogy vége legyen az egésznek. Az emberek azt gondolnak, amit akarnak. Nem érdekes, mit mondok.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján