Éberség (2007) 61

0 díj · 2 jelölés

A film egy zavarba ejtően valóságos orvosi jelenséggel indít. A ritka és ijesztő „altatási éberség” állapotában a műtét előtt elaltatott beteg éber marad és bár fizikailag lebénul, érzékel mindent, ami körülötte és vele történik, még a fájdalmat is. Miközben a félresikerült anesztézia során az… [tovább]

angol · nincs

Képek 10

Szereposztás

Hayden ChristensenClay Beresford
Jessica AlbaSam Lockwood
Terrence HowardDr. Jack Harper
Lena OlinLilith Beresford
Christopher McDonaldDr. Larry Lupin
Sam RobardsClayton Beresford Sr.
Arliss HowardDr. Jonathan Neyer
Fisher StevensDr. Puttnam
Georgina ChapmanPenny Carver
David HarbourDracula

További szereplők

Kedvencelte 3

Várólistára tette 51


Kiemelt értékelések

Charityy 

Érdekes film, meg kell hagyni. Az alapötlet nagyon tetszett, de nekem valahogy annyira nem jött át a történet. Nem tudom, mi miatt lehetett, lehet épp rossz hangulatomban néztem, de egyszer mindenképp megéri megnézni.

Kincsanna 

A forgatókönyvvel voltak problémáim, de Hayden Christensen és Jessica Alba sem volt rossz, Lena Olin pedig mindig is a kedvenceim közé tartozott. Összességében egyszernézős film, de annak nem volt rossz.

Törpillaa 

Hát nem igazán lett kedvenc. Tetszett a film meg a története, de én teljesen másra számítottam. Nem pedig erre. Sajna én már többször is voltam ilyen helyzetben, hogy műtő asztalon feküdtem. Érdekes témát boncolgat a film, de annyira unalmasan lett tálalva. Nem volt rossz a csavar, de hiányzott belőle valami még. Semleges érzéseim vannak a szereplőkkel kapcsolatban pedig Hayden Christensen annyira cuki volt. Miatta érdemes volt végig szenvednem ezt az egy órát.

Negative_Singularity

Határozottan jó film; izgalmas, érdekes, mégis valahogy könnyed. Az anyai szeretet és a kötelék a gyerekhez pedig még mindig valami elképesztően gyönyörű és különleges.

Liza 

Hát ez gyengusz volt… Mármint az első 40 perc egy szerelmi sztori, aztán 20 perc orvosi meg Clay szenvedése arról, hogy ő bizony ébren van és 15 perc nyomozás. Engem ebből a nyomozás és Clay műtét közbeni ébrenléte érdekelt volna, de még ha nem is csak erre hegyeződik ki, akkor legalább ne lett volna ilyen unalmas… Szerintem két hónap múlva arra se fogok emlékezni, hogy láttam
spoiler

Dániel_H 

Eleinte jónak tűnt, elhittem, hogy lesz belőle valami. Aztán csalódtam.
Nem értem, hogy ha egy film jelentős része műtőben zajlik, miért nem kérdeznek meg valakit, akárkit, aki egy kicsit is jártas a dologban, hogy mégis kb milyen egy szívtranszplantáció.
Nem gondolom, hogy reális egy ilyen horderejű beavatkozást ilyen trehányul elkezdeni. Még ha el is akarják tenni láb alól az illetőt, akkor is. (nincs műtősfiú, nincs aneszt. asszisztens, a műtőblokkba az nem sétál be, aki nem akar, szokás szerint asystoliát sokkolnak, stb.) Kár érte.

Attila_Saw

Sikerült a filmnek minden érzését átadni, ami szuper, ám valami mégis hiányzott a maradék 2 csillaghoz.

Mr_Catharsis91 

Huj de rossz volt ez a film. Egyrészt hatásvadász volt az egész, másrészt meg tök hiteltelen. Clay reakciói altatás közben egyáltalán nem jöttek át, a Kés alatt egyik epizódjában volt egy rész, ahol tényleg átéreztem amit a páciens érezhet, de itt nem. Az okot is elég kidolgozatlannak éreztem. Sokkal feszültebb filmet lehetett volna belőle csinálni, ha nincs ez a fajta „asztrális kivetülés” és inkább egy feszültebb és borzongatóbb kamarathrillert csinálnak belőle, amiben csak a műtőszoba van. Noh mindegy…

Kontra_Judit 

Tetszett a film, nagyon érdekes. A műtéti terület amúgy is egy félelmetes dolog. Na meg az orvosi műhibák…jobb nem is rágondolni.
Egy nézést mindenképpen megér, számomra sokáig olyan egyértelmű volt Sam és Clay kapcsolata. Örültem a boldogságuknak. Aztán jött a csavar…


Hasonló filmek címkék alapján