Gamer – Játék a végsőkig (2009) 72

Gamer
95' · amerikai · akció, sci-fi, thriller 18

A nem is olyan távoli jövőben a játék- és szórakoztatóipar egy rémisztő új hibriddé fejlődött: az elmeirányítás technológiájával emberek irányítják hús-vér embertársaikat többszereplős online játékokban. A széles körben elterjedt és igencsak vitatott programok szülőatyja, a már visszavonult… [tovább]

angol

Szereposztás

Gerard ButlerKable
Amber VallettaAngie
Michael C. HallKen Castle
Kyra SedgwickGina Parker Smith
Logan LermanSimon
Alison LohmanTrace
Terry CrewsHackman
Hirdetés

Kedvencelte 7

Várólistára tette 44


Kiemelt értékelések

Kemiviki 

Nagyon jó alapötletű, zseniális film. Sajnos be kell látni ez egy esélyes valós jövő, és nagyon elgondolkodtató, hogy vajon egyszer el e jut eddig a mi világunk is.
Kicsit jobb kidolgozással, kicsit több ráfordítással sokkal nagyobbat is üthetett volna. De így is egy merőben új színfolt volt akkoriban a filmes palettán.
Számomra egy többször újranézhetős film. Ráadásul még a zenéit is nagyon eltalálták.

KyKy

Az alapötlet nagyon tetszik, még ha mostanában nem egy hasonló témában készült művet ismertem meg. Múltkor olvastam, hogy valakinek az Önkívület c. filmről jutott eszébe a Testbérlők című könyv, nos nekem pedig erről a filmről ugrott be a könyv, noha a két történet merőben különbözik egymástól a testek különös módon igénybevételén kívül. Mint említettem, maga az alap szerintem többet rejtett magában, mint amire futotta. Csalódtam kicsit, noha számíthattam rá, hogy ahol Gerard Butler feltűnik, ott bizony elő fog keveredni a fegyver, de szerintem kicsit túúúúl sok lett belőle. A szereplők közül aki nagyon megfogott, az Amber Valette és Logan Lerman, meg hát persze a Castle-t megformáló színész. Királyak voltak, jól hozták a karaktereiket, de ez sem volt elég ahhoz, hogy a film tőlem jó értékelést kapjon.
Amellett, hogy sok volt a felesleges lövöldözős-akció jelenet, ráadásul nekem a képi megjelenítések sem igazán tetszettek, a kamerabeállások vagy nem tudom, hogyan mondják ezt szaknyelven, a lényeg, hogy számomra ez sem volt százas a nagyon kusza váltakozásával, a fel-felvillanó snittekkel és a többi…
A rengeteg ellentmondásról vagy kérdőjelről pedig már nem is ejtek szót.
Sajnálom amúgy, mert kicsit többet vártam, de ha viszont azt nézem, nem meglepő, hogy ezt kaptam, hiszen ami jó, azt felkapják, erről a filmről pedig nem is igazán hallottam.
Egyszer sem ajánlom megnézésre senkinek, szerintem teljesen kihagyható az életünkből, semmi pluszt és pozitívat nem adott.

NewL

Az alapötlet jó, a színészi játék és a rendezés finoman fogalmazva hagy kívánnivalót maga után.

AniTiger

Borzasztó az egész koncepció, az is rémes, hogy ilyesmi felmerül az emberben, de odáig voltam érte. Gamer vagyok, fantasztikusnak tűnik egy ilyen világ – naná, nem mindegy, hogy melyik térfélről. Mindenesetre egész különleges ez az avatar-meló, Butler jól játszotta a szerepét. Többször újranézhető, még az sem bántott, hogy folyton csak lőnek és lőnek. (Pedig én pl. nem is szeretek lövöldözős játékokkal játszani…)

1 hozzászólás
Titcsi

Jó ez a film, de mégis borzasztó, hogy ilyen felmerül az emberekben, hogy a másikat irányítsák. Én nem dolgoznék itt az biztos, szörnyű lehet, ha az embert irányítják, és bármit megtehetnek vele. Butler jól alakította a szerepét, én végig szurkoltam neki.
Kicsit sok a „háborús játék” a filmben, de ennek ellenére szerintem érdemes megnézni.

Kingslayer

Nagyon jó ötlet, kevésbé jól kidolgozva. Ha több pénzt, energiát és időt fordítanak rá, egy nagyon szuper film lehetett volna belőle, de így sem volt rossz, mert a kidolgozatlansága ellenére az ötlet tényleg király volt. Még szerepjáték-eventet is csináltunk belőle, igaz-e, @Brienne_Lannister. Kéne majd folytatni valamikor.

2 hozzászólás
Fanni_Dorottya

Nagyon jó alapötlet, egész jó megvalósítás, de az én ízlésemnek kicsit hosszúak voltak az első felében az akciójelenetek. A vége lehetett volna tragikusabb, túl hirtelen állt vissza minden a régibe. Legalábbis a film ezt sugallja, hogy ezután mi történt, azt persze nem láttuk.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján