Fertőzés (2011) 113

Contagion
106' · amerikai · thriller 12

0 díj · 1 jelölés

Egy asszony rosszul lesz, miután hazatért hongkongi útjáról. Két nappal később halott, és az orvosok nem tudják mi okozta a halálát. Hamarosan más embereken is jelentkeznek a tünetek: köhögés, láz, bénulás, agyvérzés és halál. A világ minden részén szaporodnak a megbetegedések, végül kitör a… [tovább]

angol

Képek 6

Szereposztás

Gwyneth PaltrowBeth Emhoff
Matt DamonMitch Emhoff
Laurence FishburneDr. Ellis Cheever
John HawkesRoger
Jude LawAlan Krumwiede
Marion CotillardDr. Leonora Orantes
Armin RohdeDamian Leopold
Kate WinsletDr. Erin Mears
Elliott GouldDr. Ian Sussman
Enrico ColantoniDennis French

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 59


Kiemelt értékelések

Emerson 

Dög unalom. Senkiért és semmiért nem lehetett izgulni. Tüsszögtek, köhögtek, habzott a szájuk és meghaltak. 30%-a a betegeknek…. szóval nem értem, mire föl az apokalipszis. Magyarázatot se kaptunk, hogy valaki miért immúnis. Az egyedüli értékelhető dolog az utolsó jelenetsor volt, ahogy a vírus eredetét mutatták. „Mossál kezet, vazze!” propagandafilm…

Zajec_Sternenkind 

Lassú folyású film volt, ami nagyon jól állt neki, bár igaz, ezért sokan nem fogják szeretni. Zseniális volt a szakítás a hagyományos „megbetegszik az ember, elszaporodik a vírus, megtizedelődik a populáció” klisével. A háttérfolyamatok, a profitszerzés, a számító politikai játszmák még a pusztulásban is – ezeken volt a fő hangsúly. Az ember még a katasztrófahelyzetekben sem képes levedleni a jellemét, ez a film pedig tökéletesen hozza egy olyan eseményláncolat elfeledett szegletét, amit a többi alkotás rendszerint mellékvágányra helyez.

Zohannna

Csakis a színészek miatt nem 0 csillag. Rettentő gyenge film!! Most megrendült néhány színészbe vetett hitem…

Trixi 

Tetszett, hogy kicsit más akart lenni, mint a hasonló típusú filmek, azaz, hogy nem lett egy tipikusan buta, pörgős látványfilm. Emiatt kevesebb embernek fog majd bejönni. Amúgy nem rossz, nem is jó, amolyan középkategóriás film. Meg lehet nézni, de túl sok mindent nem kell várni tőle. A színészekre nem lehet panaszom, bár Jude Law fogait nem tudom megbocsátani :D :D :D :D

robnor 

Nem lett volna ez olyan rossz film, csak pont a lényeg hiányzott belőle mégpedig az izgalom, ennek ellenére elég realistának találtam. Egész meglepődtem, hogy milyen nagy neveket sikerült megszerezniük erre a filmre, de nélkülük talán még jobban le lenne húzva.

csakb

Engem végig lekötött, és nagyon bele tudtam élni magam, tetszett. Lehet, túl alacsony az ingerküszöböm, vagy túl öreg vagyok. :D
A témában elég egyedi, inkább realista, nem pedig csihi-puhi akciófilm.

StAngela

Azt kell mondjam, nem voltak nagy elvárásaim a filmmel szemben. Ez talán betudható annak, hogy a hajnali álmatlanságomat igyekeztem hasznosan eltölteni. Számomra nagyon kellemes csalódás volt. Tetszett, hogy lassan bontakoznak ki az események és hogy nem kizárólagosan a fertőzésre koncentráltak a film készítői.
Az ember sebezhetősége és az emberi jellem kicsinyessége egyformán megjelent ebben a jó és érdekes kis filmben. Ami negatívum, hogy több kérdésre (immunitás, a vakcina fő összetevője) nem kaptunk választ, pedig amúgy dobálóztak eleget szakszavakkal a történetben. Ezt hiányolom belőle.
A befejezés kicsit kiszámítható és nem is nagyon meglepő. Ahogy az sem, hogy ébren tudtam maradni, hogy végignézzem.

Osli75 

Nem tudom mivel nyerték meg a főszereplő színészeket a játékra… unalmas, vontatott film és semmi izgalom nincs benne. Láttam már sokkal jobbat ebben a kategóriában.

balika88

Nagyon jó volt az indítás, aztán azért szépen lejjebb ment a tempó ahogy haladtunk előre. Összességében azért a közepestől 1 picit jobb volt. Mindenképp megérte megnézni.

csokidani 

Inkább TV-be való, mint moziba. Tipikusan olyan h mindegy mikor kapcsolsz el vagy kapcsolsz oda, nem fog hiányozni a kimaradt rész. Egynek jó, de nem túl erős.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján