Géniusz (2017–) 33

0 díj · 8 jelölés

Szeretők… Család… Meghódítandó tudományos közeg… Növekvő antiszemitizmus… Albert Einstein akadályok sokaságával szembesül a tehetsége kiteljesítése felé vezető úton.

angol
angol · spanyol
angol

Képek 8

Szereposztás

Geoffrey RushAlbert Einstein
Johnny FlynnYoung Albert Einstein
Nicholas RoweJost Winteler
Samantha ColleyMileva Maric
Jon FletcherMarcel Grossmann
Charity WakefieldBetty
Michael McElhattonDr. Philipp Lenard
Seth GabelMichele Besso / Guillaume Apollinaire
Ralph BrownMax Planck
Richard TopolFritz Haber

További szereplők

Kedvencelte 12

Várólistára tette 136


Kiemelt értékelések

gazibla

1. évad: Albert Einstein élete
Egyetlen hibája van ennek a sorozatnak, hogy csupán 10 részből áll minden éved. A legjobb sorozat amit valaha láttam. Nagyszerű színészi alakítások és nagyon jó karakterek. Minden szava és gondolata érték. Kár hogy vége lett.

2. évad: Pablo Picasso élete
Ez az évad is tetszett, bár Picasso élete nem fogott meg annyira mint Einstein-é. Valószínűleg ez azért is van, mert a fizika kicsit közelebb áll hozzám mint a festészet. Mekkora nőcsábász volt Pablo erről eddig nem is tudtam. :D A fiatalkori részek jobban tetszettek mint az öregebbről szólók.

Összegezve az első két évad után nagyon remélem, hogy minél hamarabb jönni fog a 3. évad is. Nagy jó betekinteni egy egy zseni életébe és megérteni a miérteket, látni őket alkotás közben. :) Nagyon motiváló és inspiráló sorozat.

Zsinus

1. évad: 10/10
Az első évad zseniális. Éppúgy, ahogy Einstein maga. Nagyon tetszett, ahogy az ő munkássága és magánélete mellett megismerhettük a kor nagyjait, a kapcsolataikat, és ezáltal a korábban megismert neveket szépen össze lehetett kötni egymással. Az egyetlen, amit kifogásoltam az évadban, hogy a színészváltással hirtelen túl sokat öregedett Einstein, míg a többi karakteren nem fogott így az idő.
2. évad: 10/6
Sajnos Picasso élete már nem nyűgözött le ennyire. Valószínűleg az én hibám is: a művészet, és ezen belül a festészet kevésbé érdekel, ráadásul Picasso művei egyáltalán nem tetszenek. Ez még nem lett volna akkora probléma, ha az élete, a személyisége megragadott volna. Sajnos a sorozatban bemutatott jelleme alapján egy borzalmasan irritáló személy lehetett. Ahogy a nőkkel bánt kiverte nálam a biztosítékot, és ezzel el is ásta magát.

EsteeNotlauder

Új kedvenc sorozatot avattam! :D
Eddig keresgéltem mit is nézzek, nem nagyon találtam olyan filmet/sorozatot ami megfogott volna. A városban láttam egy plakátot Picassoról és rákerestem a neten… Az 1.rész után nem volt kérdés új kedvencet találtam :)
1.évad: Einsteinről eddig szinte semmit sem tudtam (és nem is nagyon érdekelt) de teljesen más szemszögből látom az évad után. Nem gondoltam hogy meg tud fogni, mert a reál tudományok messzebb állnak tőlem. Az életéről, szerelmeiről szóló részek mellett a tudományos munkássága és törekvései is le tudtak kötni és élveztem.
2.évad: Picasso..khm Antonio Banderas miatt kezdtem el ezt a sorozatot, Imádtam!! Nekem jobban tetszett mint az 1.évad.

Aurora_Michaelis 

1. évad:
Eddig nem sokat tudtam Einsteinről, szinte csak annyit, hogy megalkotta a relativitáselméletet. Ez a sorozat nagyon jól bemutatja az életét és a pályáját. A tudományos fejtegetésekből semmit nem értettem, de az életrajzi vonatkozású részek és részletek tetszettek. Nem gondoltam volna, hogy ekkora nőcsábász volt. Érdekes és izgalmas élete volt, sokmindent megélt és átélt, és számos tudóssal ismerték egymást.
A színészek nagyon jók, a forgatókönyv, a helyszínek, jelmezek. Ha nem tudnám, hogy ezt a sorozatot az NGC csinálta, nem jönnék rá. Ami nem tetszett, hogy Einstein válásakor történt a színészváltás, amikor is Johnny Flynnből és a Milevát játszó színésznőből Geoffrey Rush és egy idősebb színésznő lett. Ők túl idősek a 40 év körüli Einstein és a hasonló korú felesége megformálásához, ez eléggé zavart.

2. évad:
Ez az évad is tetszett, bár Picasso művészetét nem kedvelem különösebben. Ismét az volt számomra a hihetetlen és nagyon érdekes (ami a művtöri órákról kimaradt), hogy a korabeli művészek ismerték egymást, esetleg rivalizáltak is egymással, vagy épp barátok voltak. A fiatal Picasso részei jobban tetszettek, valahogy nem sikerült megbarátkoznom az idősebb művészként feltűnő Antonio Banderasszal. A Francoise-t alakító színésznő sem tetszett annyira. Az utolsó részekben az öreg Picasso szerepében viszont már illúziókeltőbb volt Banderas.
Elhiszem és elismerem, hogy Picasso nagy művész volt, de igazán nem tudom értékelni a műveit, mert nem szeretem a stílusát. Hozzám a korai (gyerekkori) festményei sokkal közelebb állnak. Érdekes volt viszont az a folyamat, ahogy a figurális festőből absztrakt festő vált.
Elképesztő, hogy Picassónak milyen szerelmi élete volt egészen élete végéig. Nem irigylem egyik nőt sem, aki hosszabb-rövidebb időt eltöltött mellette. Nem lehetett egy könnyű ember, ráadásul ezt elviselni sem lehetett könnyű, hogy egyszer csak lecserélnek, mert jön egy fiatalabb múzsa.

Mr_White 

Az első évadot néztem meg, az Einsteinest. Nagyon korrektül megcsinálták, főleg, amíg a fiatalabb színész játssza E.-t. G. Rush által játszott E. már kicsit átment szentimentálisba, igaz, ezeket az éveket nehezebb volt feldolgozni, hiszen akkorra E. már túl volt a felfedezésein. Valami más megközelítés jobb lett volna ezekhez az évekhez.


Népszerű idézetek

Londonna 

Monogamy is not natural there's a construct of religious authority.

Répási_Évi

ifjú Einstein: Szeretnék arra kelni, hogy a szenvedélyemnek élek ahelyett, hogy a fejem felett lógna a rémisztő érzés, hogy elvesztegetem az életemet.

Répási_Évi

Einstein: Kegyetlenség nemde, hogy ami legfontosabb az életben, pusztán csak hiányával fedi fel magát előttünk.


Hasonló filmek címkék alapján