Kedvencelte 3

Várólistára tette 48


Kiemelt értékelések

Coralie 

Számomra hatalmas meglepetés volt ez a sorozat, mert úgy futottam neki, hogy egynek jó lesz, mindegy milyen, csak kösse le a figyelmemet. Erre kellemesen csalódtam és nagyon megszerettem. Abszolút nem érdekelt kivételesen, hogy mennyire állja meg a helyét tudományos szempontból, a dráma, a feszültség és a karakterek épp elég jól kombinálódtak ahhoz, hogy egy este alatt megnézzem az egészet. (Sajnálom is, hogy csak 6 rész az évad.) Kifejezetten tetszett, hogy több nemzetes / több nyelvű volt, végre kezdenek a sorozatok társadalmilag is élethű képet festeni a világról, nekem ez nagyon bejön. A konfliktusok egy része is ezekre épült, érdekes volt látni, hogy kiből mit hoz ki egy ilyen helyzet. spoiler Nagyon remélem, hogy lesz majd valamikor folytatása, mert biztos nézni fogom.

A második évad ugyanolyan jó lett, mint az első. Izgalmas, tele konfliktussal, állandó harc a túlélésért. Sosem lehet tudni, kitől kell búcsút venni. Nagyon remélem, hogy lesz 3. évad is, mert így nem szabad abbahagyni!! :)

csartak

Jacek Dukaj sci-fi regényíró The Old Axolotl című műve adja az alap gondolatát a történetnek. (De igencsak az előzményét, inkább azt, mi történik a világban mielőtt létrejön a novellában az apokaliptikus emberi tudat átültetése a gépekbe vízió, a túlélés reményében)
A sorozat azzal kezdődik, hogy egy ismeretlen okból a nap, a fény ereje pusztítani kezdi az emberiséget, így egyetlen remény a sötétben maradni.. És itt kezdődik meg a hajsza, egy kisebb csoport ember menekül repülővel a fény elől. Közben lélektani drámák bonyolódnak, előtérbe kerülnek a párkapcsolatok drámái, de akár a rasszizmus is. És persze elindulnak a hatalmi játszmák, amit ki-ki vérmérséklete szerint él meg…

dulkap 

Három rész után feladtam, mert már a harmadiknál is megremegett párszor az ujjam a stop gomb felé. Az alapötlet jó lett volna és a technikai kivitelezés is, csak sajnos az izgalmakat háttérbe szorítottá az irritáló karakterek és a feleslegesen belekevert politikai és rasszista mellékszálak. Normális karakterekkel és az alapötletből adódó szituációkkal is lehetett volna egy izgalmas, körömrágós, de számomra nem lett az.

Szencsike 

Jó kis hajsza volt, minden logikátlansága ellenére. Az emberi kapcsolatokat és az eltérő személyiségek közötti dinamikát egész jól bemutatta, és nálam szinte észrevétlenül pergett le a negyven perc. Sylvie, Mathieu, Ayaz, Jakub, Horst, Ines egész jó arcok voltak. Rik a végére kezdett normális lenni, Laurával hol így, hol úgy voltam. Terenzio meg mehet a kukába, bár nem csodálnám, ha még lenne szerepe a későbbiekben. Nem tudom, hogy mit fognak kitalálni a második évadra, mert innen nagyot lehet bukni.

csokidani 

Az elso resznel majdnem elvesztettem a hitem, mert az igeretes sztori ellenere egy akadozo, feluletes, rosszul osszerakott epizodot kaptam. Aztan csak vitt a kivancsisag, ami semmi estre sem a szineszek vagy a rendezes erenye. Kesobb javult valamit a helyzet, de osszessegeben azt mondanam hogy ezt sokkal jobbra is lehetett volna kesziteni. Melyebb, dramaibb hangulattal, feszultebb megjelenitessel. Vegig volt rgy feluletes erzesem, mert nem igazan ereztem melyseget semmilyen aspektusban.
No azert rossz sem volt, azt hozza kell tenni, inkabb a semmilyentol kicsit jobb. Egyertelmu hogy terveztek masodik evaddal, szerintem maradni fogok ebben az esetben; remelem jo sztorit talalnak ki ahhoz is.

Novecento

Én nagyon jól szórakoztam ezen a sorozaton. Abszolút binge-watching kompatibilis, jó az akció-feszültség-dráma arány, a karaktereket is egész szépen eltalálták, és teljes mértékben tudatában van annak, hogy tudományos hátterét tekintve mekkora bullshit az egész. A guilty pleasure magasfoka. :D A látványra egyébként szintén nem lehet panasz, és az is nagyon tetszett, milyen sok nyelven beszéltek a szereplők, eléggé multikulti volt az egész. De hát ez adta a konfliktusok nagy részének alapját is. Ajánlom annak, aki szereti a repülős-katasztrófafilmes jellegű sztorikat, és nem vár a történet mögé mélyebb tartalmat.

2. évad: mehh, azért egy föld alatti bunker nem ugyanaz, mint egy folyamatosan úton lévő utasszállító repülőgép…


Hasonló filmek címkék alapján