Doboztrollok (2014) 89

0 díj · 3 jelölés

A Doboztrollok egy komikus mese, amely Sajthidán játszódik, a puccos Viktória korabeli városban, ahol mindenki a vagyon, az előkelőség és a legbüdösebb finom sajtok megszállottja. A bájos, macskaköves utcácskák alatt laknak a Doboztrollok, ezek az undok szörnyek, akik éjszaka előmásznak a… [tovább]

magyar

Képek 12

Szereposztás

Elle FanningWinnie Portley-Rind (hang)
Isaac Hempstead WrightTojás (hang)
Ben KingsleySuvasz (hang)
Simon PeggHerbert Haraszt (hang)
Toni ColletteLady Camen-Bert (hang)
Nick FrostPotyka úr (hang)
Jared HarrisLord Camen-Bert (hang)
Richard AyoadeKópé úr (hang)
Tracy MorganPorci úr (hang)
Maurice LaMarcheSir Langsdale (hang)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 12

Várólistára tette 91


Kiemelt értékelések

Szeszj

Én nagyon szeretem ezt a filmet, már nem először látom, apuval néztem meg pár évvel ezelőtt. Akkor is tetszett, szerintem ez volt az első stop-motion-os mesém. Igaz először egy kicsit fura volt, de az első rácsodálkozás után már nagyon tetszett. Annyira érdekes a megvalósítás, nagyon kreatív és látszik hogy mennyi munka van benne. Nekem a kedvencem a trollok ábrázolása volt, olyan lenyűgöző hogy mennyire hasonlítanak egymásra de még mindegyikük más milyen.
Maga a történet üzenete is szép és teljesen igaz, mindenki úgy jó amilyen nem egy kalap vagy egy doboz vagy éppen sajt választja meg az embert.Hanem hogy elfogadja önmagát.
A szereplők is jók, a kedvenceim egyértelműen a trollok nagyon édesek! :D
A zene, a hangulat és a viccek is találóak.
Én nagyon szeretem, és sajnálom hogy nem annyira ismert. Biztos hogy még megnézem. ^-^

Lahara

Jellemzően ez egy olyan stop-motion animáció, ami rajtam kívül senkinek sem tetszik a sajátos humorával és történetével, mert mások túl bizarrnak és (az amerikai giccses) normától túl elütőnek tartják. Szerintem zseniális, a karakterek designja, a látványvilág, a hangulat, az ötlet. Még több ilyet, kérem szépen!

1 hozzászólás
Horváth_Kata 

stop-motion animáció, a világom egyik kedvenc dolga… szép volt jó volt… de lehetett volna jobb…

piciszusz 

Maga a film/mese nem tetszett annyira, viszont a stop motion stílust, azt csipem. Na jó, a trollok cukik voltak, de nem hiszem, hogy valaha még újranézem.

Csike

Szerintem a ParaNorman-nal együtt a legalulértékeltebb, de a legértékesebb animációs filmek egyike, amit valaha készítettek
Pro:
– Grafika és stílus. Mesteri.
– Történet. Nem gyerekeknek való. Simán ráadhattak volna, egy Pg 16-ot. Ez nem gyerekeknek való történet ( De ahogy a százalékok bizonyítják, a „felnőttek” nagy részének sem.
– A poénok
– Karakterek
– Úgy jó az egész, ahogy van. És itt nem a rajongó szól belőlem.

Con:
– Nem igen találni. Talán, az, hogy ez nem gyerekmese, sőt a felnőtteknek sem ajánlanám. Kell az a bizonyos érzelmi és „értelmi” intelligencia az egészhez, ami sokakban nincs meg.

Dániel_H 

Jó lenne azt leszögezni, hogy egy film attól, hogy stop-motion animáció, vagy meseszerű családi mozi, még nem mese. Nem feltétlen gyereknek való dolog. Persze megnézi a 3, a 6, meg a 9 éves is, és tetszik is neki, vannak benne különös lények, meg gyermekfőszereplő, stb.
A mondanivalója azonban, a lényeges üzenet olyan, amit sok felnőtt sem lát, mert nem azt nézi.
Merthogy sajton, meg „szörnyeken” kívül volna benne reciklálás, a társadalom által kiszorított deviánsok, meg elpusztítani való rettegett ismeretlen. Akinek ez még mindig mese, annak nincs mit magyarázni.

ChöppMoly

Sokkal jobb történet kerekedett belőle, mint a könyv(ek)ből.

LukeSkywalker 

Elmondhatatlanul tisztelem azokat a művészeket, akik az ilyen típusú stop-motion animációs filmeket készítik. Iszonyú mennyiségű munka van bennük, többezer munkaóra, és ez csak a fizikai megvalósítás. A kreatív energia, az ötlet, maga a film (a zene, a történet, a hangok, stb.) maga is lenyűgöző. Minden elismerésem. A Doboztrollok minden szempontból remekmű. A végefőcím utáni rész pedig zseniális, már azért megérte. Pedig az csak a hab a tortá… akarom mondani, a sajton.

Brienne_Lannister

Nem lesz a kedvencem viszont nem volt annyira rossz.Voltak unalmasabb részei is és az a kislány nagyon irritáló volt de számomra olyan egy évben egyszer megnézhető kategóriába került.A legszimpatikusabb szerintem Hal volt,nagyon megkedveltem őt a történet folyamán.

11 hozzászólás
Corvus_CoRex 

Látom nagyon le van húzva, úgyhogy már csak ezért is 10-et adok neki. De amúgy is, nincs ezzel semmi gond szvsz. Az elején kicsit úgy voltam mondjuk, hogy ehh… de aztán Madam FruFrutól kezdve egyre többet nevettem rajta. :D Vannak jó benyögések benne és tetszik, hogy itt is szóba kerül a másság. A kivitelezés meg nekem bejön, sokkal jobban tetszik, mint a Pixar + főleg a Disney modern kori CG-s borzadályai. Persze lehet csak maradi vagyok. Mindenesetre nekem jobban tetszik ez a stílus. Szóval nah, simán nézhető. :)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján