Fantasztikus Maurícius (2022) 18

The Amazing Maurice
84' · egyesült királysági, német · animációs, családi !

Maurícius – a sokat látott, dörzsölt vén kandúr – egy jól képzett patkányokból (és egy ostoba küllemű kölyökből) álló csapatot vezet jövedelmező turnéra. Egy furulyás és pár patkány rengeteg pénzt tud együtt keresni. Mármint addig, amíg össze nem futnak valakivel, aki alaposan elhúzza a… [tovább]

angol

Képek 1

Szereposztás

Hugh LaurieMaurícius (hang)
Emilia ClarkeMalicia (hang)
Gemma ArtertonPeaches (hang)
David TennantVeszélyes babkonzerv
David ThewlisFőnök (hang)
Hugh Bonnevillepolgármester (hang)
Himesh PatelKeith (hang)
Rob BrydonPatkány furulyás (hang)
Joe SuggSzardínia (hang)
Julie AthertonTápláló (hang)

További szereplők

Kedvencelte 1

Várólistára tette 47


Kiemelt értékelések

Irasalgor 

Összességében véve egy rosszul elkészített adaptációt kapunk, amelyben ugyan néha felsejlődnek azok az alapok, amelyek a könyvet élvezhetővé és szatirikussá, valamint társadalomkritikussá, na meg ironikussá tehetik, de ugyanennyi jó részre jut ugyanannyi megkérdőjelezhető narratív és mozgóképes elem, ami miatt egy meglehetősen ambivalens felépítésű adaptációt kapunk, amely mind családi animációs filmként, mind pedig adaptációként gyenge lesz. A rajongók biztos megtalálják benne a számításaikat, de teljesen Pratchett-laikusként kétlem, hogy ezzel lehetne a szerző munkásságára felhívni a legjobban a figyelmet.

Értékelés: 5/10

ECTO_1

Aranyos mese, cuki figurákkal, de sose fogom megérteni, hogy a neveket miért kell átírni… Maurícius?!? Ez meg mitöl jobb mint a Maurice? Egyik se magyar, hogy könnyebb lenne kiejteni vagy mi szokott lenni a kifogás. Keith miért maradhatott akkor? Oké, ezen akadok fenn, de nem értem.

2 hozzászólás
Hippoforaccus 

Figyelembe véve, hogy mennyi dolgot változtattak meg az eredeti műhöz képest, határozottan nem lett rossz. A maradék két csillagot azért nem kapja meg, mert pont a kedvenc részeimet hagyták ki. A furulyapárbaj nélkül nem is teljes a történet.

Sznida_Nóri 

Szerintem ez nem igazán való gyerekeknek. Helyenként elég horrorisztikus. A hangok, meg a Patkánykirály személye is. Bár én angolul néztem, és David Thewlis hangja elég ijesztő, lehet a magyar megfelelője nem ennyire durva. Nekem ez parás volt, pedig láttam már pár horrorfilmet és azok kevésbé voltak durvák. :D
Mondjuk Hugh Laurie hangja se semmi, hát még David Tennanté.


Népszerű idézetek

Londonna 

– A kérdés tehát; hogy helyénvaló-e átverni másokat?
– Hát, az átverés az emberek világában mindennapos. Olyan rajongással várják, hogy becsapják őket, hogy kormányokat választanak meg rá.

Londonna 

– Fontos biztonsági tipp: ne egyél halott patkányt, ami megevett valamit, ami megevett valamit, amitől kimúlt.

Londonna 

– […] büntiből ki szoktak zárni a szobámból.

Pálma215

Ha nem faragsz mesét a saját életedből, akkor belecsöppensz valaki más meséjébe.


Hasonló filmek címkék alapján