Kedvencelte 10

Várólistára tette 147


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Hmm… Nem volt rossz, de ez az egész felháborító, hogy csak így ilyen egyszerűen kijátszhatják az idősöket… Egyébként a sztori nem volt rossz, és a szereplők is eléggé odatették magukat, de egyik se lett kifejezetten kedvencem. Sőt, inkább undorító, amit Marla és Fran együtt működtek, másokat meglopva, még akkor is, ha látszólag törvényesen is oldották meg. De a végén megérdemelte, amit kapott, sőt már előbb kellett volna. XD De ahhoz képest Rosamund Pike baromi jól hozta a szerepét, ahogy Peter Dinklage is. :-D

Haspók 

Gerinctelen sarlatánok klubja. Semmi újat nem ad a bűnügyi thrillerek témához, de a jó színészi játékokkal egész szórakoztató élményt nyújt.

lipotdorka 

Jaj de szerettem, és nem csak azért, mert 2014 óta vártam, hogy Rosamund Pike nőkkel smároljon a képernyőmön.
Grayson karaktere annyira egy borzasztóan gátlástalan és szívtelen karakter, hogy öröm nézni, Pike ezekre a szerepekre született úgy látszik. Hozta, amit általában szokott, a cast többi tagjával is, forgatókönyv helyenként döcög, kicsit megúszós és életszerűtlen, de elhiszem, hogy ebben a világban, amit felépített magának ezek megtörténhetnek így, ahogy megtörténtek.
Minden durvaság ellenére alapvetően egy tök vicces film a maga groteszkségében. Akad hely ahol logikátlan, sok helyen klisés, ezerrel dolgozik benne a girlpower, a keserédes vég pedig megkoronázta az egészet, visszabillentve a morális egyensúlyt.

2 hozzászólás
Little_Monster 

Napokat vártam az értékeléssel, hátha alábbhagy a lelkesedésem és tudok érdemben is nyilatkozni, de mostanra nyilvánvalóvá vált, hogy hiába várok, ez már nem lesz jobb. A filmnek unottan álltam neki, a trailert végig sem néztem, mert már akkor sem tudtam hova tenni, hogy vígjáték akar lenni, krimi vagy thriller. Aztán úgy nagyjából az ötödik percben (eddig nem tudtam napirendre térni felette, hogy hogy lehet ennyire tökéletesen egyenes hajat vágni) beszippantott, egyszerre gyűlöltem Marlát, undorodtam tőle és csodáltam a zsenialitását. Majd végeztek a tárgyalóteremben spoiler és itt lettem szerelmes. Az, hogy a főszereplő egy szemét alak, oké, hogy mindenki más is az, még az is rendben, de hogy mindemellett fenntartja a feszültséget és nem laposodik el, (na jó, az akcióval túloz kicsit a csúcsponton) az manapság egyre ritkább. A történet nagyon szépen volt építve, a zene és kosztüm is remekül támogatta a mondanivalót. A dialógusokat imádtam, persze itt vissza kell csatoljak Rosamund zsenijére, aki elérte, hogy ezért a visszataszító, gátlástalan nőért végig rajongjak. És ha még ez a pofátlan bátorság és magabiztosság nem lett volna elég, kaptunk egy Eiza Gonzálezt mellé, én pedig évek óta nem tettem ilyen gyorsan filmet a kedvenceim közé.
You say Rosamund Pike, I say Rosamund Dyke. Hol a replay gomb?

1 hozzászólás
Szeszj 

Kicsit jobbra számítottam valahogy, picit untam is. Elég jól indult csak valahogyan elvesztette a lendületét, mármint nekem nagyon fura volt hogy spoiler, ezt leszámítva tetszett, az egész rendszer felépítése is jól ki volt dolgozva, csak ez a része nem nyerte el a tetszésemet.
Rosamund Pike-nak nagyon jól állt ez a szerep, huu de nem kedveltem a szerepét, de a színésznő előtt le a kalappal.
A többi színész is nagyon jó volt, kedvencem Peter Dinklage volt, jól illet hozzá a szerep.
Őszintén nem tudom hogy hogyan állok ehhez a filmhez mert tetszett is meg nem is, ilyen közepes volt számomra.
https://64.media.tumblr.com/03210c2931f2d90e9715c59dc1b…
https://64.media.tumblr.com/7c77d94ca2bdb2a2d2e1fdc4006…

TLD 

Eddig jó, 2021.

Összetett és hangulatos film, erős társadalomkritikai vonulattal.
A gengszterek már unalmasak. Önmagukban, hagyományos eszközeikkel (erőszak, rablás, fegyverek) nem jelentenek valami nagy kihívást a „rendszer” számára. A rendszerben való érvényesülés alapja itt, hogy add el magad és a különböző helyzetekben mindig más arcot tudj mutatni annak érdekében, hogy előrébb juss. Nem meglepő módon ezeknek az elvárásoknak aztán csak egy pszichopata tud megfelelni. (Az érintett aktuális problémákat, mint korjelenséget mások terjengősebben megfogalmazták: https://tldr.444.hu/2021/01/10/fiatal-felnottek-akiknel… )

spoiler

Több kritikában olvastam, hogy itt a feminizmusról van szó, de szerintem ez a film nem elsősorban a feminizmusról, vagy a férfi-nő viszonyról akar mondani valamit, hanem többek között azt állítja, hogy a girlpowerre való hivatkozást (az elvekkel való takarózást, és nem azok megvalósítását) is egyszerűen bekebelezte már a rendszer azzal, hogy eladhatóvá és trendivé tette. Érdemes ezzel a jelenséggel kapcsolatban utalni rá, hogy még az amerikaitól eltérő hazai berendezkedés is törekszik arra, hogy női miniszterek kinevezésével elfogadhatóvá tegye magát még akkor is, ha amúgy lenézi a nőket. És ez csak a politikai szféra, ami nem minden.

Van-e megoldás? Az üzenet szerint nincs remény. spoiler

Rosamund Pike egyébként már a Holtodiglanban is brillírozott a b*tch szerepében, itt sem okoz csalódást.

Dombi_Petra 

A film címéből nem ilyen történetre számítottam, se leírást, se műfajt, se semmit nem néztem róla. Azt hittem, egy tipik romantikus, nyáladzós, olykor dramatikus elemeket tartalmazó filmet fogok nézni. Tévedtem!
Érdekes volt a cselekmény, Marla szimpatikus karakternek tűnt, akit a jószándék vezérel, de a film végére nagyon megutáltam. Idegesített a gonoszsága, kizsákmányolása, érzelem mentessége.
Roman viszont az elején nem nyerte el a szimpátiám, de a végére nagyon megkedveltem. Fifikás egy karakter, az egyszer biztos.
A mű végén lévő csattanókra nem számítottam, főleg nem a legutolso jelenetre, de kifejezetten örültem az eseményeknek!

crissy 

Thriller szempontjából abszolút semmi újat nem nyújtott a film, sőt, elég gyengének tűnik a sztori spoiler, Rosamund Pike viszont ismét szuperül alakított. Kár, hogy a karaktere ennyire utálatos volt, s kövezzetek meg, de a lelkem legmélyén spoiler.

dulkap 

Nos ez a film nem vígjáték. Szóval nevetést nem várjon tőle senki, de még halvány mosolyokat sem. Ami még nem lenne baj, csak van egy összecsapott és trehány forgatókönyv, egy rendező aki többnek gondolja a filmjét, ami és hát a végéről kár is beszélni.

eszternemeszti 

Elsősorban: bármennyire is szeretni akarom ezt az egészet, engem szíven ütött ez az egész kihasználás, amit toltak az egész film alatt.
Másodsorban: olyan zseniális színészi játékot láthattunk, hogy néha csak ámultam, hogy ok, akkor ezt most mégegyszer. Ezen egyébként a kameramozgások még nagyobbat dobtak! Megvettek kilóra a színészek Rosamund Pike-kal az élen! Nyilván Peter Dinklage-et nem kell bemutatnom, de itt is kitűnően alakította Roman szerepét. Eiza González szépségéről nem is beszélve, gyönyörű ez a nő!

Na, de hogy valamit a filmről is írjak: amúgy a sztori jó, még csak hasonlót sem láttam, viszont számomra nagyon elnyújtották. Több olyan elem is volt, ami számomra egyszerűen annyira valóságtól elrugaszkodottnak hatott, hogy az hihetetlen. A film mégnézése után rengeteget filóztunk azon, hogy mi hogyan zártuk volna le, vagy alakítottuk volna a szálakat a film 3/4-énél. A vége amúgy nem rossz, valamilyen lezárásnak elmegy, meg végülis csattanónak csattanó.


Népszerű idézetek

Almost_Zed 

Roman Lunyov: Nem is fél a haláltól?
Marla Grayson: Emlékszik, hogy mennyire rémísztő volt 1807? Hát ja, én sem, mert akkor még nem éltem. Halottként is ugyanilyen lesz, pontosan ugyanilyen, attól meg minek féljek?

Virág

A tisztesség csak egy vicc, amit a gazdagok találtak ki, hogy a többiek szegények maradjanak.


Hasonló filmek címkék alapján