Elysium – Zárt világ (2013) 184

Elysium
109' · amerikai · akció, sci-fi, dráma 16

2154-re az emberiség két részre szakadt, gazdagokra és szegényekre. Az előbbiek a hatalmas mesterséges hold, az Elysium rendezett és biztonságos világában élnek, míg az utóbbiak a lepusztult és túlzsúfolt Földön. A kiváltságosok gondosan védik előjogaikat a lentiektől, az illegális bevándorlók… [tovább]

magyar

Képek 9

Szereposztás

Matt DamonMax
Jodie FosterDelacourt
Sharlto CopleyKruger
Alice BragaFrey
Diego LunaJulio
William FichtnerJohn Carlyle
Wagner MouraSpider
Brandon AuretDrake
Josh BlackerCrowe
Emma TremblayMatilda

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 10

Várólistára tette 87


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Többször lett volna már lehetőségem, hogy végig nézzem, de mindig más vonta el a figyelmem. Egynek elment, Matt Damon nekem bejött, de a többi valamiért taszított. Nem tudom miért, az űr csipetnyi látványa jó volt, és az elképzelés is, de a megvalósítása döcögösre sikeredett. Volt benne izgalom, és a szokásos világ megváltás gondolata. Bár azon elgondolkoztam milyen jó is lenne egy olyan ágy a mai világban. Csak gondoljatok bele mennyivel kevesebb férfi, nő és gyermek lenne egészséges, ami nagyon, de nagyon jó lenne szerintem. :-)

_Vica_ 

Jó kis film volt, akcióból nem volt hiány. Nem volt annyira mázas se, a vége kicsit max, de el lehet siklani felette. Többet is kilehetett volna hozni belőle, ha hagytak volna neki időt. A végét összecsapták sajnos. Láttunk már rengetek ilyen filmet, maradandó nem lesz, de azért egyszer nézhetős. spoiler

Zohannna

Nekem ez nem tetszett. Semmi nem fogott meg. Valahogy semmi. Az egész filmnek Nincs karaktere.. Tele van vérrel meg akciójelenettel de unalmas.

Ekhal 

Ebben a filmben sokkal több lehetett volna, ha hagynak időt neki, nem ilyen összecsapottra csinálni. Érdekes volt a téma, lehetett volna még bőven csavarni rajta, de ezzel a játékidővel egyszerűen nem tudott kibontakozni. Frankó sci-fi lett volna amúgy.

Mesemondo

Érdekes, mert a trailer és az internet buzz teljes hiánya alapján ennél sokkal rosszabbra számítottam, és felkészültem, hogy nézek valami szörnyű filmet, hogy pusztuljon az agyam. Ehhez képest teljesen nézhető volt, jól kigondolt világgal és elég pöpec látvánnyal, meg még néhány jó színésszel a tetejébe (most nem Matt Damonra gondolok – misztikum, hogy már megint miért kellett egy tejfehér amerikainak játszani egy latino karaktert, ezért eleve levontam egy csillagot). Nem mondom, hogy örök érvényű filmművészeti alkotás, de a maga műfajában teljesen korrekt volt, élveztem.
Wagner Moura pedig továbbra is jó színész.

Kontra_Judit 

Ez megint nem az én filmem volt. Valószínűleg a szereplőgárda miatt tettem várólistára, de unatkoztam. Ezek a sci-fik valahogy mindig egy kaptafára készülnek, semmi izgalom. Mindig van a jó és a gonosz és hadakoznak egymással…
Viszont az tény, hogy Matt Damon és Jodie Foster is remek színészek :)

viky0222 

Alapjaiban véve egyáltalán nem a stílusom a film, de nagyon megtetszett az alaphelyzete, kíváncsi lettem, aztán csalódtam. Alig tudta fenntartani az érdeklődésem, egyáltalán nem izgultam, nem érdekelt, kivel mi történik, senkit nem tudtam megkedvelni annyira, hogy érdekeljen mi lesz a sorsa. Ennek ellenére mondjuk a vége nem tetszett, mi az, hogy spoiler Összességében nem mondanám, hogy megbántam, hogy megnéztem, nem érzem úgy, hogy kifejezetten elpazaroltam ennyi időt az életemből, de szerintem sokkal jobban is meg lehetett volna csinálni.

ercypici

Ez a film nem hagyott bennem mély nyomot. Mert elég kevésre emlékszem belôle.
Mett Damon hozza a szokàsos formàjàt. Nem tudom belekötni. A képi vilàg és a történet, hûen Blomkaphez, nyomasztò.
De a màsik két alkotàsàval ellentétben,ninca benne sok különleges. Akciòfilmnek egyszer elment.
2013. 08.22 20:00 Campona

Andro 

Tipikus világvégés akciófilm volt. Egynek elment, de nem volt annyira jó. A vége meg túlságosan is kötelező happy end.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján