Kedvencelte 6

Várólistára tette 137


Kiemelt értékelések

Haspók 

Gerinctelen sarlatánok klubja. Semmi újat nem ad a bűnügyi thrillerek témához, de a jó színészi játékokkal egész szórakoztató élményt nyújt.

lipotdorka 

Jaj de szerettem, és nem csak azért, mert 2014 óta vártam, hogy Rosamund Pike nőkkel smároljon a képernyőmön.
Grayson karaktere annyira egy borzasztóan gátlástalan és szívtelen karakter, hogy öröm nézni, Pike ezekre a szerepekre született úgy látszik. Hozta, amit általában szokott, a cast többi tagjával is, forgatókönyv helyenként döcög, kicsit megúszós és életszerűtlen, de elhiszem, hogy ebben a világban, amit felépített magának ezek megtörténhetnek így, ahogy megtörténtek.
Minden durvaság ellenére alapvetően egy tök vicces film a maga groteszkségében. Akad hely ahol logikátlan, sok helyen klisés, ezerrel dolgozik benne a girlpower, a keserédes vég pedig megkoronázta az egészet, visszabillentve a morális egyensúlyt.

1 hozzászólás
Little_Monster 

Napokat vártam az értékeléssel, hátha alábbhagy a lelkesedésem és tudok érdemben is nyilatkozni, de mostanra nyilvánvalóvá vált, hogy hiába várok, ez már nem lesz jobb. A filmnek unottan álltam neki, a trailert végig sem néztem, mert már akkor sem tudtam hova tenni, hogy vígjáték akar lenni, krimi vagy thriller. Aztán úgy nagyjából az ötödik percben (eddig nem tudtam napirendre térni felette, hogy hogy lehet ennyire tökéletesen egyenes hajat vágni) beszippantott, egyszerre gyűlöltem Marlát, undorodtam tőle és csodáltam a zsenialitását. Majd végeztek a tárgyalóteremben spoiler és itt lettem szerelmes. Az, hogy a főszereplő egy szemét alak, oké, hogy mindenki más is az, még az is rendben, de hogy mindemellett fenntartja a feszültséget és nem laposodik el, (na jó, az akcióval túloz kicsit a csúcsponton) az manapság egyre ritkább. A történet nagyon szépen volt építve, a zene és kosztüm is remekül támogatta a mondanivalót. A dialógusokat imádtam, persze itt vissza kell csatoljak Rosamund zsenijére, aki elérte, hogy ezért a visszataszító, gátlástalan nőért végig rajongjak. És ha még ez a pofátlan bátorság és magabiztosság nem lett volna elég, kaptunk egy Eiza Gonzálezt mellé, én pedig évek óta nem tettem ilyen gyorsan filmet a kedvenceim közé.
You say Rosamund Pike, I say Rosamund Dyke. Hol a replay gomb?

1 hozzászólás
TLD 

Eddig jó, 2021.

Összetett és hangulatos film, erős társadalomkritikai vonulattal.
A gengszterek már unalmasak. Önmagukban, hagyományos eszközeikkel (erőszak, rablás, fegyverek) nem jelentenek valami nagy kihívást a „rendszer” számára. A rendszerben való érvényesülés alapja itt, hogy add el magad és a különböző helyzetekben mindig más arcot tudj mutatni annak érdekében, hogy előrébb juss. Nem meglepő módon ezeknek az elvárásoknak aztán csak egy pszichopata tud megfelelni. (Az érintett aktuális problémákat, mint korjelenséget mások terjengősebben megfogalmazták: https://tldr.444.hu/2021/01/10/fiatal-felnottek-akiknel… )

spoiler

Több kritikában olvastam, hogy itt a feminizmusról van szó, de szerintem ez a film nem elsősorban a feminizmusról, vagy a férfi-nő viszonyról akar mondani valamit, hanem többek között azt állítja, hogy a girlpowerre való hivatkozást (az elvekkel való takarózást, és nem azok megvalósítását) is egyszerűen bekebelezte már a rendszer azzal, hogy eladhatóvá és trendivé tette. Érdemes ezzel a jelenséggel kapcsolatban utalni rá, hogy még az amerikaitól eltérő hazai berendezkedés is törekszik arra, hogy női miniszterek kinevezésével elfogadhatóvá tegye magát még akkor is, ha amúgy lenézi a nőket. És ez csak a politikai szféra, ami nem minden.

Van-e megoldás? Az üzenet szerint nincs remény. spoiler

Rosamund Pike egyébként már a Holtodiglanban is brillírozott a b*tch szerepében, itt sem okoz csalódást.

crissy 

Thriller szempontjából abszolút semmi újat nem nyújtott a film, sőt, elég gyengének tűnik a sztori spoiler, Rosamund Pike viszont ismét szuperül alakított. Kár, hogy a karaktere ennyire utálatos volt, s kövezzetek meg, de a lelkem legmélyén spoiler.

TribeBubu 

Nagyon érdekelt ez a film a megosztósága miatt. Azt hittem, valami erős tabutémát feszeget. Bár lehet, hogy az is kiverte sokaknál a biztosítékot, hogy főhősnőnk, Marla mivel keresi a kenyerét. …ami aranyból van.
Nálam sajnos megbukott a történet. Amúgy nagyjából minden rendben van vele. Főleg Rosamund Pike viszi el az egész produkciót azzal, hogy csakúgy, mint a Holtodiglanban, ez esetben is hátborzongató beleéléssel alakítja a narcisztikus, makacs nőt.
Na de a történet… Peter Dinklage karaktere és csatlósai… valahogy összeegyeztethetetlen számomra az, hogy a „szakmájukban” ilyen magasra jutottak ilyen hozzá nem értéssel. És ez nem apró logikai hiba, hanem olyannyira kilógó lóláb, hogy nem egyszer kínomban felröhögtem a film alatt, és számos alkalommal hagyta el a számat a lesajnáló Ne már… Ennél több bénázást már csak Ben Stiller filmjeiben látni, de ő legalább direkt bénázik, és többnyire vicces, nem pedig nevetséges.
Egyszer amúgy érdemes megnézni, mert tényleg számos értéke van ennek a produkciónak, sőt a történet is sok csavart rejteget, ami kissé ellensúlyozza az említett szerencsétlenkedést, de sajnos továbbra is egyszer nézős marad. Tulajdonképpen az a legpontosabb rövid összegzése a minőségének, hogy az „egyszer érdemes megnézni” és az „egynek elment” halmazok találkozási pontján áll.

dulkap 

Nos ez a film nem vígjáték. Szóval nevetést nem várjon tőle senki, de még halvány mosolyokat sem. Ami még nem lenne baj, csak van egy összecsapott és trehány forgatókönyv, egy rendező aki többnek gondolja a filmjét, ami és hát a végéről kár is beszélni.

strangelove 

A film kapcsán nem túl messzi asszociációval A sanghaji asszonyból Michael O'Hara legendás monológja jutott eszembe a cápákról, melyek ellepték a tengert, majd egymást zabálták fel, a zajló felszínt végképp átláthatatlanná és zavarossá téve.

A welles-i sötét és baljós univerzumon itt csavarnak még egyet, ez már egy annál is kiábrándultabb világ. Újabb filmek ritkán hoznak lázba, ennek sikerült.
Zavarbaejtő, ahogy kell, nincs is mit csodálkozni azon, hogy a nem ehhez szokott nézők kétségbeesetten számolnak be arról, hogy – ó egek! – nem tudták kinek szurkoljanak. Izzasztó.
Az igazi kiütést a vége viszi be, helyrebillen a világ rendje? Milyen világ milyen rendje billenne helyre? Marla mediatizált jelenléte fontosabbnak tűnik, mint a valódi.

Gigi26 

Nem is emlékszem éreztem-e valaha ilyen rosszul magam valaha is filmen. :( Nem a film vagy a színészek rosszak, csak végtelenül nyomasztó a történet.

tündérróka

Hát, ez számomra nagyon sok szinten még közepes se.
Egyet kérdezek: egy évtizedek óta dörzsölt, komoly bűnözőt tényleg át tud verni egy piti bűnöző – csak mert az író szerint ez az alvilági wonder woman mindenre képes? Engem nem győzött meg. Sajnos az ilyen tömegtermékek miatt nem tudja egy igazi feminista elhitetni magáról, hogy nem ördögtől való dolog az egyenjogúság. Hogy nem leigázni akarjuk a férfiakat, és ahhoz, hogy megértessük magunkat, és magasabb pozíciókba kerülhessünk, nem kell tököket kitépni a helyükről.
Általában nagyon szeretem a womanpower-filmeket, amik azt mutatják be, mi mindenre képes egy nő önerejéből, de ez nem az volt. Hanem egy rossz dramaturgiájú, logikai bukfencekkel teli amerikai lufi.
Ja, mielőtt elfelejtem: szerintem. Legyen ez egy vélemény a millió közül.


Népszerű idézetek

Virág

A tisztesség csak egy vicc, amit a gazdagok találtak ki, hogy a többiek szegények maradjanak.


Hasonló filmek címkék alapján