Egy szoknya, egy szoknya (2005) 53

Imagine Me & You
94' · amerikai, angol, német · vígjáték 0

Rachel és Heck, akik régi barátok és szerelmesek, végül összeházasodnak, Rachel az esküvőn összebarátkozik Luce-szal, a virágossal. A menyasszony először újdonsült férje barátjával, Cooperrel akarja összehozni a lányt, de csakhamar kiderül, hogy Luce lányokhoz vonzódik. Rachel, saját maga… [tovább]

angol · nincs felirat

Képek 8

Szereposztás

Piper PeraboRachel
Lena HeadeyLuce
Matthew GoodeHeck
Celia ImrieTessa
Anthony HeadNed
Darren BoydCooper
Sue JohnstonElla
Sharon HorganBeth
Eva BirthistleEdie
Kellie BrightTerri

Kedvencelte 15

Várólistára tette 61


Kiemelt értékelések

desertangelable 

Emlékszem, hogy amikor először kijött a film ezzel a címmel, hogy „Egy szoknya, egy szoknya” valami elcseszett feldolgozásnak hittem, mégis adtam neki egy esélyt. Azt hiszem nem is kell ecsetelnem, hogy Lena Headey mennyire levett a lábamról, és mennyire mindegy volt, hogy Piper milyen alakítást nyújt, már biztos volt a siker.
A film nem tökéletes, a történetbe több szempontból is bele lehet kötni, én mégsem akarok. Engem elvarázsolt, minden szereplőjét imádom, minden percét élvezem és bármikor újra tudom nézni, mert egy olyan álmot testesít meg, ami bár lehet, hogy sosem válik valóra, azért jó érzéssel tölt el, hogy létezik.

Little_Monster 

Zsenge tinédzserkorom legtitkosabb kedvenc filmje. Lena Headey-be azonnal beleszerettem, ez nem is kérdés. Legalább 10 kedvenc jelenetem volt, és a legtöbb párbeszédet kívülről fújtam, az idézeteket kiírtam belőle, hogy minimum magamra tetováltatom később, de a szobám falára biztos kikerül. Elképesztően pozitív csalódás volt, életem első leszbikus témájú filmje, ráadásul ennyire nézhető. Szerethető főszereplők, oké, hogy a történet klisé, de ez akkoriban nem érdekelt, mert örültem, hogy végre valami ennyire az én valóságomnak megfelelő filmet nézhetek. Nagyon sokszor újranéztem, DVD-n is megvan, igazi guilty pleasure azóta is.

3 hozzászólás
TejesMasni 

Az egyik kedvenc romantikus filmem. Egyszerűen elvarázsolt, már első látásra. Sosem tudom megunni, már többször láttam és biztos, hogy még jó párszor meg fogom nézni. Tetszik a története, Lena és Piper között fantasztikus a kémia. Imádtam Lena Headey-t a filmben, jól alakította a karakterét, teljesen magával ragadott. (Sajnálom, hogy ilyen ostoba lett a magyar címe…rendesen mellé lőttek vele. Inkább hagyták volna meg az eredetit, ha már ilyen agyatlanok a címadáshoz.)

Dexter79 

Nem igazán volt vígjáték, pár poént leszámítva. Arról szól, hogy egy friss férjes asszony/fiatal nő rájön, hogy érzései vannak egy másik nő iránt, akit történetesen az esküvőjén ismer meg. Nem mondanám, hogy kellőképpen bemutatja, hogy min megy keresztül a főszereplő nőnk, mert amúgy egy langyos filmecske, emiatt a dráma címke se illene rá.
Jó volt Lena Headey-t más szerepben látni, meg Matthew Goode kis kedvencem, de nem sokat adott ez a film.

Lipsza

Nekem nagyon nem jött át semmi mondanivaló ebből a filmből. Nem tudtam a karakterekkel együtt lélegezni, együtt érezni és így tovább. Pablot imádom és ebben a filmben is odateszi magát, de ez a film gyenge, szerintem.

Tündérke

Ez csodálatos volt. <333 Minden perce kincs. :) Több ilyen filmet akarok!

vadooc

Végre egy olyan leszbikus film, amit kiadtak magyarul DVD-n és tetszik is nekem. Egyszerűen imádtam!
Lena Headey pedig csodálatos benne! <3 Főleg miatta kezdtem el újra nézni (igen, mert félbehagytam egyszer) a Trónok harcát.

MidnightReindeer

Akadt pár jó pillanata a filmnek, de végső soron a romantikus filmekbeli sablonról van szó, csak leszbikus témára variálva. Aki még nem látott filmet a műfajban, annak nagyobb újdonság lehet.

sgtGiggsy

Egy vígjátéktól nem lenne elvárás a humor? Ez egy totál sztenderd dráma, abból is az unalmasabb fajta. A karakterek közül egyik sem igazán érdekes, a szerelmi szál meg a azon kívül, hogy két csaj jön benne össze, semmi érdekeset nem tartalmaz. Hacsak valaki nem direktbe a leszbikus szerelem miatt nézné meg, az messziről kerülje.

Miyakobaba 

Nem szeretem a romantikus vígjátékokat.
A magyar címe tetszik, ezért néztem meg.
A leszbikus szálat leszámítva, ez is ugyanolyan, mint az összes többi amerikai vígjáték.
Tetszett benne Cooper karaktere.
Aranyos film, de semmi extra, amivel megfogott volna.


Népszerű idézetek

Csillag93

– Férfiként nem kérdezhetem meg, mi a baj. Ez túl veszélyes.
– Miért?
– Mert lehet, hogy elmondja.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján