Gerald's Game (2017) 66

103' · amerikai · thriller, horror

Miközben próbálnak új szikrát kovácsolni házasságukba távoli tóparti házukban, Jessie-nek a túlélésért kell küzdenie, amikor férje váratlanul meghal, miután az ágytámlához bilincselte.

angol

Szereposztás

Carla GuginoJessie Burlingame
Bruce GreenwoodGerald Burlingame
Henry ThomasTom
Carel StruyckenMoonlight Man
Kate SiegelSally
Chiara Aureliafiatal Jessie
Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 87


Kiemelt értékelések

molly_

Gerald's Game, avagy Fifty Shades of Grey King módra… :'D

Azt hittem, valami lightos thriller lesz, kis feszültség de semmi komoly para… na, onnantól kezdve, hogy megjelent Moonlight Man, már nyilvánvaló volt, mekkorát tévedtem. Ahogy az a – mint kiderült, spoiler – „emberke” kinézett, ahogy ott vigyorgott a sarokban, te jó ég! :D Csak eszembe ne jusson éjszaka, mert akkor tuti nem lesz alvás.
Nem is beszélve arról a jelenetről, amikor Jessie megpróbál kiszabadulni a bilincsből… fúha, én inkább ott pusztultam volna meg.

Kevés a jó King adaptáció szerintem, de ezt csak ajánlani tudom.

Zajec_Sternenkind 

Egyből az elején belevág a történetbe, nem puhítja a nézőt, nem készíti fel, hogy finoman vezesse fel a filmismertetőben leírt lényeget. A férj meghal, a nő egyedül marad a démonaival és szabadulni akar; hogy önmagától, a múltjától, vagy „csak” a bilincsből, az mind-mind olyan részletkérdés, amiket szépen lassan húz elő a film a történetszálak közül.
Azt hiszem, a napfogyatkozás már sosem lesz olyan élményű, mint eddig, valószínűleg mindig ez a baljós lélekmagány és családtitok fog az eszembe jutni a maga nyomasztó és fullasztó valóságával.
A végéért kár, iszonyatosan túl lett bonyolítva, minden a néző szájába lett rágva, hogy tuti, hogy összeálljon a kép… Kár.
Egyébiránt a lélek-horror újabb bajnoka a film, még akkor is, ha belecsúszik az egyszer nézős kategóriába.

NaNa_88 

What the fuck did I just watch?
Onnantól, hogy az a… szép ember megjelent én komolyan paráztam. Paráztam, hogy újra megjelenik, mert valami borzalom volt. A végét a filmnek konkrétan nem is néztem. Képtelen voltam. Egyszerűen zsigeri szinten hozta rám a frászt. És az volt a legfőbb baj, hogy nem számítottam rá! Mert ugye minek tartalmat olvasni, meg kicsit utána nézni, hogy ott van a film mögött Stephen King neve? Én azt hittem ez egy sima thriller lesz. XD Jól „megvicceltem” magam. Valószínűleg ezért is hatott rám jobban.
Nekem így egyszer elment, de ezt így soha a büdös életben többet nem akarom látni. Ha rémálmomban nem jön elő az a faszi, akkor k*rva boldog leszek! T.T

Laren_Dorr 

Tökéletes adaptáció lehetett volna, de a végén elkezdték túlságosan belerágni a számba a dolgokat. De így is nagyon jó kis film lett, mégha kissé rövidnek is tűnt.

Blissenobiarella 

Az egyik kedvenc King-regényemről lévén szó, mikor láttam, hogy adaptáció készül belőle, alig vártam, hogy megnézhessem. Voltak kétségeim a regény adaptálhatóságát illetően, hiszen a cselekmény – ha ezt lehet annak nevezni – 90%-a a főszereplő fejében zajlik csupán.
Azt kell, hogy mondjam, kiválóan megoldották! A film szórakoztató, magával ragadja a nézőt, Carla Gugino alakítása figyelemre méltó. Amennyit egyszerűsítettek a történeten, az is éppen annyi, amennyit megkívánt, nem tudok belekötni.
Egyedül Struycken maszkírozása volt nekem egy kicsit sok, egy kicsit hatásvadász… illetve a film vége – ahogyan azt előttem is írták már – valóban kicsit szájbarágósra sikeredett. A regényben ez nagyon hatásos volt, itt kevésbé érte el a célját.
Ennek ellenére is szerintem kiváló film a maga nemében.

dulkap 

A regényre már nem emlékszem pontosan, mert kb 20 éve olvastam, de a film egész jól működik, pedig az ilyen egy helyszínes filmeknek nem könnyű a dolguk. Ugyan vannak benne zavaró dolgok: értem, hogy problémás és traumás Jessie, de egy-két óra alatt máris megborulni kicsit fura. Illetve látszólag hiba, hogy néha nagyon okosan és gyakorlatiasan dönt, néha meg nagyon nem, de pont ez utóbbitól olyan életszerű, hogy se nem tökéletes túlélőként viselkedik és nem is folyton ostobán. (Még ha volt egy-két érthetetlen döntése is.)
Összességében működő kamaradarab remek színészi alakításokkal. (Chiara Aurelia-ról még fogunk hallani.)

A_S1M0N

Egy nappal a könyv elolvasása után néztem meg, szóval friss az összehasonlítási alapom.
A változtatások szerintem jók lettek, nem vettek el a történetből, jól ültették át napjainkba.

Sajnos a film első 40 perce olyan unalmas volt, mint a könyv kb. fele, de aztán beindultak az események, az spoiler.

Összességében tetszett, jó feldolgozás lett.
A film megnézése előtt viszont mindenképpen ajánlom a könyv elolvasását, mert elsőre jobban üt az egész, mintha a lényeget filmen láttuk volna már!
Mondjuk még az események ismeretében is tudtam szurkolni Jessie-nek, ez pedig a készítők érdeme.

Morn

Nagyon jó! Késő este néztem, körülöttem teljes csönd, sötétség, úgyhogy így nagyon betalált a hangulata! A színésznőt, Carla Gugino-t is csak dicsérni tudom, nagyon jól játszott, végig fenntartotta az izgalmat és az érdeklődést, ami egy ilyen vánszorgó eseményű filmben nagy teljesítmény! A vége húzta le számomra kicsit az egészet, nem kellett volna ennyire megmutatni mindent.
A könyvre kevésbé emlékszem, sajnos akkoriban nem igazán jött be, megérne egy újraolvasást. A kettőt így egymáshoz nehéz hasonlítanom, de ha az utánuk levő élményt vetem össze, akkor a film abszolút viszi a pálmát. Örülök, hogy sikerült egy ilyen jó King adaptációt csinálniuk, bár arra nem emlékszem, ténylegesen mennyire követi a regény történéseit.

mandu 

„Huh, you're so much smaller than I remember”

eNNBeus 

Túl hamar kattant be, 1 nap után máris hallucináció cöccöcccööö. Piszok unalmas volt a „narráció”, akár egy könyvből is felolvashattak volna. Plusz. Meg sem próbálta lábbal lerúgni vagy eltörni a rudat amihez bilincselve volt. A végét meg úgy ahogy van elhagytam volna, teljesen megtörte az amúgy is unalmas cselekményszálat, akkor már kerekebb lett volna anélkül. Frankenstein teremtménye meg jajj…. szegénykémet de kár volt belekeverni könyv ide vagy oda…
Fölöslegesen eltöltött 103 perec.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján