Kedvencelte 15

Várólistára tette 269


Kiemelt értékelések

Szeszj 

Wow, egyszerűen csak ennyi.
Kicsit kifejtve nehéz és erős film, el sem tudom képzelni hogy spoiler, főleg hogy mindketten segíteni akarnak de nem tudják hogy hogyan és főleg hogy miként tud spoiler, és közben David keresi hogy spoiler. Erős érzelmeket mutat be a film.
A szereplők szerintem nagyon jól működtek egymás között, mind Timothée Chalamet mind Steve Carell remekelt!
Nehéz film de ajánlatos megnézni!

Nihilchan 

Nagyon nehéz film. Szülői szemmel nézve még borzalmasabb lehet; látni és átélni, min megy keresztül a gyereked, teljes vállszélességgel kiállni mellette a legsötétebb pillanatokban is és rájönni, hogy mégsem tudsz segíteni neki, bármennyi is akarod. Borzalmas lehet látni, hogy a gyereked, az érzékeny, okos, csodálatos és gyönyörű gyereked, akit mindennél jobban szeretsz és akiért mindent megtennél, tönkreteszi, gyakorlatilag megöli magát. Nagyon nehéz és nagyon őszinte történet. Még úgy is förtelmesen fájdalmas volt számomra, hogy azon szerencsések közé tartozok, akinek a családjában és a baráti körében sincs drogfüggő.

Remake

Ha szenvedélybetegségekről szóló filmekről kérdeznének, akkor én azonnal a Trainspottingot (1996), a Rekviem egy álomért (2000), vagy sorolhatnám még, milyen filmeket javasolnék ebben a témában. . Ezek a filmek többnyire a szerhasználó felől mutatják be, hogy , mivel jár egy függő élete. Erre a listámra most felkerült a Beautiful Boy (2018), amerikai életrajzi dráma. A rendezője Felix Van Groeningen, őt az Alabama és Monroe, Oscar-díjra jelölt film rendezése kapcsán ismerhetjük. Kiváló film, mindenki figyelmébe ajánlom. A Csodálatos fiú története más, mint az eddig ismert drogos filmek. Itt nem csak azt látjuk, hogyan lett Nicből drogos, milyen drogkarriert futott be, hanem megismerhetjük a család és elsősorban az apa küzdelmét. A küzdelme nem csak abból áll, hogyan segítsen a fián, egyáltalán tud-e segíteni ( egy családtagnak, hozzátartozónak ugyanúgy szüksége van segítségre egy ilyen helyzetben, mint a szenvedélybetegnek), hanem azt is megmutatja a film, milyen kérdések merülnek fel a szülőben, hogyan nézi vissza a gyereke életét, keresi az elrontott pillanatokat, keresi a saját felelősségét, hibáit, rossz mondatait, mindent, ami idáig vezethetett. Mit lehet tenni azon kívül, hogy szerette és szereti a fiát? Jól szerette-e, és most hogyan kell a gyógyulás útjára segíteni, azon megtartani?A film hosszan mutatja be David (apa) és Nic (fiú) viszonyának változását, hogyan lesznek egymástól is függők, hogyan szakadnak el, majd találnak rá újra a közös útra. Szenvedés(ly)történetet látunk, és ha nem is vagyunk érintettek az ő mindennapjaikban, akkor is azt gondolom, hogy kifejezetten ajánlatos film.

1 hozzászólás
sophie 

Erős kezdés. Az apa megérkezik valahová, (egy szakemberhez), és valami olyasmit mond, hogy a fiamról van szó, aki kristálymeth függő. Szeretném megtudni, mi vár a fiamra, és szeretném megtudni, hogyan segíthetek. Persze tudtam a választ, mindenki tudja. Itt már jó nagy a baj. spoiler
    Nekem tetszett, hogy nem kezdtünk belemenni, hogy mi történt valójában a fiúval. Mert mindegy már. Elmeséli ugyan, hogy egy kezelés alkalmával megkérdezte tőle valaki, hogy mi a baja, mondta, hogy függő, és valami olyasmit válaszolt az a valaki, hogy jó, de mi az a baj, amit ezzel takargatsz. Nincs válasz, legfeljebb sejteni lehet, hogy egy ilyen tényleg idilli, és szuper megértő (de mégiscsak mozaik) családban mi érhette ezt a gyereket, terhelve egy generáció összes lehetséges problémájával együtt.
    Ez a mese arról a két mondatról szól végül … az egyiket az apa mondja spoiler.
    A másik – és az apa figurájának, és talán az egész filmnek is az eszenciája – egy hozzátartozói gyűlésen hangzik el, amikor egy anyuka elmeséli, hogy elvesztette a lányát spoiler
    Fontos film ez az elfogadásról, és arról, hogy senkin sem lehet segíteni, ha ő maga nem akarja, kár a gőzért. spoiler

Grétii05 

Nagyon nehéz film.
Gyönyörűen ábrázolja, hogy nem kell ahhoz rettenetes körülmények között élni, vagy tulajdonképpen nem is kell lennie semmi bajnak ,hogy az emberrel ilyen szörnyűségek történjenek. Ez nagyon megfogott a filmben. Nem mondja ki, hogy mi is Nic „baja”, bár a különvált szülők szerepet játszhatnak a dologban.
Tapasztalatból szerencsére nem tudok beszélni, de amennyit a témáról tudok… nagyon valósághűen ábrázolta a függőség problémáját. Timothée ismét fantasztikusat alakított!

Néha kicsit elvesztem az időszálakban a film közben, és voltak ilyen"most mi is történik" pillanataim, de egyáltalán nem gondolnám, hogy ez negatívum. Így a néző is kicsit zavaros, és nem is tudja hol áll a feje, akárcsak a hozzátartozók.

Nagyon erős jelentekkel teletűzdelt, számomra szívfacsaró, és egyben szívmelengető film, ami nem tudom megmagyarázni pontosan miért, de nagyon mélyen érintett. Mindenképpen ajánlom!

Bastia 

The 3 C's
I didn't cause it
I can't control it
I can't cure it
Nem menthetsz meg valakit csak azért, mert te azt akarod.

csokidani 

Ez egy szép film volt, de nem lett szerencsére túlpolírozva. Nem azok közé tartozik ami a legéletszerűbb, de pont megtalálta azt az utat, ahol úgy kézzelfogható és megérintő, hogy közben elég befogadható legyen széles közönség számára. Jó aránnyal, remek szereplőkkel és alakításokkal, még kiválóbb zenékkel készült remek rendezés. Nem lesz kult film a témában, attól ugyan messze van; de a kényesebb ízlésűeket is biztosan megfogja. A főszereplő srác meg sztem zsenit alakítást hozott, tökéletes választás.
Féltem h sok lesz a két óra, de egyáltalán nem tűnt fel, végig megtöltötték.
Jó film.

(az a faház amiben élnek milyen klassz már, simán bekuckóznék).

happybeboop 

Nagyszerű színészi alakítások, amik egy alapvetően lassú filmet is izgalmassá tettek.
A sok vígjéták és bohóckodás után és mind egyes filmnek örülök amikor Steve Carell komoly szerepet játszik, mert igenis ő sokkal de sokkal több azoknál. Timothée pedig ….hát nem kérdés.

csaknekedeszti

Talán az egyik legelgondolkodtatóbb film, amit hasonló témában láttam.
Számomra az az út a legérdekesebb, amely bemutatja, hogy mi kell egy szülőnek (jelen esetben az apának), hogy nemet mondjon a saját gyermekének.
Természetesen a szülő addig segít, amíg tud, de van egy pont, amikor akármit csinál, az nem elég. Ezt az utat a film gyönyörűen bemutatja.

Nagyon örülök, hogy Steve Carell egy ilyen komoly filmben is tökéletesen helyt állt; egyszerűen fantasztikus az az ember!
Timothée Chalamet pedig korunk egyik legkiemelkedőbb színészpalántája, aki tökéletesen eljátszotta ezt a szerepet (is)!
A zeneválasztás pedig mesterien bánik a film hangulatával és érzésvilágával!

Horváth_Evelyn

Nagyon vártam már ezt a filmet. Nálunk sajnos nem adták a mozik, szóval kicsit ki is akadtam. A lényeg az, hogy magasak voltak az elvárásaim. Ehhez képest sajnos egy kicsit gyengébb volt. De még így is magába vont. Steve Carellt eddig még csak gagyi szerepekben láttam, de most… Most már értékelem színészként is. Timotée Chalamet kiemelkedően jó volt. A Call Me By Your Name-ben figyeltem fel rá, és úgy érzem, hogy bár ez egy alapjaiban másmilyen karakter volt, szerintem hozta a CMBYN-es színvonalat. Nagyon bőgtem az egészen. Szépen lett megcsinálva. A zene is elképesztően szuper. A droghasználatot borzasztóan emberközpontúan mutatja be. Nem egy Trainspotting vagy egy Rekviem, és pont emiatt borzasztóan magával ragadó. Kikészített érzelmileg, sajnos.


Népszerű idézetek

meskó 

And I went to a couple of rehabs, I detoxed, they would talk about disease, sure, but… it never clicked. Until one day I woke up in a hospital and someone asked me, „What's your problem?” And I said, „I'm an alcoholic and an addict.” And he said, „No, that's how you've been treating your problem.” (…) I know now I need to find a way to fill this… big… black hole in me.

Bogesxd 

David: I don't think you can save people, Vicky.
Vicky: You can be there for them, can't you?

gwyneira

DAVID: – Tudod, hogy mennyire szeretlek? A világ összes nyelvével sem tudnám kifejezni, hogy mennyire szeretlek. És ha összeszedhetném azt a sok szót, azok sem írnák le, hogy mit érzek irántad. Amit érzek, az a mindenség. Mindennél jobban szeretlek.
NIC: – Mindennél?
DAVID: – Igen, mindennél.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján