Elcserélt lányok (2011–2017) 55

Switched at Birth
42' · amerikai · dráma, sorozat 12
5 évad · 103 rész

Amikor Bay Kennish a biológiaórán végzett vérelemzési kísérlet alkalmával megmagyarázhatatlan eredményekkel találja szemben magát, akkor gondolkodik el azon először: vajon lehet, hogy őt születésekor elcserélték? Bay nem nyugszik mindaddig, míg rá nem veszi szüleit, hogy alaposabban nézzenek… [tovább]

Képek 5

Szereposztás

Vanessa MaranoBay Kennish
Katie LeclercDaphne Vasquez
D.W. MoffettJohn Kennish
Lea ThompsonKathryn Kennish
Lucas GrabeelToby Kennish
Constance MarieRegina Vasquez
Sean BerdyEmmett Bledsoe
Gilles MariniAngelo Sorrento
Ryan LaneTravis Barnes
Marlee MatlinMelody Bledsoe

További szereplők

Kedvencelte 41

Várólistára tette 154


Kiemelt értékelések

Bancsurka

Még évekkel ezelőtt kezdtem el nézni először ezt a sorozatot. Akkor még csak azt néztem eredeti nyelven, amit másképp nem lehetett, ezért a harmadik évad után félbe hagytam a szinkron végével. Azóta már régóta terveztem újra nézni elejétől a végéig eredeti nyelven és végre eljött az ideje. Emlékszem akkor is hatalmas hatással volt rám és ez most sem volt másképp. Nagyon szeretem a témákat, amivel foglalkozik.
Mielőtt láttam volna is érdekelt a jelnyelv és a sajátos nevelési igényű egyének, gyerekek. De ezután a sorozat után lángolt fel bennem csak igazán vágy, hogy még inkább elmerüljek ebben a témában és a jövőben talán erről tanuljak.
Nagyon sajnálom, hogy az ötödik évad ilyen rövid lett. Néhány helyen látszódott és érződött is rajta a kapkodás. Az utolsó rész viszont számomra borzasztóan szívfacsaró volt. De talán haragudtam is volna ha nem ilyen lett volna.
Azt viszont el kell mondanom, hogy van egy dolog amivel egyáltalán nem vagyok kibékülve. spoiler

tataijucc

Ahhoz képest, hogy a szereplők többségét nagyon nem bírom, szeretem ezt a sorozatot. Sok érdekes témát dolgoz fel, nem mellesleg mindig is érdekelt a jelnyelv, szeretem, ahogy itt feldolgozzák ezt – is.

Meg kell hagyni, ez az 5. évad elég kemény lett, még ha érződik is egyfajta „kapkodás” a rövidített szezon miatt.

Bodnár_Noémi

Miért nem lehet a siketet siketnek szinkronizálni??????????????

1 hozzászólás
Midnightsp

Most hogy az utolsó rész is lement, azt kell hogy mondjam, ez a sorozat egy borzalom lett. :(

Az 5. évad már egyáltalán nem volt koherens, mintha kiválogatták volna a ma divatos PC témákat és mindegyikre írtak volna egy-egy egymástól tök független részt. A dialógusok elképesztően gagyik, a színészek közül voltak jobbak, rosszabbak, meg volt Vanessa Marano, aki remélem beiratkozik valami OKJ tanfolyamra, mert ilyen teljesítménnyel nem tudom hol fog munkát találni.

A romlás már valahol a 2. évad közepén elkezdődött (vagy még hamarabb is?), és az egész egyre rosszabb és rosszabb lett. Ami azért szomorú, mert az elején totál odavoltam ezért a sorozatért. A legnagyobb Bemmett fangirl voltam. Aztán a karakterek elkezdtek egyre furábban viselkedni, a történet ellaposodott, mindenki mások levetett pasijával kezdett járni, ezért is volt a végére elég fura a spoiler. Travis számomra mindig egy falusi bunkó benyomását keltette, aki csak baseballozik meg embereket püföl. Emmett karakterére a 4. évadban már keresztet vethettünk. Regina pasijait akkor sem tudnám összeszámolni az ujjaimon, ha 50 kezem lenne. A Kennish anyukát meg egyszer azért megnéztem volna az 5 évad alatt, ahogy takarítja azt a batárnagy házat. Az meg hogy Daphne orvos akar lenni, de az előző évadban a 9. osztályos kémia tananyag gondot okozott neki, eléggé elgondolkodtató. Meg az is, hogy siket létére már a 2. évad környékén olyan szuperképességet növesztett, hogy a Háború és békét orosz eredetiben leolvasta az emberek szájáról. Kínában.

Persze minden sorozat kifárad egyszer, de ilyen durva minőségromlást ritkán tapasztalni.

Hogy mit kellett volna tenni? Hagyni, hogy a sorozat békésen elsüllyedjen a 4. évad végén, vagy akár hamarabb. A cuki lezárást végül megkaptuk, de elég keserű szájízzel néztem a finale-t. Teli volt flashbackekkel, amitől csak még fájóbb lett a dolog, mert emlékeztetett azokra az időkre, amikor azért néztem a SAB-t mert tetszett, nem pedig azért mert „úgyis mindjárt vége”. Hát, mostmár legalább tényleg vége.

Dombi_Petra 

Amikor rátaláltam a sorozatra, nem lopta magát egyből a szívembe. Az egyre gyakoribb rész nézés után azonban egyre jobban megtetszett, míg végül hatalmas rajongója lettem a két lány történetének! :)

Attila_Saw

Eleinte imádtam a sorozatot, a témát, amit feldolgozott. A későbbiekben meg nagy bánatomra átalakult az elcsépelt tiniszerelem sorozatává, és kezdett átmenni mindenki mindenkivel együtt van-féle drámákba, de attól még jó volt csak úgy nézni. De később ezek mellett elkezdte újra a elővenni azt a tanulságot, ami miatt elkezdtem nézni, amitől ismét szerethetőbb lett a sorozat. Szerettem, hogy igyekeztek mindenkit egyenjogúként beállítani, és az elfogadást tanítani. Nem sajnálom, hogy véget ért a sorozat, ideje volt már, de örülök, hogy részese voltam.

fanta98

Vége. Kisebb-nagyobb hibáival, de én nagyon szerettem ezt a sorozatot, főleg a szereplőket, és nagyon hiányozni fog, mert már beépült a heti rutinomba, hogy megnézzem az új részt. Akármilyen elcsépelt is volt már néha, a szereplőket nagyon megkedveltem és hát az utolsó rész…
Olyan függőben maradt minden, és ilyenkor mindig olyan ürességérzetem támad. Legalább lett volna egy konkrét zárása az egésznek, egy méltó befejezés. Eléggé elkeserített a vége :(


Népszerű idézetek

Nevotil

*before Bay starts to climb*
Ty: Is that tight enough?
Bay: I have no idea.
Ty: You comfortable?
Bay: Oh, never better.
Ty: Okay. All set. Up you go. Everything's gonna be fine. I got you.
Bay: There's a special place in hell for boyfriends like you.
Ty: Attagirl.

mrsp

Of course you want your child to be happy and have an easy life, but being there for them when things are perfect? Anyone can do that. It is the hard times that make you closer.

mrsp

Daphne: Hey, how's your spanish class going?
Bay: Excellente, mui bueno and other spanish words meaning I'm kicking ass.

Galexa 

Just because it’s rare, doesn't mean it’s impossible.

mrsp

Some things in life are just better left unsaid.

mrsp

Kathryn: How were we supposed to know? It's not like we run background checks on all her boyfriends.
John: Well, we have to start.

mrsp

Mingo: Do you think it's OK that I brought wine? I didn't want to come empty handed, but I don't want your parents to think I'm a booze hound or something.

BallaBella 

…soha senki nem értette meg, hogy miért tettem, amit tettem.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján