Csendszimfónia (1995) 15

Mr. Holland's Opus
145' · amerikai · dráma

0 díj · 3 jelölés

Glenn Holland, a fiatal, tehetséges zeneszerző olyan műről álmodik, amellyel beírja magát a zenetörténelembe. A hírnévre, a halhatatlanságra azonban még várni kell, az alkotás helyett mindennapi problémák megoldására kell fecsérelni az erejét. Kénytelen zenét tanítani egy középiskolában, hogy… [tovább]

Szereposztás

Richard DreyfussGlenn Holland
William H. MacyWolters igazgatóhelyettes
Olympia DukakisJacobs igazgatónő
Jay ThomasBill Meister
Glenne HeadlyIris Holland
Alicia WittGertrude Lang
Terrence HowardLouis Russ
Damon WhitakerBobby Tidd
Jean Louisa KellyRowena Morgan
Alexandra BoydSarah Olmstead
Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 12


Kiemelt értékelések

LukeSkywalker 

Az egyik legemberibb, legmeghatóbb film, amit valaha láttam.
Egy férfi, akinek nem válik valóra az álma, hogy híres zeneszerző legyen. Kompromisszumra kényszerül, mint oly sokan. Neki nem segít senki, de ő számtalan embernek, fiatalnak segít. Segít megtalálni önmagukat, utat mutat nekik, bíztatja, tanítja őket, megadja a kezdő lökést, hogy azzá válhassanak, amivé akarnak. Vagy egyszerűen csak jobb emberré.
Ám végül, amikor Mr. Holland megöregszik és dicsőség, hírnév helyett „csupán” egy nagyszerű család jutott osztályrészéül, és soha nem mutathatta be nagy művét, végül olyan ajándékot kap, melynek hatására vele együtt zokogunk mi is, teljes szívünkből együtt dalolva és zengve a nagy és megérdemelt szimfónia hallatán.

Micsoda film… Richard Dreyfuss remek. Nem akarja lejátszani a csillagokat az égről, egyszerűen csak emberi.
Ennek a hibátlan filmnek a központi elemét a zene adja. A megmagyarázhatatlan éteri varázslat, amely áthatja, meghatározza és elviselhetővé, olykor széppé teszi életünket.
A Csendszimfónia Michael Kamen felejthetetlen, égbe törő, grandiózus és megindító zenéje nélkül nem létezhetne. Mr. Kamen ezért számomra minden idők egyik legjobb filmzeneszerzője.
Ki ne hagyd a Csendszimfóniát, Mr. Holland opuszát, mert bánni fogod.

desertangelable 

Történet egy tanárról, akinek élete a zene, a komponálás és akit a sors egy siket gyermekkel áld meg. Szerintem ennél többet nem is kell mondanom.

3 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján