Ház az erdő mélyén (2011) 127

The Cabin in the Woods
95' · amerikai · vígjáték, horror 18

1 díj · 1 jelölés

Öt jóbarát elutazik bulizni egy isten háta mögötti kis házikóba, ahol azonban sokkal több akcióban lesz részük, mint amire számítottak. De vajon sikerül együtt rájönniük, hogy mi zajlik a házban az erdő mélyén?

angol · magyar

Szereposztás

Chris HemsworthCurt Vaughan
Kristen ConnollyDana
Anna HutchisonJules
Fran KranzMarty
Jesse WilliamsHolden
Richard JenkinsSitterson
Bradley WhitfordHadley
Brian WhiteTruman
Amy AckerLin
Tim De ZarnMordecai

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 13

Várólistára tette 86


Kiemelt értékelések

Zajec_Sternenkind 

Ez volt aztán a szürreális utazás a horror és fekete humor fricskázó világába! Nem mondom, hogy mindenkinek elnyeri a tetszését, mert egy szűk réteget szólít meg, a horror műfaj rajongóit, akik behatóbban ismerik ezt a stílusfajtát. Vegyít, és kifacsar, a globális valóságshow gyilokvilágába vezet, de túlmutat az emberiségen, hiszen itt semmi nem illúzió, valóban egy ősibb és magasabb rendű entitás-isten mozgatja a szálakat.
Minden túlcifrázás nélkül adagolta a sztorit, külön öröm, hogy a horror kultikus szörnyeit is belevette, a valóságshow jellege pedig egészen zseniális; igen, valahol elhiszem, hogy ez lesz a jövő szórakozása: játék életre halálra (megfűszerezve a természetfelettivel, bár ez már csak a film pikantériája)
Szó mi szó, ez egyszer nézős, de annak nagyon ajánlott és erős, már csak az ötlet miatt is, bár a kivitelezés sem vész el az éterben, és a karakterek is kellemesen szerethetőek.

LoneWolf

Először is: Jééé, Markus a 'Detroit: Become Human'-ből.
Másodszor pedig: WHAT THE F*CK?!
Ez egyszerre lett zseniális és totális marhaság, de tény, hogy az alapötletben volt potenciál. A gagyi, slasher / szörnyes horror műfaja vegyítve a spoiler-val elég eredeti kombináció, de a legnagyobb problémám vele az, hogy képtelen volt eldönteni, milyen hangulatban akarja ezt tálalni. A film ugyanis nem komoly, de nem is feltétlen humoros, valahol ingadozik a kettő közt és emiatt nehéz hová tenni, az utolsó 15-20 perc pedig egy nagy katyvasz lett. A legviccesebb az egészben, hogy kb. bármelyik horror-t bele tudtad volna helyezni ebbe a szituációba, plusz ezek után leginkább egy előzményre lennék kíváncsi. Hogyan tudták meg ezek a központok, mi fog történni, miként építették föl ezeket a tárolókat, fogták be a lényeket stb. Rengeteg lehetőség lenne benne, legalábbis szerintem, de megértem, hogy már az alapmű is eléggé megosztotta a közönséget. Mondjuk a pozitív értékeléssel ellátó csoportnak is az „Annyira beteg, hogy már jó.” járhat többnyire a fejében, de igazuk van, mert manapság egyre ritkább a még nem látott ötlet, szóval néha kockáztatni kell és merészet lépni, ha az nem is feltétlen felel meg az átlag nézők ízlésvilágának.

Bohemian 

Ez mi a rettenet volt!?!
El kell kezdenem filmleírásokat olvasni a nézés előtt, mert ismét sikerült jól megszívni ezzel a…. nem is tudom, mivel.

Chriss 

No ezt a filmet Amy Acker miatt néztem meg, de mint kiderült, nem kellett volna. :)

NaNa_88 

Az alapjában volt olyan rész, ami tetszett. spoiler
Horrornak nem horror. Inkább csak vannak benne olyan elemek. Ha valaki még nem látta, akkor biztos nem én beszélném rá, hogy nézze meg. Meglehetősen harmatos egy film.
És lehet én vagyok az agyilag gyenge, de volt egy pont a filmben, amikor már konkrétan éreztem, hogy itt már mindennek 100%-ig tisztának kellene lennie, és mindent értenem kéne, de még kb csak félig sikerült feldolgoznom az információkat. Helyenként azért jót röhögtem. :D
spoiler

rhysciar

Az egyik legjobb horrorfilm szerintem, és ha jól emlékszem, minden klisével szembement, és hatalmas viccet csinált magából.

Marcsi 

Nagyon jó alapötlet (végig kell nézni, hogy teljes legyen a kép), de a rengeteg klisé totál elrontja. :( A végén megmagyaráz egy-két dolgot spoiler, de még így is már megint érzés…
A vége pedig egy hatalmas lehetőség kihagyása. Mi ez a vég?! Kb. 10 másik forgatókönyvet tudtam volna elképzelni spoiler.

Corvus_CoRex 

Na, ma éjjel újra néztem, most már legelejétől. Horrornak van írva, de senki ne durva horrorra gondoljon, bár a vége… ahogy belegondoltam, a kockákba amik vannak, hát brrr… De amúgy inkább vígjátékszerű. Szóval ilyen laza, nyári horrorocska-vígjátékocska-unaloműzőcske… :D
Úgy bírtam, „ki vagyok hangosítva?” =DDD Meg mikor a fickó azzal volt, van valaki a hátuk mögött a vízben… :)))

Wolly

Hat ez valami borzalom. Onnantol kezdve, hogy leesett a csavar, es megertettem a WTF-t, atment rem unalmas sz.rba, mert hat adja magat, aki ismeri a horror mufaj minden csinjat, binjat, a befejezest is konnyen kitalalja.


Népszerű idézetek

Szyszyyy

(Marty) – Felelsz vagy mersz?
(Jules) – Inkább merek.
(Marty) – Helyes. Az a feladatod, hogy csókolózz hevesen…
(Curt) – Mond, hogy Danaval! Mond, hogy Danaval!
(Marty) – Azzal a jávorszarvassal.
(Dana) – Öh, Marty… Láttál te már jávorszarvast?
(Marty) – Miért, akkor mi az a rejtélyes fenevad?
(Curt és Holden) – Az ott egy farkas.

Szyszyyy

(Marty) – Ja, igen. Fel kellett darabolnom egy lapáttal. És veled mi újság?

Szyszyyy

(Marty) – Óh, a francba! A zombi kezek, basszus.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján