Ház az erdő mélyén (2011) 169

The Cabin in the Woods
95' · amerikai · horror 18

1 díj · 1 jelölés

Öt jóbarát elutazik bulizni egy isten háta mögötti kis házikóba, ahol azonban sokkal több akcióban lesz részük, mint amire számítottak. De vajon sikerül együtt rájönniük, hogy mi zajlik a házban az erdő mélyén?

angol · magyar

Szereposztás

Chris HemsworthCurt Vaughan
Kristen ConnollyDana
Anna HutchisonJules
Fran KranzMarty
Jesse WilliamsHolden
Richard JenkinsSitterson
Bradley WhitfordHadley
Brian WhiteTruman
Amy AckerLin
Tim De ZarnMordecai

További szereplők

Kedvencelte 13

Várólistára tette 108


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Ötletnek nem lenne rossz, de olyan, mintha nem tudná a film, mi is akar lenni. Paródiának nem eléggé paródia, komoly horronak sem lehetne nevezni. A kliséket jól hozza, ez kifejezetten tetszett, viszont az utolsó harminc percet utáltam. Nagyon értékelem az ötletet, de egy hatalmas katyvasz az egész.

Negative_Singularity

Ez volt aztán a szürreális utazás a horror és fekete humor fricskázó világába! Nem mondom, hogy mindenkinek elnyeri a tetszését, mert egy szűk réteget szólít meg, a horror műfaj rajongóit, akik behatóbban ismerik ezt a stílusfajtát. Vegyít, és kifacsar, a globális valóságshow gyilokvilágába vezet, de túlmutat az emberiségen, hiszen itt semmi nem illúzió, valóban egy ősibb és magasabb rendű entitás-isten mozgatja a szálakat.
Minden túlcifrázás nélkül adagolta a sztorit, külön öröm, hogy a horror kultikus szörnyeit is belevette, a valóságshow jellege pedig egészen zseniális; igen, valahol elhiszem, hogy ez lesz a jövő szórakozása: játék életre halálra (megfűszerezve a természetfelettivel, bár ez már csak a film pikantériája)
Szó mi szó, ez egyszer nézős, de annak nagyon ajánlott és erős, már csak az ötlet miatt is, bár a kivitelezés sem vész el az éterben, és a karakterek is kellemesen szerethetőek.

LoneWolf 

Először is: Jééé, Markus a 'Detroit: Become Human'-ből.
Másodszor pedig: WHAT THE F*CK?!
Ez egyszerre lett zseniális és totális marhaság, de tény, hogy az alapötletben volt potenciál. A gagyi, slasher / szörnyes horror műfaja vegyítve a spoiler-val elég eredeti kombináció, de a legnagyobb problémám vele az, hogy képtelen volt eldönteni, milyen hangulatban akarja ezt tálalni. A film ugyanis nem komoly, de nem is feltétlen humoros, valahol ingadozik a kettő közt és emiatt nehéz hová tenni, az utolsó 15-20 perc pedig egy nagy katyvasz lett. A legviccesebb az egészben, hogy kb. bármelyik horror-t bele tudtad volna helyezni ebbe a szituációba, plusz ezek után leginkább egy előzményre lennék kíváncsi. Hogyan tudták meg ezek a központok, mi fog történni, miként építették föl ezeket a tárolókat, fogták be a lényeket stb. Rengeteg lehetőség lenne benne, legalábbis szerintem, de megértem, hogy már az alapmű is eléggé megosztotta a közönséget. Mondjuk a pozitív értékeléssel ellátó csoportnak is az „Annyira beteg, hogy már jó.” járhat többnyire a fejében, de igazuk van, mert manapság egyre ritkább a még nem látott ötlet, szóval néha kockáztatni kell és merészet lépni, ha az nem is feltétlen felel meg az átlag nézők ízlésvilágának.

Bohemian 

Ez mi a rettenet volt!?!
El kell kezdenem filmleírásokat olvasni a nézés előtt, mert ismét sikerült jól megszívni ezzel a…. nem is tudom, mivel.

rhysciar

Az egyik legjobb horrorfilm szerintem, és ha jól emlékszem, minden klisével szembement, és hatalmas viccet csinált magából.

Chriss 

No ezt a filmet Amy Acker miatt néztem meg, de mint kiderült, nem kellett volna. :)

NaNa_88 

Az alapjában volt olyan rész, ami tetszett. spoiler
Horrornak nem horror. Inkább csak vannak benne olyan elemek. Ha valaki még nem látta, akkor biztos nem én beszélném rá, hogy nézze meg. Meglehetősen harmatos egy film.
És lehet én vagyok az agyilag gyenge, de volt egy pont a filmben, amikor már konkrétan éreztem, hogy itt már mindennek 100%-ig tisztának kellene lennie, és mindent értenem kéne, de még kb csak félig sikerült feldolgoznom az információkat. Helyenként azért jót röhögtem. :D
spoiler

Valcsa

A film alapkoncepciója nem lett volna rossz – és emiatt pláne haragszom rá, hogy végül így elcseszerintették… :/ Csak és kizárólag ennek szól az 5 csillag, mert amúgy még 3-at is sajnálnék tőle…
Pedig tényleg tök jól indult, nagyon tetszett ez a misztikus hangulat az elején, hogy 5 fiatal elindul egy erdő mélyén lévő faházba, az is tök jó volt, hogy kiderült spoiler
Az meg azért egy eléggé kétségbeejtő szituáció, mikor egyrészt végig egy spoiler szurkol az ember, mert az egész társaságból még mindig ő a legszerethetőbb és legszimpatikusabb figura… :D Az meg még siralmasabb, hogy végül kb. egyedül neki van esze spoiler.
Azt viszont nem tudtam megbocsájtani, hogy ennyi homályos foltot hagyott a film maga utána… Nem tudtuk meg, hogy pontosan miért csinálják ezt az egészet spoiler
A szinkron is eléggé szörnyű, főleg a szőke csaj magyarhangja… :D
Ergó: amit itt el lehetett rontani, azt el is rontották.
Soha többé…

U.i: A film humorát azért csíptem. :) Nagyon beteg, nagyon szürreális, de azért jó párszor felkacagtam, hála a spoilernak. :D Ennyire beteg bagázst még a világ nem látott… :D spoiler

Corvus_CoRex 

Na, ma éjjel újra néztem, most már legelejétől. Horrornak van írva, de senki ne durva horrorra gondoljon, bár a vége… ahogy belegondoltam, a kockákba amik vannak, hát brrr… De amúgy inkább vígjátékszerű. Szóval ilyen laza, nyári horrorocska-vígjátékocska-unaloműzőcske… :D
Úgy bírtam, „ki vagyok hangosítva?” =DDD Meg mikor a fickó azzal volt, van valaki a hátuk mögött a vízben… :)))


Népszerű idézetek

Szyszyyy

(Marty) – Felelsz vagy mersz?
(Jules) – Inkább merek.
(Marty) – Helyes. Az a feladatod, hogy csókolózz hevesen…
(Curt) – Mond, hogy Danaval! Mond, hogy Danaval!
(Marty) – Azzal a jávorszarvassal.
(Dana) – Öh, Marty… Láttál te már jávorszarvast?
(Marty) – Miért, akkor mi az a rejtélyes fenevad?
(Curt és Holden) – Az ott egy farkas.

Szyszyyy

(Marty) – Ja, igen. Fel kellett darabolnom egy lapáttal. És veled mi újság?

Szyszyyy

(Marty) – Óh, a francba! A zombi kezek, basszus.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján