Húsz óra (1965) 10

Twenty Hours
120' · magyar · dráma 12

1965, egy kis falu Magyarországon. Húsz órát tölt egy riporter a faluban, hogy az elmúlt húsz év eseményeit felidézze. Négy, a földosztásnál, még 1945-ben együtt induló cseléd élete bontakozik ki a riportok, visszaemlékezések közben. Jóskából termelőszövetkezeti elnök, Vargából ávós lett, aki az… [tovább]

Képek 3

Szereposztás

Keres EmilRiporter
Bánhidi LászlóVarga Sándor
Páger AntalJóska
Görbe JánosBalogh Antal
Őze LajosKiskovács
Szirtes ÁdámKocsis Béni
György LászlóIfjabb Varga Sándor
Makláry JánosVencel György
Bodrogi GyulaKiss doktor
Sztankay IstvánBalogh Antal fia

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 23


Népszerű idézetek

uchtritz 

Illúzió, kedvesem, minden illúzió, higgye el! Oktalan nyüzsgés, amiről sokan azt hiszik, hogy maga a rend. Gyerekes illúzió. A módszer, kedvesem, az érdemel dicséretet. Majd figyelje meg, milyen könnyen feledkeznek meg arról, hogy ebben a nagy és ismeretlen mindenségben minden egyéb valami más, ők viszont hangyák.

tolgyfamajor 

Írjad, Anti, amit mondok. Én, Csókos Cuha András, a méltóságos uraság szegődött cselédje, semmivel, csak a magam szegénységével meg hat gyerekével rendelkező nincstelen földönfutó, az uraság földjéből magamnak s mind gyerekeimnek örök időkre, a nekem járó földet, azaz nyolc holdat kiszakítottam. Tettem ezt a magam akaratából, szegénységem és nyomorúságom jogából. Én ezt a földet soha senkinek vissza nem adom, s ami hitvány életem van, csak annak az árán veheti el tőlem még maga az Isten is!

tolgyfamajor 

Ezt a riportot nem lehet megírni. Ezt a riportot képtelenség megírni.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján