Ha tudnád (2020) 73

The Half of It
104' · amerikai · romantikus, vígjáték 12

A félénk, jó tanuló Ellie segít Paulnak elbűvölni a szerelmét. Ám a különös barátság tovább bonyolódik, amikor ő is elkezd érzéseket táplálni a lány iránt.

angol

Szereposztás

Leah LewisEllie Chu
Daniel DiemerPaul Munsky
Alexxis LemireAster Flores
Becky Ann BakerMrs. Geselschap
Enrique MurcianoEnrique Murciano
Catherine CurtinColleen Munsky
Wolfgang NovogratzTrig Carson
Billy Thomas MyottTommy Munsky
Hirdetés
Ha tudnád (2020)
Rendező
Forgatókönyvíró
Zeneszerző

További stábtagok

Gyártó
Likely Story

Kedvencelte 7

Várólistára tette 79


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Ez nagyon cuki volt. Az animáció is az elején cuki. Jó alapsztori, és a szereplők is eléggé szerethetőek, főleg Ellie, bár eleinte kissé mogorva tud lenni. :-) Pault is nagyon megkedveltem, annyira cuki egy srác, sokkal jobban, mint az a beképzelt önelégült spoiler Trig… Aster is végig szerethető volt bírtam az üzengetős részeket, és kár, hogy nem sok közös jelenete van Ellievel, de a végefelé nagyon bírtam. :-) Vannak jó részek benne, és az egész sztori szerethető, és tetszett a mondanivalója a lelkitársakról, a szeretetről, és így tovább… Aki szereti a hasonlót, neki csak ajánlani tudom. :-) spoiler A templomos részek néha egész viccesek voltak. A zenék is nagyon, nagyon illenek hozzá, és Ellie apját is csíptem. :-)

lipotdorka 

Nagyon cuki, nagyon tetszett. Végre valami normális queer content ténylegesen queer alkotótól.

desertangelable 

Sokkal jobb volt, mint amire számítottam. Valamiért azt gondoltam, hogy egy szokásos tini vígjáték lesz, de ennél sokkal aranyosabb és szerethetőbb volt. Kedves karakterek, humoros, de nem nevetséges helyzetek. Egyszer mindenképp érdemes megnézni.

alexakarola 

Nagyon vártam, legfőképpen 3 dolog miatt: ázsiai főszereplő, leszbikus történet és vígjáték. (már emiatt kicsit elfogult vagyok, enélkül a hármas nélkül kevesebb pontot kapna tőlem)
Sajnos nekem nem igazán tetszett. Voltak benne jó megoldások, jelenetek, de nagyon azt éreztem, hogy az egész egy összevisszaság volt, több témába is belekaptak, de semmit kifejezetten nem fogtak meg. Sajnálom, de még így is, hogy nem igazán tetszett, annak nagyon örülök, hogy ezt a három dolgot ötvöző film is készült, nagyon remélem, hogy még fog is, de azért azt is remélem, hogy azok jobbak lesznek.
Egyébként Paul kis cuki volt, nekem ő lett a kedvenc szereplőm. Ellie és Ester közös jeleneteiket szerettem, bár abból nem volt túl sok. Paul és Ellie barátságát is nagyon megszerettem.

clarity 

az utóbbi időben gyorsdarálón vagyunk én és a filmek. ez azt jelenti, hogy amibe csak lehet bele lesek, de nagyon kevés az, amire ténylegesen odafigyelek és bekerül a kedvencek közé. általában az első percek döntenek + ha a stáblista után rögtön újra tudnám nézni (néha meg is teszem). ez a film mindkettőnek megfelelt, annak ellenére, hogy rengeteg hibája van. sok helyen logikátlan, nincs igazi cselekmény, olyan mintha összedobálták volna a képkockákat. minimalista. csendesen és passzívan haladunk előre, nincs benne semmi harsányság, kicsit koravén az egész, pedig három különböző tizenévest mutat be. a népszerű lány, aki mégse akarna beállni a kisváros adta sor(s)ba. a kicsit autisztikus bárgyúnak tűnő sportoló srác és az inkább befelé élő okoska lány. aki egy szerelmi sokszöges történetet vár, az csalódni fog. ez nem az! sokkal inkább szól arról, hogyan ismerünk másokban magunkra. ez az 'aha' élmény amiből életünk során ugyanúgy nem lehet tucat, ahogy nagy szerelemből sem. nekem a vallás téma túl volt tolva, de nyilván ez az alkotó sajátja. a zenék is teljesen életidegenek, – ha a tucat tinifilmeket veszem alapul – de ide passzoltak. most már csak az a kérdésem, hogy miért csak kettő db filmje van a rendezőnőnek.

Dawn_Silver

Aranyos film volt. Főleg az elején tetszett az animáció, és az egésznek a hangulata, a levélváltások. Kicsit sajnálom, hogy a végén nem teljesedett be a szerelem.

tündérróka

Kedves, csendes és mérsékelten érdekes film (amely jelzők a főszereplőre is igazak), nem túltolva abszolút közhelyekkel, csak még elviselhető mennyiségben – amik ezzel a kis egyedi hanggal pont elmennek.
Mindenesetre a Cyrano-történet ilyen csavaros kis változatát még nem láttam spoiler.

kovacseszter

Annyira eszméletlenül csodás film lett!
Már valahogy az, ahogyan feltüntetik ezt a filmet, már az is azt sugallja, hogy ez egy nagyon különleges film. Az első perctől megragadott, magához húzott és nem engedett egészen a végéig.
Minden kis apró részletnek hatalmas jelentősége van, minden kis apró dolog rettentően fontos a filmet tekintve. Annyira szeretem, amikor egy film külön kis világot teremt magának és amikor nézed, akkor olyan, mintha ott lennél.
Teljesen magával ragadott. Csak azt bánom, hogy nem valakivel együtt néztem, akivel utána titkos jelbeszédünk lehetne az, amit Ellie létrehozott :D
Direkt nem néztem előzetest, nem olvastam véleményeket, csak nekiálltam és néztem. Ez nem egy elcsépelt szerelmi sztori, mint a legtöbb. Ebben a filmben sokkal több van.
Nem sírtam, de sokkal jobban megviselt, mintha sírtam volna.
Ez a film abszolút a lelkemig hatolt. Annyira ritkán nézek ilyen filmeket, hogy most egy jó darabig csak ez fog járni a fejemben.
A film nézése közben végig gondolkodtam, hogy vajon Ellie és Paul, Paul és Aster vagy Ellie és Aster fog összejönni a film végére.
A lezárás pedig.. Imádtam ezt a filmet!
Most erősen gondolkodom, hogy felvegyem-e a kedvenceim közé.
Tipikusan az a film, aminek a soraiban olvasni kell, és, ha azt megérted és elér a hatás, akkor nem menekülsz, nincs kiút, beszippantott.
Most csak ülök itt és nézek ki a fejemből, hogy ez mi volt ez a film.. Ilyen filmekre van szüksége a filmiparnak!
Mellesleg szerintem ezt a tudatalattim is érezte, mert már egy jó ideje nem nézek külföldi filmeket/sorozatokat, próbálok magyar szinten művelődni és tisztában lenni a színészekkel, alkotókkal, rendezőkkel, de ezt most egyáltalán nem bántam meg, mindenkinek ajánlom, aki teheti mindenképpen nézze meg!
Nem fogtok csalódni, azt garantálhatom! <3

Ugyanitt: hosszú filmértékelésekhez keresek szinonímát a film szóra! :D (bocsi)

Ruby

Nekem tetszett. :)
Nem egészen erre számítottam, és nem ebben a befejezésben reménykedtem, de tetszik ez a megoldás.
A film legnagyobb erőssége szerintem a két főszereplő, mert szerethetőek voltak ők maguk is, és nagyon szépen alakult ki a barátságuk is. Igen, számomra két főszereplője van a filmnek, nem három. A szerelem tárgya ugyanis bár kedves, aranyos, olyan keveset szerepel, hogy nekem ő nem ér fel a másik kettőhöz.


Népszerű idézetek

namelesshaker 

Tudod isten kitől fél? A szakszervezettől

Carmilla 

Ellie: Nem hiszek Istenben.
Aster: Az jó érzés lehet!
Ellie: nem, nem jó. Inkább magányos.

Carmilla 

Colleen Munsky: Szeretném, ha tudnád, hogy ha meleg is vagy, anyu akkor is szeret!
Paul: Nem vagyok meleg, anyu. Viszont változtatnék a kolbász receptjén!
Colleen: Elment az eszed?!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján