Egy tavaszi éjszaka (2019–2019) 17

Spring Night / One Spring Night · 봄밤 / Bombam
35' · dél-koreai · dráma, romantikus, sorozat
1 évad · 32 rész

Lee Yeong In a harmincas évei elején járó könyvtáros, határozott egyéniség és hosszú ideje van együtt a barátjával. Az élete voltaképpen problémamentes, rendben van a munkája, van lakása, és a párkapcsolata is hétköznapi. Értelemszerűen a házasság témája is felmerül, amit apja különösen sürget,… [tovább]

koreai · angol
koreai · angol

Képek 2

Szereposztás

Jung Hae InYoo Ji Ho
Han Ji MinLee Jung In
Kim Joon HanKwon Ki Seok
Im Seong EonLee Seo In
Joo Min KyungLee Jae In
Kil Hae YeonShin Hyung Sun
Lee Moo SaengNam Shi Hoon
Lee Sang HeeSong Young Joo
Oh Man SukYoo Nam Soo
Kim Jung YoungKo Sook Hee

További szereplők

Egy tavaszi éjszaka (2019–2019)
Rendező
Forgatókönyvíró

Gyártó
MBC

Streaming
Netflix

Kedvencelte 5

Várólistára tette 31


Kiemelt értékelések

Shad 

Hát leszögezném nem nagyon vagyok beszámítható állapotban, mikor ezt írom, mivel a sorozatnak hála 3 órát aludtam az éjszaka:D Az egész sorozatnak van egy érdekes „aurája”. A legtöbb úgy épül fel elején van a hülyéskedés és a végén a dráma. Nah itt pont az ellentéte mondható el. Adott egy gyerekét egyedül nevelő apuka (igazából a srác szülei nevelik, de szoros a kapcsolat) és egy házasság előtt álló nő. Nem gondoltam volna, illetve remélem nem ennyire rossz a megítélése az egyedülálló szülőknek Koreában, mert akkor az régen rossz. Nem értem miért is ítélnék el, hiszen van egy csodálatos fia, fantasztikus ember, stabil háttérrel, nem hagyta cserben a fiát, nem adta örökbe, felelősséget vállal, akkor mégis mire ítélik el az ilyen embereket? pont azt, aki nem mondott le a gyerekéről…Az egész sorozat igazából azt mutatja be, hogy a két ember először, hogy küzd meg a saját érzelmeivel, vonzalmával, majd a társadalommal és a családdal. A függővégek kegyetlenek, rég éjszakáztam ennyit egy sorozat miatt:) egyik este sem tudtam abbahagyni, pedig igazából elég lassan haladunk előre. Zene, képi világ szép:)
Karakterek? Jung Hae In és Han Ji Min nagyon jó kis páros voltak, itt mondjuk jobban éreztem a korkülönbséget, mint a Noona-s sorozatnál és talán ott leheletnyivel jobb volt a kémia, viszont itt Jung In karaktere ezerszer jobban meg volt írva, mint ott. Han Ji Min szuper volt , hihetetlen karakán nőt alakított, aki nem mellesleg ésszel is meg lett áldva. Szerettem a karakterét, hát még a kapcsolatát a testvéreivel. A három nővér nem is lehetett volna ennél különbözőbb, de csodáltam és imádtam a hármójukat összekötő szeretet, főleg egy ilyen apa mellett.
Kinek? romantikus, keserédes hangulatú. Néha összeszorul a szíved, néha meg bárgyún vigyorogsz (igen, természetesen Jung Hae In jeleneteinél) Zsepit nem igényel, ami lényeg, hogy ne ijedjen meg senki az elején lévő drámától, ahogy győzik le az akadályokat úgy lesz a sorozat hangvétele egyre oldottabb :)

6 hozzászólás
Dreamborder

Örülök, hogy ez egy jól induló és egy jól végződő sorozat lett, mert nagyot csalódtam volna, ha ez másképp alakul. :) Tetszett a sztori, leszámítva a számomra totálisan érthetetlen dolgot, miszerint gyerekkel rendelkező egyedülálló apa az a társadalomból kitaszított jelenség. o.O Esküszöm nem értettem. Na de ezen kívül okés volt a történet, nem volt felesleges drámázás, csupán őszinte emberi érzések, amik nyilván nem mindig voltak kedvesek és szépek. Szóval volt benne pszichológia, egyik karakter sem volt indokolatlan. Hamár megemlítettem a karaktereket. Jung In húga és Ji Ho barátja páros volt a kedvencem. Helyesek voltak. :)) Gi Seokot először sajnáltam, majd dühös voltam rá, de igazából a végére már csak szánalmat éreztem felé. Az apja karaktere érdekes volt, a végére kifejezetten megkedveltem, nem úgy, mint másik apukát, bàr az ő viselkedésére is kapunk a végén egy kis magyarázatot úgymond. Anyuka teljesen okés volt, a három lány és ő jó csapatot alkotott. Szerettem, hogy nem állt szembe a férjével, próbált egy összekötő híddá válni. Ji Ho szülei is szerethetők voltak. A két haver igazi barátja volt a srácnak, annak ellenére, hogy az egyik akaratlanul is egy sz@rkeverőgép volt. :P
Nővért kezdetben nem értettem mindig, a végére viszont kiderül, milyen erős nő is ő és szerencsére belátja, hogy a családja mindig ott van neki, csak szólnia kell. :) Ahogy így írok, rá kell jöjjek, hogy ez a sori tele van szuper karakterekkel. Pl. a legjobb barátnő, vagy az óvó nővér szerepét is felvevő gyógyszerész csaj. :) Na és akkor a főszereplők. Előszöris sorry, de muszáj hasonlítgatnom Ji Ho-t a pretty noona-s karakterrel. Igaz, hogy ott sokkal jobban éreztem a kémiát a színészek közt, de ez a karakter számomra sokkal kiforrottabb, sokkal emberibb volt. Itt azért minden érzelmet elő kellett hívni és megmutatni és meg kell mondjam, nekem nagyon bejött. Nem feltétlenül akkor tetszett a legjobban, amikor hősszerelmest kellett játszani, sokkal inkább megfogott, mikor férfi volt Gi Seok-kal szemben. Az a tekintet…grrrr. Nem érdemes vele packázni. :P Szóval nagyon bejött a karakter és a színészi játék is. :) Han Ji Min számomra ismeretlen színésznő volt eddig, de eléggé tetszett. Jól megformálta Jung In sokszínű személyiségét. Az író jó női főszereplőt hozott létre. Sokkal hitelesebb volt a maga hibáival, mint sok nebáncsvirág “hősnő”.
Kiváncsi voltam, hogy fogják lezárni, de nem kellett csalódnom, szerintem tök jó lett. spoiler
Tetszett na! (Ha ez esetleg nem derülne ki ebből a kisregény hosszúságú értékelésből. :D)

Ps.: dehogynem láttam a színésznőt! A Dugaeui bit: Relumino-ban. Milyen jó is volt! :)

1 hozzászólás
silentscream

A legszimpatikusabb a 3 lánytestvér kapcsolata volt ebben a sorozatban. Irigylésreméltó, hogy mindig kiálltak egymás mellett. :) Ami pedig a leginkább kiakasztott benne az, hogy Ji Hot mennyien elítéltek csak azért, mert egyedül neveli a fiát. Szerintem épp ellenkezőleg… becsülendő, hogy igyekezett jó apuka lenni a kisfia számára. A kissrác pedig nagyon édes volt. :) Ji Ho karaktere egyébként roppant szimpatikus volt, tetszett, hogy az elejétől kiállt Jeong In mellett és küzdött érte Gi Seokkal szemben. Másrészt büszkén felvállalta, hogy van egy szeretnivaló pici fia. :) Gi Seokot viszont a végéig abszolút szánalmasnak tartottam. Amikor még együtt voltak Jeong Innal, nem fordított a kapcsolatukra különösebb figyelmet, ezzel szemben, amikor megjelent egy „vetélytársa” egyből elkezdett kapálózni… A lányok apukája meg a másik fele… Hihetetlen, hogy képtelen volt a lányai boldogságát figyelembe venni. Ji Ho kosaras haverja meg igazi szarkeverő volt, legalábbis nekem így jött le. :/ Szépen felépített sorozat.

Lizi90

Ez egy nagyon-nagyon jó sorozat! A történet egyszerűsége, a tabuk, amiket feszeget, a kapcsolatok családon belül, barátok között, párkapcsolati téren, a szereplők személyisége és annak változása-nem változása, a háttérzene, és még sorolhátnám, mi minden teszi szerethetővé ezt a sorozatot és a karaktereket. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a komoly témákat könnyedebb hangvételbe csomagolva. Talán kicsit melankolikus a hangulata, de egyáltalán nem lehangoló, sőt üde színfolt a k-drámák világában. :)


Hasonló filmek címkék alapján