Darkness – A rettegés háza (2002) 21

Darkness
102' · amerikai, spanyol · horror

Valami van ebben a házban, valami ősi, sötét, ami elbújt, csendes és várakozik, évek óta titkolt dolog. Közege a sötétség, csak ebben képes megmutatni önmagát, mozogni és létezni, a neve: Sötétség. 40 éve valaki életre hívta ebben a házban, amely titkot rejt, szörnyű múlttal bír. Egy új család… [tovább]

angol

Szereposztás

Anna PaquinRegina
Lena OlinMaria
Giancarlo GianniniAlbert Rua
Iain GlenMark
Fele MartínezCarlos
Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 23


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nekem ez nem igazán tetszett. Nem lett volna olyan rossz alapsztori, csak mintha nem lett volna teljesen kidolgozva. A szereplők idegesítőek voltak, a kissrác aranyos volt, de az anya apa páros kész káosz. Egy a felnőtt lányuk gondolkozott normálisan, az anyjuk annyira nem törődöm volt, hogy spoiler A vége nem volt rossz, inkább kiszámítható, hogy így ér véget. Egynek elment azért.

hankman 

Úgy érzem, ezen az értékelésen egész sokat fogok spórolni. Szeretném kritizálni a film első felét, de nem történt semmi, de tényleg. A család életét kísérjük figyelemmel, csak az nem derül ki az egészből, hogy az anyuka mit dolgozik, az apuka dolgozik-e, vagy otthon ülős szülő, a kis öcsi jár-e iskolába egyáltalán, illetve a nővére az úszáson kívül jár-e máshova, mert mindig este jön haza. Azon felül az anyuka egyfolytában arra panaszkodik, hogy háromhete költöztek be, de csak ő csomagolja ki a dobozokat. Ad 1., egyszer nem mutatták dobozt pakolni, Ad 2., dobozokat sem láttam sehol a lakásban.

Semmi probléma, amikor végre történni fog valami az is idegesítő leginkább. A falra másztam attól, hogy folyamatosan a „statiszták” mászkáltak a kamera előtt. Nem félelmetes volt, hanem idegesítő, hogy mindig valami „félelmetes elem” ellebbent az orrom előtt. spoiler Miért azzal sikerült egy minimális nyakbehúzást elérnie a filmnek, ijesztés címszó alatt, hogy megszólalt a semmiből bevágott 120Decibeles villámlás hang, melynek következtében majd kiszakadt a dobhártyám?

Az anyuka halál debil, a legegyértelműbb dolgokra csak legyint, hogy „oh, hát ez semmiség, csak túlizgulod”, a pasi egy idegbeteg állat, mert valami betegsége előjött, komolyan a nővér a legértelmesebb példány a családban.

Valami minimális érdekesség került a filmbe, amikor a ház múltját, meg jelentését kezdik el vadászni, de slussz. spoiler

spoiler

Bevallom, azért egy nagyon komoly jelenet volt a filmben, de az sem félelmetes volt, hanem inkább „azt a rohadt” érzést váltott ki belőlem. spoiler

A fő motiváció tisztázatlan, és érthetetlen. spoiler Viszont a vége jelenet az ütősre sikerült, ahogy azt egy tisztes horrortól elvárom. spoiler Viszont komikusan el is rontották. spoiler A vége tipikus horroros befejezés, de ilyen módon erőltetett.

Unalmas, nem történik semmi, ami történik az irritáló, minimális szikrája az értékelhető elemeknek, idegesítő kamerakezelés.

4 hozzászólás
victoria_m997

Kimondottan tetszett, remek alaptörténet, érdekes szereplők, a vége pedig jól sikerült, de túl hirtelen lett vége. Lennének még kérdéseim, hisz nem tudtuk meg mi lett az anyával, és akkor most milyen is az a sötétség, ami nagyon nagyon gonosz? És a kis szoba? A 3 pasi a képről? MI VAN ABBAN A SZOBÁBAAAAAAAAAAN? Kellene egy 2. rész, egy folytatás, és egy 3., ami pedig az előzményeket, a maradék 6 gyereket és a ház építését mutatná be. Tudnám értékelni :DD


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján