Collateral – A halál záloga (2004) 84

Collateral
120' · amerikai · dráma, thriller, krimi 16

1 díj · 6 jelölés

Max a taxisofőrök prózai életét éli idestova 12 éve. Arcok jönnek és mennek a visszapillantó tükörben, emberek, sorsmorzsák, utak és helyek, melyeket már régóta elfelejtett. Ám a ma esti fuvart nem fogja elfelejteni soha. Vincent bérgyilkos. Amikor egy drogkartell hírét veszi, hogy a szövetségi… [tovább]

angol

Szereposztás

Tom CruiseVincent
Jamie FoxxMax
Jada Pinkett SmithAnnie
Mark RuffaloFanning
Javier BardemFelix
Emilio RiveraPaco
Peter BergRichard Weidner
Bruce McGillPedrosa
Irma P. HallIda
Barry Shabaka HenleyDaniel

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 4

Várólistára tette 31


Kiemelt értékelések

LukeSkywalker 

Tom Cruise megint megmutatja, miért ő az utóbbi évtizedek legnagyobb filmsztárja.
Imádom őt ilyen szerepekben, amikor kilép a komfortzónájából.
Lehengerlő párbeszédek és szuperül kivitelezett akciójelenetek teszik ezt a filmet átlagon felülivé. És persze végig ott lebeg a mocskos, lélektelen város felett a reménytelenség és jelentéktelenség hangulata, melyből mégis apró reménysugár tör elő a végére.
A Szemtől szemben után ez a másik kedvenc Michael Mann-filmem.

StAngela

Az első film, amit ettől a rendezőtől láttam. Be kell valljam nem szeretem az akció filmeket és Tom Cruise-ért sem vagyok odáig, de ez a film tényleg nagyon jó volt. Tetszett hogy két, egymástól teljesen elütő embert ismerhettem meg, Vincent és Max személyében, akiknek kényszerű módon együtt kell működniük egymással, menekülve, küzdve. Az egész filmet belengte a metropolisz bűnös, baljós, sötét hangulata, ahol sosem tudhatod mi történhet és melyik pillanatban mondhatsz búcsút az életednek. Ez kifejezetten tetszett, ahogy összességében a film is.
Kritikaként csak azt tudom felhozni, hogy helyenként ellaposodott és akkor csak néztem ki a fejemből. Illetve a vége felé a fordulat kiszámítható volt. Ezektől függetlenül élvezhető volt és a legvégén Cruise búcsújelenete is stílusosra sikeredett.
Érdemes volt megnézni.

ienski

Egy igazán élvezetes alkotásnak tartom, néhány ponton ugyanakkor a monotonitás hibájába esik, ott, ahol a párbeszédek, amelyek egyébként rendkívül jók már nem tudják lekötni a néző figyelmét. Legalábbis az enyémet néha elvesztette. Ennek ellenére a színészek filmbeli alkotására egy rossz szót nem tudnék említeni, még így is képesek voltak egy nagyot alakítani.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján