He-Man – A Világ Ura (1987) 10

Masters of the Universe
106' · amerikai · akció, kaland, fantasy

Egy messzi-messzi galaxisból, a csillagok mögül érkezik a jól ismert hős, He-Man, a nagy erejű harcos. A kozmikus kulcs megszerzéséért folyik a hatalmas és látványos küzdelem az új csatatéren, a Földön, mert ez a kulcs hatalmat biztosít a tulajdonosának tér és idő fölött…

angol

Képek 11

Szereposztás

Dolph LundgrenHe-Man
Frank LangellaSkeletor
Courteney CoxJulie Winston
James TolkanLubic nyomozó
Meg FosterEvil-Lyn
Chelsea FieldTeela
Robert Duncan McNeillKevin Corrigan
Jon CypherDuncan
Hirdetés

Várólistára tette 5


Kiemelt értékelések

moordavid82

A 80-as évek mára kétséget kizárólag olyan jelenség, amelyet mindannyian el tudunk képzelni, még az is aki nem élt benne. A kor mozitermésének terén két filozófiai irányzat van:
– Az egyik azt mondja, hogy minden ami ekkor készült, lényegében a kor esszenciája.
– A másik szerint vannak filmek, amelyek kétséget kizáróan a kor esszenciája, de nem mind.
Egy biztos, ha a második tétel igaz, ez a film akkor is kétségtelenül az a film, ami akkor jó volt, most már nem, de kétségkívűl benne van minden ami 80-as évek :-D

Egyébként még mindig egyike a legjobb „sci-fi de mégis kardoznak filmeknek.”

Gyermekként imádtam! Féltem a lüktető gigájú gyíkembertől, aki a mai szemmel nevetségesen gyorsan halálozik el. Féltem a fehér hajú rohadéktól, akit a mai szemmel igen vidáman fogadtunk kedvesemmel (ő először látta a filmet). Csak most tűnt fel, hogy amolyan star wars invers-ként a céltáblaként mozgó fekete rohamosztagosok mind Darth Vader sisakot hordanak… És még sorolhatnám. A lényeg: hiába imádtad gyerekként, óvatosan az érzelmekkel és a film újbóli megtekintésével.

De a zene még mindig első osztályú.

Hozzáteszem én minden percét élveztem most is, de hát ilyen vagyok: 30-on túl is tudok gyerek lenni még

Stella9 

Kedves emlékek főződnek ehhez a filmhez, agyonnyúzott alámondásos vhs-en néztem gyerekként. Igazi kardozós fantasy agymenés ala 80-as évek. Emlékszem, mennyire tetszettek benne a szörnyek, meg az a király orgonakulcs. Meg az, hogy a csontváz magassarkú cipőben masírozik be a képbe, hogy gonoszkodjon egy sort. :)

1 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján