Elysium – Zárt világ (2013) 176

Elysium
109' · amerikai · akció, sci-fi, dráma 16

2154-re az emberiség két részre szakadt, gazdagokra és szegényekre. Az előbbiek a hatalmas mesterséges hold, az Elysium rendezett és biztonságos világában élnek, míg az utóbbiak a lepusztult és túlzsúfolt Földön. A kiváltságosok gondosan védik előjogaikat a lentiektől, az illegális bevándorlók… [tovább]

magyar

Képek 9

Szereposztás

Matt DamonMax
Jodie FosterDelacourt
Sharlto CopleyKruger
Alice BragaFrey
Diego LunaJulio
William FichtnerJohn Carlyle
Wagner MouraSpider
Brandon AuretDrake
Josh BlackerCrowe
Emma TremblayMatilda

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 9

Várólistára tette 85


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Többször lett volna már lehetőségem, hogy végig nézzem, de mindig más vonta el a figyelmem. Egynek elment, Matt Damon nekem bejött, de a többi valamiért taszított. Nem tudom miért, az űr csipetnyi látványa jó volt, és az elképzelés is, de a megvalósítása döcögösre sikeredett. Volt benne izgalom, és a szokásos világ megváltás gondolata. Bár azon elgondolkoztam milyen jó is lenne egy olyan ágy a mai világban. Csak gondoljatok bele mennyivel kevesebb férfi, nő és gyermek lenne egészséges, ami nagyon, de nagyon jó lenne szerintem. :-)

Zohannna

Nekem ez nem tetszett. Semmi nem fogott meg. Valahogy semmi. Az egész filmnek Nincs karaktere.. Tele van vérrel meg akciójelenettel de unalmas.

Mesemondo

Érdekes, mert a trailer és az internet buzz teljes hiánya alapján ennél sokkal rosszabbra számítottam, és felkészültem, hogy nézek valami szörnyű filmet, hogy pusztuljon az agyam. Ehhez képest teljesen nézhető volt, jól kigondolt világgal és elég pöpec látvánnyal, meg még néhány jó színésszel a tetejébe (most nem Matt Damonra gondolok – misztikum, hogy már megint miért kellett egy tejfehér amerikainak játszani egy latino karaktert, ezért eleve levontam egy csillagot). Nem mondom, hogy örök érvényű filmművészeti alkotás, de a maga műfajában teljesen korrekt volt, élveztem.
Wagner Moura pedig továbbra is jó színész.

Kontra_Judit 

Ez megint nem az én filmem volt. Valószínűleg a szereplőgárda miatt tettem várólistára, de unatkoztam. Ezek a sci-fik valahogy mindig egy kaptafára készülnek, semmi izgalom. Mindig van a jó és a gonosz és hadakoznak egymással…
Viszont az tény, hogy Matt Damon és Jodie Foster is remek színészek :)

viky0222

Alapjaiban véve egyáltalán nem a stílusom a film, de nagyon megtetszett az alaphelyzete, kíváncsi lettem, aztán csalódtam. Alig tudta fenntartani az érdeklődésem, egyáltalán nem izgultam, nem érdekelt, kivel mi történik, senkit nem tudtam megkedvelni annyira, hogy érdekeljen mi lesz a sorsa. Ennek ellenére mondjuk a vége nem tetszett, mi az, hogy spoiler Összességében nem mondanám, hogy megbántam, hogy megnéztem, nem érzem úgy, hogy kifejezetten elpazaroltam ennyi időt az életemből, de szerintem sokkal jobban is meg lehetett volna csinálni.

ercypici

Ez a film nem hagyott bennem mély nyomot. Mert elég kevésre emlékszem belôle.
Mett Damon hozza a szokàsos formàjàt. Nem tudom belekötni. A képi vilàg és a történet, hûen Blomkaphez, nyomasztò.
De a màsik két alkotàsàval ellentétben,ninca benne sok különleges. Akciòfilmnek egyszer elment.
2013. 08.22 20:00 Campona

Andro 

Tipikus világvégés akciófilm volt. Egynek elment, de nem volt annyira jó. A vége meg túlságosan is kötelező happy end.

Thaliavilaga

Nekem egynek tetszett, de bevallom, csak negyedik nekifutásra néztem végig, mert eddig mindig későn kezdődött és bealudtam. Az eleje nagyon ütős és érdekes, aztán kicsit ellaposodik. Jodie Fostert viszont nagyon szeretem, ebben is tetszett.

Valentine_Wiggin 

Tetszett, elgondolkodtatott, és hála az égnek nem teljes happy end. Kifejezetten örültem, hogy bevállalták a spoiler


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján