Gerald's Game (2017) 86

Miközben próbálnak új szikrát kovácsolni házasságukba távoli tóparti házukban, Jessie-nek a túlélésért kell küzdenie, amikor férje váratlanul meghal, miután az ágytámlához bilincselte.

angol

Szereposztás

Carla GuginoJessie Burlingame
Bruce GreenwoodGerald Burlingame
Henry ThomasTom
Carel StruyckenMoonlight Man
Kate SiegelSally
Chiara Aureliafiatal Jessie

Kedvencelte 5

Várólistára tette 123


Kiemelt értékelések

Echo 

Meglepő,de nekem nagyon bejött ez a film. Teljesen váratlanul ért, hogy ennyire jó. Sejtettem, hogy mivel köze van Kinghez, jó lesz,de h ennyire.
Geraldot egyáltalán nem tudtam sajnálni. Egy barom volt, nem is értem Jessie miért maradt vele. Persze az a nő se százas. Nem kedveltem túlzottan,de azért bíztam benne, hogy túléli.

Negative_Singularity

Egyből az elején belevág a történetbe, nem puhítja a nézőt, nem készíti fel, hogy finoman vezesse fel a filmismertetőben leírt lényeget. A férj meghal, a nő egyedül marad a démonaival és szabadulni akar; hogy önmagától, a múltjától, vagy „csak” a bilincsből, az mind-mind olyan részletkérdés, amiket szépen lassan húz elő a film a történetszálak közül.
Azt hiszem, a napfogyatkozás már sosem lesz olyan élményű, mint eddig, valószínűleg mindig ez a baljós lélekmagány és családtitok fog az eszembe jutni a maga nyomasztó és fullasztó valóságával.
A végéért kár, iszonyatosan túl lett bonyolítva, minden a néző szájába lett rágva, hogy tuti, hogy összeálljon a kép… Kár.
Egyébiránt a lélek-horror újabb bajnoka a film, még akkor is, ha belecsúszik az egyszer nézős kategóriába.

molly_

Gerald's Game, avagy Fifty Shades of Grey King módra… :'D

Azt hittem, valami lightos thriller lesz, kis feszültség de semmi komoly para… na, onnantól kezdve, hogy megjelent Moonlight Man, már nyilvánvaló volt, mekkorát tévedtem. Ahogy az a – mint kiderült, spoiler – „emberke” kinézett, ahogy ott vigyorgott a sarokban, te jó ég! :D Csak eszembe ne jusson éjszaka, mert akkor tuti nem lesz alvás.
Nem is beszélve arról a jelenetről, amikor Jessie megpróbál kiszabadulni a bilincsből… fúha, én inkább ott pusztultam volna meg.

Kevés a jó King adaptáció szerintem, de ezt csak ajánlani tudom.

NaNa_88 

What the fuck did I just watch?
Onnantól, hogy az a… szép ember megjelent én komolyan paráztam. Paráztam, hogy újra megjelenik, mert valami borzalom volt. A végét a filmnek konkrétan nem is néztem. Képtelen voltam. Egyszerűen zsigeri szinten hozta rám a frászt. És az volt a legfőbb baj, hogy nem számítottam rá! Mert ugye minek tartalmat olvasni, meg kicsit utána nézni, hogy ott van a film mögött Stephen King neve? Én azt hittem ez egy sima thriller lesz. XD Jól „megvicceltem” magam. Valószínűleg ezért is hatott rám jobban.
Nekem így egyszer elment, de ezt így soha a büdös életben többet nem akarom látni. Ha rémálmomban nem jön elő az a faszi, akkor k*rva boldog leszek! T.T

Laren_Dorr

Tökéletes adaptáció lehetett volna, de a végén elkezdték túlságosan belerágni a számba a dolgokat. De így is nagyon jó kis film lett, mégha kissé rövidnek is tűnt.

julcseee 

Stephen King a kedvenc írom, nem is értem miért nem néztem meg még ezt a filmet. Persze olvastam a könyvet is, de már régebben, szóval nem teljesen tiszta az emlék, így nem volt az a szokásos, barátnőim által kedvelt szokásom, hogy feluvoltok a film közben: „dehát ez nem is így volt könyvben!!!” Mivel a könyvben végig a nő gondolatait követjük végig, kíváncsi voltam hogy oldják majd meg ezt filmben, de szerintem nagyon jól sikerült a megoldás. A vége nálam is kicsit szájbaragos volt, King szereti kicsit nyitva hagyni a könyvek véget, ha jól emlékszem a regényben sem volt egyértelmű vég, nem úgy mint a filmben. De lehet hogy ez így van jól. Nekem tetszett.

Elmer 

Bravúros alapötlet, nagyon tetszett, hogy mennyire minimál szitu a film nagy része, ugyanakkor mégis ügyesen kitöltik, eltávolodnak, kitágítják az alaphelyzetet az alkotók. Carla Gugino szépet játszik benne.

Blissenobiarella 

Az egyik kedvenc King-regényemről lévén szó, mikor láttam, hogy adaptáció készül belőle, alig vártam, hogy megnézhessem. Voltak kétségeim a regény adaptálhatóságát illetően, hiszen a cselekmény – ha ezt lehet annak nevezni – 90%-a a főszereplő fejében zajlik csupán.
Azt kell, hogy mondjam, kiválóan megoldották! A film szórakoztató, magával ragadja a nézőt, Carla Gugino alakítása figyelemre méltó. Amennyit egyszerűsítettek a történeten, az is éppen annyi, amennyit megkívánt, nem tudok belekötni.
Egyedül Struycken maszkírozása volt nekem egy kicsit sok, egy kicsit hatásvadász… illetve a film vége – ahogyan azt előttem is írták már – valóban kicsit szájbarágósra sikeredett. A regényben ez nagyon hatásos volt, itt kevésbé érte el a célját.
Ennek ellenére is szerintem kiváló film a maga nemében.

dulkap 

A regényre már nem emlékszem pontosan, mert kb 20 éve olvastam, de a film egész jól működik, pedig az ilyen egy helyszínes filmeknek nem könnyű a dolguk. Ugyan vannak benne zavaró dolgok: értem, hogy problémás és traumás Jessie, de egy-két óra alatt máris megborulni kicsit fura. Illetve látszólag hiba, hogy néha nagyon okosan és gyakorlatiasan dönt, néha meg nagyon nem, de pont ez utóbbitól olyan életszerű, hogy se nem tökéletes túlélőként viselkedik és nem is folyton ostobán. (Még ha volt egy-két érthetetlen döntése is.)
Összességében működő kamaradarab remek színészi alakításokkal. (Chiara Aurelia-ról még fogunk hallani.)

eNNBeus 

Túl hamar kattant be, 1 nap után máris hallucináció cöccöcccööö. Piszok unalmas volt a „narráció”, akár egy könyvből is felolvashattak volna. Plusz. Meg sem próbálta lábbal lerúgni vagy eltörni a rudat amihez bilincselve volt. A végét meg úgy ahogy van elhagytam volna, teljesen megtörte az amúgy is unalmas cselekményszálat, akkor már kerekebb lett volna anélkül. Frankenstein teremtménye meg jajj…. szegénykémet de kár volt belekeverni könyv ide vagy oda…
Fölöslegesen eltöltött 103 perec.


Hasonló filmek címkék alapján