Csingiling (Csingiling 1.) (2008) 95

Tündérrév mesés világának szülöttje, Csingiling, ráébred, milyen különös tulajdonságok birtokában van. De amikor tündértársaival együtt elindulna, hogy tavaszt varázsoljon a világra, megtudja, hogy ő nem tarthat a többiekkel. Így hát Tündérrévben marad, és ottani társait bűvöli el csodáival.… [tovább]

Szereposztás

Mae WhitmanCsingiling (hang)
Kristin ChenowethRosetta (hang)
Raven-SymonéSzivárványlány (hang)
Lucy LiuEzüstcsepp (hang)
America FerreraGida (hang)
Jesse McCartneyTerence (hang)
Jane HorrocksTünde néni (hang)
Pamela AdlonVidia (hang)
Anjelica HustonClarion királynő (hang)
Loreena McKennittmesélő (hang)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 21

Várólistára tette 39


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Lehet, hogy bennem van a hiba, de nekem nem jött be. Cuki meg minden, aranyos történet, de nekem nem igazán tetszett. Szeretem a tündéreket, mindig is szerettem, de ez unalmas. Majdnem be is aludtam rajta, de helyettem anya meg is tette.

4 hozzászólás
Dombi_Petra 

Annyira gyönyörű mese. Mind maga a törénet, a tündérvilág, a mondani való, illetve a film képi világa is magával ragadó. Örülök, hogy a Pán Péter után Csingiling kapott egy önnáló film-sorozatot.

nekedcsakRia

Ria: Vegyes érzéseim vannak ezzel a mesével kapcsolatban. Egyrészt gyönyörű volt a képi világ, a színek… tényleg a tündéri a legmegfelelőbb szó rá. :) Másrészt Csingiling baromi irritáló és önző volt egész végig. Engem legalábbis nagyon bosszantott. Az állatok viszont maximálisan belopták magukat a szívembe, és a többi tündér is nagyon aranyos volt. A történet nincs túlbonyolítva, így az igazán picik is kedvüket lelhetik benne. Jó kis családi program lehet ennek a megnézése.

Frankie: –

Lahara

Bájos, kedves tündérmese. Kicsit hiányoltam Csing igazi jellemét, olyan volt, mint egy amerikai tinilány, és furcsa volt az ő arcához ez a 3D-s design, de meg lehetett szokni, és szerencsére csak ez elején és a végén énekeltek. Ugyanis a daloktól nem voltam lenyűgözve, de a háttérzene tetszett.

vudura06 

Aranyos és tündéri volt, de nem tudtam 100%-osan élvezni. Csingiling kicsit irritált a viselkedésével, de összességében egy gyönyörű mese volt.

WolfEinstein

Nagyon bájos kis mese, komolyabb konfliktus nélkül, de olyan szívhez szóló az egész. Mindenkinek helye van a világban, csak rá kell jönni, mi az. Szeretem, amikor egy történet valamelyik mellékszereplőjének a szemszögéből is készül egy történet, és ez kifejezetten jól sikerült. A látványvilága lenyűgöző, a karakterek szerethetőek. Nem kell olyan főgonosz egy filmbe, akitől a takaró alatt remegnek a gyerekek. Felnőtt fejjel is egy tündéri tündérmese, és minden amit a tündérekről tudni lehet, stimmel benne.

S_B

Igazi csillámporos, színes, tündérkés, mesés, bájos világ! Szerethető a történet, szépek a figurák és kifejezetten édesek az állatszereplők is.
Mindenkinek csak ajánlani tudom :)

Gizmoo0707

A történet nagyon aranyos. A sok csillag levonást a botrányos grafika miatt kapja. Nekem olyan mintha egy rossz számítógépes játékot néznék. az egész élményt elrontja

Chriss 

Ez a sorozat valahogy különösen közel áll a szívemhez. Talán mert tündérekről szól. Imádom a tündéreket. Csingiling és társai pedig mindig meg tudnak nevettetni. Ha valami bajom van a világgal, elmenekülök Tündérzugba. :)

KyKy

Tipikus kislány vagyok abból a szempontból, hogy imádom a tündéreket, a Csingiling filmek pedig szerintem a tökéletes tündérlét bemutatása, legalábbis számomra.
Pán Péter meséért sosem rajongtam túlzottan, de már ott is nagyon viccesnek találtam Csingilinget az egyediségével, szóval nagyon kíváncsi voltam a saját filmjeire is, ami ugye előzményül szolgál.
Itt születik meg, és ez a rész nagyjából végig arról szól, hogy hogyan fogadd el önmagadat, és találd meg azt, amit igazán szeretsz, amihez igazán értesz, és amit szívből csinálsz. Csingnek időbe telik, hibázik is, nem kicsit, de végül persze minden rendbe jön.
A barátai is igazi egyéniségek, mindegyiküket kedvelem, a kedvencem Rosetta.


Népszerű idézetek

Mentavirág 

Pici bájos fény ül a Hold arcán,
és alszik az erdő rég.
Hol a fény megcsillan a lámpácskán,
ott jönnek a tündérkék.

Már kézben a kéz és szól egy dal,
mit senki se hallott még.
Hiszen új tavasz ébred, boldog szél…
Vele jönnek a tündérkék,
vele jönnek a tündérkék!


Folytatása

Összehasonlítás

Csingiling


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján