Feltámadás (Halloween 8.) (2002) 64

Halloween: Resurrection
94' · amerikai · horror 18

Amikor egy csapat egyetemista megnyer egy versenyt, melynek jutalmaként egy éjszakát tölthetnek a brutális sorozatgyilkos, Michael Myers gyermekkori otthonában, számítanak némi borzongásra, de egyikük sem készült fel arra, ami valójában vár rájuk. A baljós, kihalt ház teljesen be van kamerázva,… [tovább]

angol
angol

Szereposztás

Jamie Lee CurtisLaurie Strode
Brad LoreeMichael Myers
Busta RhymesFreddie Harris
Bianca KajlichSara Moyer
Ryan MerrimanMyles
Sean Patrick ThomasRudy Grimes
Tyra BanksNora Winston
Thomas Ian NicholasBill
Daisy McCrackinDonna
Katee SackhoffJen

További szereplők

Kedvencelte 4

Várólistára tette 21


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Jaj anyám, már megint? Pfff… Az előző rész jó volt, most meg ugyanarra a szintre esett vissza, mint a többi része… De a végét bírtam, mivel is lehetne kiütni egy ilyen kemény pasit? Sokkold le a tökeit. :-D Ezek a szereplők annyira idegesítőek, és ostobák egytől egyik. Kérték, hogy ne sikítson, erre nem fel sikít kissé? spoiler A befejezés pedig nem ért meglepetésként, ez az alak bármit túl él. :-D

Popovicsp87 

Az előző rész után megint kaptam egy retket.
Az ötlet nem lenne rossz, de ezek a „színészek” és a gáz szövegeik. Busta és Tyra pocsék, annyira túljátsszák.
A valóságshowt a „szomszédban” élőben nézik, így mindenki röhög, amikor Myers megöli a fiatalokat.
Jó ötlet, pocsék kivitelezés. Sokszor látjuk a fejkamerákon keresztül a képet, ezért szemcsés, homályos, rángatózik a kép.
És ez is: szegény Katee-nek simán levágja Myers a fejét egy késsel……

hankman 

A sorozat abszolút feketebárányának tartom a 3. részt leszámítva, mivel annak semmi köze a Meyers vonalhoz. Tudom, hogy adtam már sokkal rosszabb pontot is a sorozat folyamán, de ez már tényleg csak arról szólt, hogy az egészet lerombolják és még egy bőrt húzzanak le az egészről.

A film első 16 perce vegyesre sikerült, mégis messzemenően ez a film legjobb 16 perce. Nagyon jól indít, de sajnos fatális hibák vannak benne. Látszik, hogy erősen épít a 7. részre, logikailag még teljesen megalapozott a „csel”, de kivitelezésileg sete-suta. Vegyük sorra. spoiler Laurie kapcsán tisztára volt egy Sara Connor után érzetem :) spoiler Mind1 itt a vége, azaz sajnos nem.

Amit ezek után a logikusnak tekinthető bevezető után kapunk indokolatlan, gyalázatos, pocsékul pocsékan kivitelezett és röhejes. Aki nem kíváncsi rá ne olvassa innen tovább, mert nem spoiler mentesen írok. SPOILER VESZÉLY!

Szóval Meyers beteljesítette a célját, megölte az utolsó élő családtagját is (a film rohadtul elfeledkezett Laurie 7. részben megismert 17 éves fiáról, de a 4. rész szerinti Jamie-t sem vesszük figyelembe, szóval sehogy se kerek, de ebbe ne kössünk most bele). Az egész sorozat erre volt feltéve, ez volt az alapköve az elejétől kezdve, hogy neki a családját kell kiirtani és ő ennek érdekében tevékenykedik. A sorozatnak ezen a ponton vége kellett volna lennie (ezt erősíti, hogy a 6. részben részletesen elmagyarázzák a családmészárlás okát, de ez annak a fényében ismételten édes mindegy, hogy Laurie gyereke/gyerekeiről nem esik egy szó sem). Kapunk egy rakás RANDOM fiatalt, akik összeverbuválódnak egy valóság show erejéig, aminek az a lényege, hogy vonuljanak be egy napra a volt Meyers házba. Se cél, se feladat, csak legyenek bent, és ha kibírják, akkor híresek lehetnek. Érzitek, hogy ez önmagában is mennyire komolytalan? A két „főhősnőben” valami minimális szikra lakozik, de a többiek totális idióták és szellemileg roggyantak, érdektelen karakterek mind. Ami történik, hogy futkosnak fel-alá a házban, nézegetnek a szekrényekbe és kb. ennyi. Meyers valami megmagyarázhatatlan indoktól vezérelve előkerül és ezeket a szerencsétleneket elkezdi lemészárolni. ENNYI!

Természetesen azt hiszik, hogy sikerült kiütni végleg Meyers-t, ezért elviszik egy korboncnokhoz. Jó értelemben vicces volt, látni a korboncnok nő bizonytalankodó fejét, mikor közlik vele, hogy kit hoztak neki. Szerintetek? Hát persze, hogy nem halt meg és kipattant a szeme. Hála az égnek, hogy nem gyalázták tovább meg a sorozatot, és inkább csináltak még két rebootot, de nem folytatták ezt a nyűglődést.

A logikai folytatás kicsit megerőszakolt, de hatásos a film eleje, az ezután következő események logikátlanok és a sorozatba nem illeszkedőek. A színvonal erősen visszaesik, és teljesen lényegtelen események kezdődnek. A sorozat logikailag legkiugróbb darabja.

kkata76 

Ó, hát így!
A Húsz év múlva közvetlen folytatása. Unalmas netes-élőshows home invasion slasher lett belőle, spoiler.

Dorka50

Hjajj, nem tudtak semmit kitalálni ezért folytatták a sorozatot.. És milyen szarul. Busta Rhymes-nak megörültem, de azt kell mondjam LL Cool J klasszisokkal jobb színész nála, pedig mindkettőnél azt mondom, maradjanak inkább a zenénél. Az jól megy nekik. Ez is egy tini horrornak akart készülni, de azoknak a színvonalát sem éri el. Az első 20 perc ígéretes volt, aztán annyi. Megcsúfolása a sorozatnak. És azt kell mondjam végig Michael-nek drukkoltam. És persze a lényeg. Michael elpusztíthatatlan. :) Nézzük a következő részt és ezt felejtsük el inkább.

EeNii

Rátenni a plakátra és beírni főszereplők közé Jamie Lee Curtis-t egy hatalmas nagy click bait a filmnek :/


Folytatása

Összehasonlítás

Halloween


Hasonló filmek címkék alapján