Kedvencelte 8

Várólistára tette 81


Kiemelt értékelések

Márta_Péterffy 

A film után sokat gondolkodtam, nagyon megérintett. Bill Nighy régóta kedvencem, szerintem alulértékelt művész-zseniálisan alakítja ezt a szerepet.
Abszurd és elgondolkodtató, lélektanilag érdekes és számomra hiteles.
OFF: Az idei Oscar mezőny elég erős volt, tényleg voltak jó alkotások, nekem A bálna, és ez a film tetszett nagyon, persze a Top Gun2 és az Elvis az általam jónak értékeltek közé tartozik.
Hogy vidítsam a lelkemet, hamarosan újranézem a Rockhajót, éljen Bill Nighy:)

4 hozzászólás
Remake 

Azt kell mondjam, a film zsenialitása az egyszerűségében rejlik. Adva van egy hivatal, abban egy osztály, ahol felelősséggel döntéseket kell hozni. De, ezek mind ráérnek, nem az osztály, a dolgozók érdeke, másoké, egyszerű embereké, fel a polcra, ráér. Minden ráér. Aztán jön egy helyzet, megváltozik minden és már kevés az idő. Mit lehet tenni, ha kevesebb életút van előttünk, mint mögöttünk? Hogyan értékeljük, látjuk át azt, ami eddig volt és azt, ami előttünk lehet még? Múlik -e rajtam valami, vagy az eddig is így volt, jó lesz így ez után is, elve marad? A filmben Mr. Williams (Bill Nighy) döntését követhetjük végig. Lassú, megfontolt film, némi iróniával, és sok szeretettel. Példaértékű.

3 hozzászólás
eNNBeus 

Keserédes film a mulandóságról. Valójában nem hiszem hogy bármelyikünk tudna úgy élni igazán, hogy ha holnaptól beüt a krach akkor nyugalomban belső békével lehessen elmenni. De az jó ha néha van valami, egy film, vagy bármi ami megmutatja hogy igenis szükséges erre törekedni. Lassú film, én még hosszabban lassabban is elbírtam volna, és ez a lassúság kellett ehhez a témához, azt kell mondjam nagyon rendben volt.

1 hozzászólás
EszgéGabi

Ez nagyon jó volt.A nyugati társadalmak eszmeisége, életfelfogásának tarthatatlansága jól leképeződik. Hol van már az a régivilágbeli gentleman, szép lassan eltűnt, és jókora űrt hagyott maga után. Az egyéni és társadalmi dráma szervesen összefonódik a filmben, de néha egy ember is elég, aki elindítja a változást, a megerősítés már a többieken múlik, hogy továbbfejlődik, vagy elsikkad a dolog. Nagyszerű forgatókönyv, megemelem Bill Nighy kalapját ez itt is kijár neki, nagyon jó rendezés, színészi játékok, csodálatos zene, mindez nagyon egyben van itt, emlékezetes film lett, örülök, hogy láttam.


Népszerű idézetek

Christinewinchester 

Williams: We can keep it here. It can do no harm.

Christinewinchester 

Middleton: …Let's pledge to learn from his example. Let's vow never again to shy away from our responsibilities. Never again to push things under the carpet… we're going to get things done.

Christinewinchester 

Williams: Letter to Peter Wakeling from Williams: I wonder, Mr. Wakeling, if I may now turn to matters you may consider more personal. I have no wish to belittle our playground… but I put it to you that it was, all the same, a small thing. And that it will, before long go the way of most small things. It may fall into disrepair, or be superseded by some grander scheme. To speak plainly, we can not assume to have erected a lasting monument. Should there come days when it's no longer clear to you to what end you are directing your daily efforts, when the sheer grind of it all threatens to reduce you to the kind of state in which I so long existed, I urge you then to recall our little playground and the modest satisfaction that became our due upon its completion


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján