Díva (2010) 126

Burlesque
119' · amerikai · dráma, romantikus, musical

1 díj · 5 jelölés

Ali egy vidéki lány, aki Los Angelesbe megy, hogy gyönyörű hangjával csinálja meg álmai karrierjét. Miután nem sikerül neki a felvételi a The Burlesque Lounge-ba, Tess klubjában kezd el dolgozni pincérnőként, ám nem adja fel a harcot és tovább küzd, hogy sikerüljön megvalósítania álmát. Rövid… [tovább]

angol

Képek 24

Szereposztás

Christina AguileraAli
CherTess
Cam GigandetJack
Eric DaneMarcus
Alan CummingAlexis
Peter GallagherVince
Kristen BellNikki
Julianne HoughGeorgia
Stanley TucciSean
Dianna AgronNatalie

További szereplők

Kedvencelte 36

Várólistára tette 73


Kiemelt értékelések

Charityy 

Hú, ez most nagyon eltalált! Imádtam a zenéket és a táncot, nagyon hangulatos volt.

Londonna 

Ahhoz képest, hogy zenés, meglepően kellemes élmény volt. Készen álltam több csillag adására is, csak hát a muzsika időközben elment olyan irányba, ami nekem már túl modern, ergo nem kicsit elütött a revütől, én meg jól elvesztettem a lelkesedést.
X-tinát csípem, tehetséges csaj, és nagyon sok dal van, amit kifejezetten szeretek a tolmácsolásában. spoiler :-) Ennek ellenére ebben a filmben már én is soknak éreztem őt. Betorzította a klasszik miliőt, „modernizálta”, és ez elvette az egész varázsát. Ettől függetlenül tetszett az alakítása, meglepően üde élményt nyújtott a sok agyonfuttatott színésznőcskepofika után.
Cher sokkal jobb volt, mint a Mamma Mia! 2-ben. :'D Ugyanakkor a „próbadala” nekem nagyon nem hiányzott, számomra valahogy itt is kilógott a lóláb. Nem illett ide, az pedig szörnyen zavart, hogy ennyire nagyot szólt – és még csak közönség sem vót. Az érzelmi válságot valami csendes belső monológgal is letudhatták volna a részéről, vagy egy refrén-dúdolgatással, de ez… Nekem visszatetszően hatott.
A pasifelhozatal ritka szánalmas. Stanley Tucci és Alan Cumming mentette nálam a férfinép becsületét. Őket viszont keveselltem. Két ilyen csodás színész, és ennyire eldugják őket?!?! Felháborító. Tucci is pofátlanul keveset volt a színen, ráadásul ha végre mutatták sem mindig szólalt meg. (Allergiás vagyok arra a jelenségre, amikor tehetséges embereket használnak biodíszlet-funkcióban.)
A sztori: nyilván nem nagy szám, viszont a film végi „csavart” nem értettem. Vissza kéne néznem a telefonálós jelenetet, hogy most én voltam figyelmetlen, vagy mi?… spoiler A megoldás pedig… Nyilván logikus, de nem szeretem, amikor a semmiből húznak elő valamit, és azzal takaróznak, mint Jolly Joker. Ez kb. az volt. A Nikki szál meg röhejes. Szerintem a valóságban ezt a luvnyát kivágták volna már évekkel korábban, mint macskát… Khm.

Összességében zenés film kategóriában ez szerintem még egy vállalható darab, azt azonban nem mondom, hogy elő fogom venni még. Akkor inkább maradok a Kabarénál és a Chicagónál. Úgy néz ki, hogy ezeket évtizedek óta nem sikerül überelni. (De még csak a közelükbe sem férkőzni.)

Alexa18

Nagyon szeretem ezt a filmet. Christina miatt akartam eredetileg megnézni, de a többi szereplő is fantasztikus. Mondjuk maga a sztori kicsit sablonosnak érződik nekem, és a Sakáltanyára emlékeztet, ezért nem kapta meg a maximális csillagot. De a dalok tökéletesek, az összeset imádtam és még mindig képes vagyok elámulni hogy mennyire jó Christina hangja, pedig rengetegszer halottam már ^^

Eszbordé

Imádom és bármikor újra tudnám nézni. A zene is nagyon tetszik benne, ahogy a karakterek is . Jackről hosszan tudnék áradozni a huncut szemétől a kekszes dobozáig. :))) Gyengéim az ilyen típusú filmek, még ha a 30 kg-os lányok látványa el is borzaszt…..

NaNa_88 

Most kb. az ötödik megnézés után értékelni elég necces. Megláttam az összes hibáját a filmnek, ami eddig elkerülte a figyelmem, mert odáig, meg vissza voltam tőle.
A történet sablonos, semmi extra. Enyhe Sakáltanya beütés? Csak itt jobbak voltak a zenék. :D Nekem mindenképpen. Cher mimikátlan arca csodákat ér. Christina Auguilera színészként engem nem győz meg. És ami a legrosszabb volt, amit elkövettek ezzel a filmmel, az a szinkron volt. Eddig miért nem tűnt fel?! Rettenetes.
A zenés betéteket viszont nagyon szeretem. Látványos, jól megkoreografált, jó dalokkal. Csak ezért nem veszek el tőle csillagot. Ezekért még valószínűleg máskor is megnézem. Csak lehet hanyagolom a szinkront. :D

6 hozzászólás
agi89

Milyen hatással volt ránk miután megnéztük?
Egy kérdés és egy kijelentés hangzott el egyöntetűen mindannyiunk szájából.
– Szegeden miért nincs ilyen hely?
és
– Nyitnunk kéne egy burlesque klubbot.

Pennmenelien

Nagyon tetszett, bár így utólag a történet elég egyszerű és már láttunk is rá példát, azonban ez a hangzásvilág és a Burlesque elvarázsolt, Christina hangja pedig vitathatatlanul zseniális.

Klitty

Én szerettem, szerintem aki szereti a romantikus, zenés-táncos filmeket, az hasonlóan érez majd :) Láttam már vagy háromszor így, hogy sorban írom a értékeléseket, rájöttem, hogy szinte nincs is olyan film, ami akár csak egy kicsit is tetszett és csak egyszer láttam :D, és Christina Aguilera borzasztóan a szívemhez nőtt. Elképesztően tehetséges énekesnőről van szó, a hangja egyszerűen csodálatos, de mint ember sosem volt kifejezetten szimpatikus, így ritkán is hallgattam bármit, amit ő énekelt. De a film után szinte az össze száma a lejátszási listámon landolt :D
A két főszereplő hölgy nagyon-nagyon szerethető karakterek lettek, könnyű bármelyikükkel azonosulni, Cam Gigandet pedig megvett magának kilóra. Semmi extra nincs a történetben, teljesen kiszámítható, de aranyos, és a zene meg a tánc alapvetően közel állnak hozzám, így én mégis nagyon megszerettem. Bár a legjobb barátom szerint az is éppen elég indok erre, hogy Kristen Bell meglehetősen kevés ruhában táncol benne :D

Pecsikorn

Kicsit jobbra számítottam, és bár Christina Aguilera hangjával nem teljesen vagyok még kibékülve spoiler, egy filmnek nem volt annyira rossz.


Népszerű idézetek

Sunshine 

Nikki: Miért nincs becenevem?
táncos: Hogy ne volna.
Nikki: Sosem mondjátok.
Sean: Dehogynem.
Nikki: Mikor?
Sean: Amikor kimész… Ribanc.

Londonna 

– Jaj, Istenem! Ugye nem influenza? Ajjaj… Inkább az influenza!

Londonna 

– Magára vonja a figyelmet, nem olvad bele.
– Egy lány, aki kilóg a sorból… Ismerős.

Londonna 

– Én csak annyit mondok, hogy az a lány gyönyörű. Nem csak kívül, belül is. És… biztos nem lesz örökké szabad.

Londonna 

– Furcsa így látnom magam egy újságban.
– Pedig hozzá kell szoknod.
– Nem hiszem, hogy menne.
– Nézd, nem akarok olyan lenni, mint a bölcs öreg tündérkeresztanya, de… Az én hibámból talán tanulhatsz.
– Hogy érted?
– Meg kell tanulnod, hogy kik azok, akikben bízhatsz, és akik önmagadért szeretnek. És kik azok, akik akarnak tőled valamit.

Sunshine 

Ali: Cuki pizsi.
Jack: Az anyukámtól kaptam. Most van rajtam először.

Sunshine 

Tess: Az ott mit csinál?
Sean: Hát… talán táncol.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján