Egyiptom istenei (2016) 222

Gods of Egypt
127' · amerikai · kaland, fantasy 12

0 díj · 5 jelölés

Az igaz szerelem és a világ megmentése érdekében egy okos, ám halandó tolvaj szövetkezik egy erős, de bosszúálló istennel, hogy megállítsák a sötétség könyörtelen istenét, aki el akarja pusztítani a világot és a túlvilágot.

angol
angol

Szereposztás

Gerard ButlerSet
Nikolaj Coster-WaldauHorus
Brenton ThwaitesBek
Geoffrey RushRa
Rufus SewellUrshu
Abbey LeeAnat
Courtney EatonZaya
Chadwick BosemanThoth
Élodie YungHathor
Bryan BrownOsiris
Hirdetés

Kedvencelte 13

Várólistára tette 100


Kiemelt értékelések

Nyx

Ez a film borzasztó. A lehető legjobb módon.

Az egész egy összecsapott romhalmaz. Fantasztikus, hogy próbál vicces és grandiózus lenni, de ez egyáltalán nem úgy sül el, mint ahogy azt az alkotók várták volna. A humor nem a párbeszédekben és a karakterek személyiségében rejlik, hanem a röhejes CGI környeztben és a nevetséges forgatókönyvben. Én személy szerint remekül szórakoztam rajta. Aki úgy dönt, hogy megnézi, annak ajánlom, hogy pár barát társaságában tegye meg. Remek program lesz szétszedni ezt a katasztrófát, garantált a nevetés.

1 hozzászólás
Törpillaa 

Nekem tetszett. Látványos, jó szereplők, és van benne egy kis izgalom is. :-)

Rekaboni

Nem volt ez olyan rossz, nem értem a nagy lehúzást. Semmi extra csak egy izgalmas akciófilm fantasy elemekkel. A látvány viszonlag jó volt csak túl sok volt a CGI. Egynek teljesen elment.

Gorkie

Megdöbbentem a %-on.
Többször láttam már és még mindig oda tud szögezni a TV-hez. Én nagyon szeretem. Látványos, jók a színészek és nekem a sztori is tetszik. :)

duracell 

Végre valaki észrevette, hogy Egyiptom is létezett az ókorban! Az utóbbi pár év görög mitológiás felfutása után már jól jött egy kis vérfrissítés, ráadásul egyáltalán nem olyan rossz film ez, mint amennyire elsőre tűnhet. A történettől ne várjunk világmegváltást vagy meglepő fordulatokat, hisz a film (szokás szerint) inkább a látványra épít, nagyon helyesen, mert gyönyörű képekké avanzsálódtak azok a dollárcsilliárdok, amiket beleinvesztáltak. Szerintem csak Nikolaj Coster-Waldau miatt is megéri megnézni, az Egyiptom-rajongók pedig biztosan díjazni fogják a próbálkozást. A zene is tetszett, úgyhogy bőven el tudom képzelni az újranézést.

3 hozzászólás
krlany 

Csak a szokásos csihi-puhi. Semmivel nem rosszabb, mint a Thor és társai… Mindig a megalomán faszikkal van a baj… régen is, és ma is… Persze, ha isten az ember, akkor nagyobb balhét tud kavarni, és az önteltsége is nagyobb. Túl mély nyomott nem hagyott, de egynek elment.

Valentine_Wiggin 

Egyrészt, Hollywood végre rájött, hogy az egyiptomi mitológia jó. Másrészt, az egyiptomi mitológia tényleg jó. Rengeteg a logikátlanság a történetben, rengeteg istent teljesen átalakítottak (Ízisz szerintem az egyik legvagányabb istennő, akit leírtak, határozott, félelmetesen okos, és nem szokta feladni… itt pedig ő a tipikus gyenge nő, aki azonnal a férje után hal), viszont a film maga humoros, dinamikus, tanulsága is van, Hórusz karakterfejlődése pedig kimondottan érdekes benne. Én nem tudom utálni, többször újranézős is, mert szórakoztató mozinak abszolút kitűnő. A látványvilága pedig pazar, örülök, hogy volt lehetőségem megtekinteni 3D-ben.

Debut 

A trailer alapján nézhetetlen filmet vártam, ehhez képest kellemes meglepetés…

1 hozzászólás
Mentavirág 

Hát nem üdítő jelenség, mikor Hollywood végre rájön, hogy a görög(/római) mitológián kívül is van élet? Valakinek eszébe jutott, hogy létezik Egyiptom, ennek pedig csak örülni tudok! E film középpontjába pedig a mitológiájuk legnagyobb csatáját, Hórusz és Széth összecsapását állították. Nikolaj Coster-Waldau a keze helyett ezúttal a szemét veszti el, méghozzá a gonoszt jól megformáló Gerard Butler „jóvoltából”. Van azonban egy aranyos hősszerelmesünk, aki szíve hölgyéért bármit megtenne, így útra kerekedik, hogy segítsen a bajba jutott istenségnek visszanyerni szeme világát, és vele az egész Egyiptom feletti uralmat. Alapvetően persze kiszámítható történetről van szó, mégis ügyesen csomagolták a megfelelő köntösbe, így maximálisan élvezhetővé vált. Ré legendájának megvalósítása nagyon ötletes (plusz: mindig is tudtam, hogy Geoffrey Rush is „isten” – kb. mint Morgan Freeman), de a film maga is lenyűgöző a látványt illetően. A sivatag, no meg az oázisok, a különböző épületek, vagy éppen a város is valóságos ajándék a szemnek, a zenét és összhatást illetően pedig érezhető némi A múmia-feeling (gyanítom nem alaptalanul). Ha egy jó kis kikapcsolódásra vágysz, mélyenszántó gondolatok nélkül, végre kicsit kreatívabban, akkor ezt a filmet Neked találták ki! ;)
Megjelent a Fészek 2016. áprilisi számában

Marcsi0603

Kicsit megijedtem, mert olyan rossz értékeléseket olvastam róla, de nekem ez tetszett. Már a bemutatója is olyan Múmia szerű volt, azt a filmet meg szerettem, úgyhogy kicsit félve, de nagy reményekkel vágtam neki a filmnek. Gerard Butler nagy kedvencem, de Nikolaj Coster-Waldaut se lehet megvetni, úgyhogy velük már eleve pluszponttal indít a film. A történet egyszerű volt, kissé klisés fantasy, ahol a jók győznek, a rossz meg úgyis megbűnhődik, tipikus butított mitológiával, mégis engem meggyőzött. Az akciójelenetek lehettek volna picit kidolgozottabbak, de tulajdonképpen nem volt olyan borzalmas, és még egy-két jó poén is becsúszott közbe. Nem lett kedvenc a film, de nem is értem ezt a nagy utálkozást körülötte, nagyjából azt kaptam, amire számítottam.


Népszerű idézetek

Emii

– Tényleg láttad a világ teremtését?
– Sosem hazudok.
– És honnan nézted, ha akkor még semmi sem létezett?
– Ha csak megpróbálnám elmagyarázni, az agyad elfolyósodna és távozna a füleden át.

Meryl 

Hitted volna, hogy egykori tanítványod viseli majd Egyiptom koronáját?
Thoth: Horus sokféle jellemvonása közül több olyan van, ami akár alkalmassá is teheti vezetőnek.
Egy kis szerencsével.

Meryl 

Bek: Zaya, Te imádkozol, én kockáztatok.

Emii

– Egy árustól loptad, vagy valakinek a szekrényéből?
– Gyorsabb volt így, mintha imádkoztam volna érte.

Sunshine 

Horus: Apám úgy tanított, nem istenhez méltó megütni egy embert.
Bek: Megtaníthatott volna felemelni a segged és vizet hozni.
[Horus megcsapja, Bek repül néhány métert].
Horus: Bocsáss meg, apám.

Sunshine 

Horus: Végez velem a mérgük. Nem vagyok formában.
Bek: Akkor azt mondom, futás!
Horus: Futás?
Bek: Ez afféle halandó szokás.

Meryl 

Seth: És amikor megkértem a kezed, miért mondtál igent?
Nephthys: Emlékszem, ahogyan kilovagoltál a sivatagból. Féktelen voltál. Ragyogó. És olyan jóképű!
Tűrtem a perzselő szelet is, hogy melletted lehessek. Elképzeltem micsoda nagy tetteket viszünk majd véghez.
Seth: Nem perzselt mindig. Voltak jó idők is.
Nephthys: Lehet.Sokáig hittem, hogy boldogok lehetünk. Hogy a szerelmem elég lesz Neked.
Seth: Nekem soha semmi nem elég.

Drucocu

– Talán halandóként gondolkodj!
– Akkor ne is gondolkodjak?

h_grett

Bek: Futás!
Horus: Futás?
Bek: Ez afféle halandó szokás.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján