Ha tudnád (2020) 120

The Half of It
104' · amerikai · romantikus, vígjáték 12

A félénk, jó tanuló Ellie segít Paulnak elbűvölni a szerelmét. Ám a különös barátság tovább bonyolódik, amikor ő is elkezd érzéseket táplálni a lány iránt.

angol

Szereposztás

Leah LewisEllie Chu
Daniel DiemerPaul Munsky
Alexxis LemireAster Flores
Becky Ann BakerMrs. Geselschap
Enrique MurcianoEnrique Murciano
Catherine CurtinColleen Munsky
Wolfgang NovogratzTrig Carson
Billy Thomas MyottTommy Munsky
Hirdetés
Ha tudnád (2020)
Rendező
Forgatókönyvíró
Zeneszerző

További stábtagok

Gyártó
Likely Story

Kedvencelte 9

Várólistára tette 93


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Ez nagyon cuki volt. Az animáció is az elején cuki. Jó alapsztori, és a szereplők is eléggé szerethetőek, főleg Ellie, bár eleinte kissé mogorva tud lenni. :-) Pault is nagyon megkedveltem, annyira cuki egy srác, sokkal jobban, mint az a beképzelt önelégült spoiler Trig… Aster is végig szerethető volt bírtam az üzengetős részeket, és kár, hogy nem sok közös jelenete van Ellievel, de a végefelé nagyon bírtam. :-) Vannak jó részek benne, és az egész sztori szerethető, és tetszett a mondanivalója a lelkitársakról, a szeretetről, és így tovább… Aki szereti a hasonlót, neki csak ajánlani tudom. :-) spoiler A templomos részek néha egész viccesek voltak. A zenék is nagyon, nagyon illenek hozzá, és Ellie apját is csíptem. :-)

lipotdorka 

Nagyon cuki, nagyon tetszett. Végre valami normális queer content ténylegesen queer alkotótól.

krlany 

Szerintem ennek a filmnek leginkább az útkereséshez és az önismerethez van köze, nem pedig a leszbikussághoz. Kisvárosban élő kamasz főszereplőnk, aki kilóg a sorból, úgy érzi, hogy senki nem érti meg, magányos a családjában, és még sosem volt szerelmes, vonzódni kezd ahhoz az egy emberhez, akivel egy hangot ütnek meg, és aki történetesen nő. De ha férfi lett volna, akkor hozzá vonzódna. Gyakorlatilag a vonzódásnak nem a nemhez van köze, hanem a megértéshez, a kamaszkori bizonytalansághoz, önmaga felfedezéséhez való első lépésekhez. És ezért van nagyon rendben a végén a spoiler. Addigra fog kiderülni, hogy spoiler. És pont ezért tök jó Ellie és Paul barátsága is, mert az sem egy lejátszott sztori, főleg ha spoiler. Nagyon szépen levegőben lógva maradtak a dolgok, amit én egy cseppet sem bánok.

desertangelable 

Sokkal jobb volt, mint amire számítottam. Valamiért azt gondoltam, hogy egy szokásos tini vígjáték lesz, de ennél sokkal aranyosabb és szerethetőbb volt. Kedves karakterek, humoros, de nem nevetséges helyzetek. Egyszer mindenképp érdemes megnézni.

MrsCumberbatch 

A filmnek kevesebb mint a fele értékelhető. És még egy csillag levonás mert a tök jó sztori alapot így elv*szták.

clarity 

az utóbbi időben gyorsdarálón vagyunk én és a filmek. ez azt jelenti, hogy amibe csak lehet bele lesek, de nagyon kevés az, amire ténylegesen odafigyelek és bekerül a kedvencek közé. általában az első percek döntenek + ha a stáblista után rögtön újra tudnám nézni (néha meg is teszem). ez a film mindkettőnek megfelelt, annak ellenére, hogy rengeteg hibája van. sok helyen logikátlan, nincs igazi cselekmény, olyan mintha összedobálták volna a képkockákat. minimalista. csendesen és passzívan haladunk előre, nincs benne semmi harsányság, kicsit koravén az egész, pedig három különböző tizenévest mutat be. a népszerű lány, aki mégse akarna beállni a kisváros adta sor(s)ba. a kicsit autisztikus bárgyúnak tűnő sportoló srác és az inkább befelé élő okoska lány. aki egy szerelmi sokszöges történetet vár, az csalódni fog. ez nem az! sokkal inkább szól arról, hogyan ismerünk másokban magunkra. ez az 'aha' élmény amiből életünk során ugyanúgy nem lehet tucat, ahogy nagy szerelemből sem. nekem a vallás téma túl volt tolva, de nyilván ez az alkotó sajátja. a zenék is teljesen életidegenek, – ha a tucat tinifilmeket veszem alapul – de ide passzoltak. most már csak az a kérdésem, hogy miért csak kettő db filmje van a rendezőnőnek.

alexakarola 

Nagyon vártam, legfőképpen 3 dolog miatt: ázsiai főszereplő, leszbikus történet és vígjáték. (már emiatt kicsit elfogult vagyok, enélkül a hármas nélkül kevesebb pontot kapna tőlem)
Sajnos nekem nem igazán tetszett. Voltak benne jó megoldások, jelenetek, de nagyon azt éreztem, hogy az egész egy összevisszaság volt, több témába is belekaptak, de semmit kifejezetten nem fogtak meg. Sajnálom, de még így is, hogy nem igazán tetszett, annak nagyon örülök, hogy ezt a három dolgot ötvöző film is készült, nagyon remélem, hogy még fog is, de azért azt is remélem, hogy azok jobbak lesznek.
Egyébként Paul kis cuki volt, nekem ő lett a kedvenc szereplőm. Ellie és Ester közös jeleneteiket szerettem, bár abból nem volt túl sok. Paul és Ellie barátságát is nagyon megszerettem.

brena 

Nem, nem értem miért kell mindennek a másságról szólnia manapság?!Egy időben nem volt olyan film amiben ne füveznének,most meg amiben valaki nem azonosnaműt szereti….nincs vele bajom,de folyamatosan ezt nyomják a képembe,kezd zavaró lenni. Amúgy cuki film lett volna…

1 hozzászólás
Dawn_Silver

Aranyos film volt. Főleg az elején tetszett az animáció, és az egésznek a hangulata, a levélváltások. Kicsit sajnálom, hogy a végén nem teljesedett be a szerelem.

Dorka 

Nagyon kellemes csalódás. Igazán szívmelengető film, amiben minden szereplő szerethető. Ellie, Paul, Aster, a tanárnő, még Trig is belefér… Még ilyet!
Azért remélem, Ellie apja összeszedi magát!
Kedvenc párbeszédem: spoiler


Népszerű idézetek

namelesshaker 

Tudod isten kitől fél? A szakszervezettől

Sonnenschein 

Aster Flores: Gondolkodtam azon, amit írtál arról, hogy mit látunk meg és mit nem. Volt egy festészettanárom, aki egyszer azt mondta, a különbség egy jó festmény és egy nagyszerű festmény között jellemzően öt ecsetvonás. Méghozzá a kép öt legmerészebb vonása. A kérdés természetesen az, melyik ez az öt vonás?

Sonnenschein 

Az a jó abban, ha kilógsz a sorból, hogy nem várják el, hogy olyan légy, mint ők.

Sonnenschein 

Nem lehet, hogy mindenki másmilyennek hiszi magát, de mindenki ugyanúgy másmilyen?

Carmilla 

Ellie: Nem hiszek Istenben.
Aster: Az jó érzés lehet!
Ellie: nem, nem jó. Inkább magányos.

Carmilla 

Colleen Munsky: Szeretném, ha tudnád, hogy ha meleg is vagy, anyu akkor is szeret!
Paul: Nem vagyok meleg, anyu. Viszont változtatnék a kolbász receptjén!
Colleen: Elment az eszed?!

Sonnenschein 

Sokmindenkire hasonlítok. …. így semmilyen vagyok.

Sonnenschein 

Ami meglepő, az emberek nem látják meg, amit nem keresnek.

Sonnenschein 

Ellie Chu: A gravitáció az anyag válasza a magányra.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján