Gonosz csoda (2021) 47

The Unholy
90' · amerikai · horror 16

Csoda történt, igazi csoda! Egy kisvárosban élő, siket lányt meglátogat Szűz Mária, és meggyógyítja az ártatlant. Mivel véletlenül egy cinikus, szakmája legszélére sodródott újságíró is éppen ott tartózkodik, az egész világ értesül a csodálatos gyógyulásról – és arról, hogy Alice egyre több… [tovább]

angol
angol
angol · magyar
magyar

Szereposztás

Jeffrey Dean MorganGerry Fenn
Cary ElwesBishop Gyles
William SadlerHagan atya
Katie AseltonDr. Natalie Gates
Christine AdamsMonica Slade
Diogo MorgadoMonsignor Delgarde
Celeste OlivaLibrarian
Cricket BrownAlice
Bates WilderGeary
Marina MazepaMary of Elnor

További szereplők

Kedvencelte 2

Várólistára tette 71


Kiemelt értékelések

Ruby_εïз 

Maga a sztori jó volt, viszont ahogy elő lett adva, nekem nem igazán tetszett. Nem borzongatott, egyáltalán nem féltem ettől a Máriától.

3 hozzászólás
csokidani 

Azert 52 szazaleknal jobb ez a film. Van egyfajta jo hangulata. Nem klasszis, nem maradando; de egynek boven jo. Sot, az egyhazas horrorok kozul sztem a jobbak koze tartozik (ami persze nem nehez, mert sok a formedveny a mufajban).

Kingslayer 

Nem volt rossz, csak kevés. A rém maszk nélkül úgy nézett ki, mint egy díszhal, mondhatni, cuki volt :'D

3 hozzászólás
Kiskakukk 

Nem vagyok oda a Sátán vs Isten témájú filmekért, untatnak és idegesítenek. Ez viszont bejött, nagyon hangulatos.

Mr_Catharsis91 

Ehj de olcsó volt. Azokkal a közhelyekig alkalmazott jump scare-ekkel meg aztán bőven. Kreativitás, atmoszféra, igazán átütő színészi játékok és erős vizualitás is hiányzott belőle. Akkor már vitt volna el a látvány, ha a sztori nem sikerült olyan combosnak, de az olcsó/közepes CGI ezen is rontott.

Kincsanna 

A sztori ok volt, de sajnos az alkotók kreativitása kimerült a tényleg klassz plakát elkészítése után.
Nem sikerült megteremteni a történethez illő hangulatot, a horrornak szánt részek pedig inkább gagyik voltak, mint ijesztőek.
Jeffrey Dean Morgan és a mellékszereplők is hozták, amit kellett, nem rajtuk ment el a film.

Tony_Soprano 

Viszonylag érdekesen kezdődik, ám kb. a felétől bántóan ostoba Darkness Falls utánzattá silányul. William Sadler az egyetlen, aki értékelhető alakítást présel ki magából, Jeffrey Dean Morgan sejtelmes mormogása ide nem elég. A CGI vicces, a sztori pedig úgy lett volna érdekes, ha spoiler

Mandalorian 

The Unholy = Gonosz csoda. Nem tudom, hogy a címfordítók milyen szótárat használnak, de szerintem még csak a közelében sincs a jelentése. Sebaj, ettöl eltekintek. Egy csillag jár a menö plakátnak, mert az tényleg szuper, és egy csillag Jeffrey Dean Morgannek, mert ö… hm… hát, mert ö is menö XD
Nagyjából ennyi az értékelhetö a filmböl, mert még egy ilyen unalmas, vontatott akármicsodát… Nem is tudom hirtelen hány perces, de egy örökévalóságnak tünt, mire az utolsó öt percben végre történt is valami és aztán nemes egyszerüséggel vége lett. Ennyi. Pedig olyan jónak tünt a trailer, meg a leírás és aztán nem lett belöle semmi. *sóhaj* Kár érte :-/

negoti 

Ez majdnem egy John Winchester történet volt. Kár, hogy mégsem. Na, mindegy. A film egyáltalán nem volt rossz, a történet olyan volt, mint a többi ehhez hasonló, Isten vs. gonosz és a hit harca típusú. Voltak benne logikátlanságok és hülyeségnek tűnő jelenetek, de nem voltak égbekiáltó baromságok. Szerencsés módon a szereplők is jól lettek kiválasztva a karakterekhez (Jeff rulez!) ezt úgy értem, hogy jó színészek voltak, nem csak színészkedők. Szerintem, egy esti, borzongós szórakozásnak tökéletes.

Szyszyyy

Hát nem tudom, szerintem ez egész jó volt.
Nem mondom, hogy félelmetes, de számomra eredeti volt (még nem láttam hasonló témát feldolgozót) és fenntartja az érdeklődést is.
És bírom Jeffrey Deant is. *-*


Hasonló filmek címkék alapján