Egy fiú hazatér (2018) 23

Ben Is Back
103' · amerikai · dráma 16

Ben Burns az a fajta srác, akit mindenki kedvel, a fiatal fiú élete mégis rossz irányba tart, és senki sem érti, hogy miért. A srác szinte teljesen kikerült családja látóköréből, mígnem karácsony napján váratlanul felbukkan házuk udvarán. Ben aggódó édesanyja tárt karokkal várja rég nem látott… [tovább]

angol

Szereposztás

Julia RobertsHolly Burns
Lucas HedgesBen Burns
Courtney B. VanceNeal Burns
Kathryn NewtonIvy Burns
Rachel Bay JonesBeth Conyers
David ZaldivarSpencer 'Spider' Webbs
Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 107


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Ez nem egy tipikus karácsonyi film. Nagyon, de nagyon nem az. Igazából az elején nem teljesen értettem a család hozzáállását, ugyanis nem zúdítottak mindent az arcomba már az első percekben, hanem szépen lassan csepegtették az információkat. Ezt szerintem nagyon jól csinálta a film. Julia Roberts remekül hozta az aggódó anyát, aki néha durvának tűnt, de ha jobban belegondolok, ezt így látom reálisnak. Lucas Hedges is jól játszott. A hazugságok, kétségek és a remény foszlányai között egy nagyon nem egyszerű anya-fia kapcsolat bontakozott ki. Igazából elképzelni sem tudom, milyen nehéz lehet egy hasonló cipőben járó családnak.
A film egy ponton a drámát átvitte némi thrillerbe, ami nem tett túl jót neki. Olyan érzést keltett, mintha készítők nem bíztak volna abban, hogy szimplán az érzelmek megállják a helyüket a történetben, ezért feldobták némi izgalommal. Ez thrillernek nem volt jó és kevésnek bizonyult, viszont negatív értelemben nálam elvett a drámából. A vége annyira hirtelen jött, hogy szinte fel sem fogtam.
Szóval ez nem egy tökéletes film, de nálam elérte a hatását még úgy is, hogy bizonyos elemek nélkül sokkal erőteljesebb lehetett volna.

desertangelable 

Julia Roberts azon kevesek ennyire, akiknek anélkül nézem meg a filmjeit, hogy érdekelne, hogy miről szól. Így néztem meg ezt a filmet is.
Lehet, hogy ha előre tudom, hogy ez ennyire nyomasztó lesz, akkor ezt most kihagytam volna.
A film kendőzetlenül mutatja be, hogy min mennek keresztül azok a szülők, akiknek frissen jön ki a rehabról a gyerekük; és ugyanakkor mit él át egy szenvedélybeteg amikor újra lehetősége nyílik, hogy használja a szert. Mindeközben mind a két oldal megpróbálja elhitetni a környezetével, hogy minden a legnagyobb rendben van… A film minden perce feszültséggel teli az anya részéről, aki újabb esélyt ad, de mégsem hisz benne, és a gyerek részéről, aki meg is akar változni meg nem is. Aki könnyű filmre vágyik semmiképp se ezt a filmet válassza, mert ez most nem az.

Chris90 

Ez a film, amit úgy kezdtem el nézni, hogy semmit nem tudtam róla. Sőt, igazából azt sem tudom, miért és mikor töltöttem le, egyszer csak megtaláltam a gépemen, ahol még rendesen el sem volt nevezve a fájl, így úgy döntöttem, hogy nem is nyomozok utána, csak megnézem egyszerűen. Érdekes dráma volt, az biztos. Több pontos is kételyek között tartja a nézőjét, sokszor nem tudjuk, hogy Ben igazat mond-e vagy sem, mit csinál vagy éppen mit nem csinál. De pontosan ilyen lehet egy olyan fiúval együttélni, aki egykoron drogozott, jelenleg pedig elvonón, pontosabban onnan egy napnyi szabadságon van. A film egy nap történését mutatja be (nagyjából), így a múltban történt eseményekre csak utalnak, sok mindent homály fed, és a történet vége is éppen ennyire homályos. Ugyanakkor pont jó volt, hogy éppen karácsonykor néztem, mert bár maga a sztori nem éppen ideillő, de a cselekmény is ekkor játszódik. Julia Roberts pedig egyre inkább meggyőz arról, hogy ha akar, akkor tud ő játszani.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján