Charmed (2018–) 23

Macy, Mel és Maggie, a három hilltowne-i egyetemista lány valamelyest különös képességgel rendelkeznek: mágikus erejük van. Az alábbi képességeik vannak: Maggie, a legfiatalabb, sportos és szenvedélyes lány tud mások gondolataiban olvasni. Mel, a buzgó aktivista és leszbikus lány meg tudja… [tovább]

angol
angol
angol

Képek 39

Szereposztás

Ser'Darius BlainGalvin
Melonie DiazMel
Sarah JefferyMargarita
Madeleine MantockMacy
Charlie GillespieBrian
Ellen TamakiNiko
Rupert EvansHarry Greenwood
Nick HargroveParker
Natalie HallLucy
Craig ParkerAlastair Caine

További szereplők

Kedvencelte 5

Várólistára tette 71


Kiemelt értékelések

MrsCumberbatch 

Őszintén nem értem, mire fel ez a nagy hiszti a sorozat körül.
– Tény, hogy rebootnak nagyon gyenge.
– Tény, hogy nem ér fel az eredeti sorozathoz.
– Tény, hogy ezért kár volt 'lekoppincsolni' az eredetinek a címét…
– Tény, hogy nem a félelmetességéről híres (bár, szerintem az eredeti sorozat sem az, de ebbe most ne menjünk bele), aki rettegni akar, nézzen horrort…

De az is tény, hogy sokan már úgy utalják a sorozatot, hogy esélyt sem adnak neki… Én, aki az eredeti Bűbájos Boszorkák sorozaton nőttem fel, posztereket, cikkeket, minden szír-szart gyűjtöttem, külön nyomtattam ki képeket a kis pénzemből, és ugrok, ha valaki szidja… Még én is tudtam egy esélyt adni a sorozatnak és őszintén, nem bántam meg. Sose fogom, elfogadni a tényt, hogy ez egy reboot lenne. SOHA DE SOHA DE SOHA!!

Viszont, ha szimplán úgy nézem, hogy ez egy fiataloknak szóló boszorkányos sorozat, ami hasonlít egy régi kedvencemhez… Szerintem nagyon is jó. Nagyon érdekes. És igen, van ennél sokkal több, sokkal jobb sorozat, de nekem immáron ez is, az egyik kedvencemmé nőtte ki magát… :))

Rémálom 

1. ÉVAD:
Jó lett ez a sorozat? Nem. Valahogy mostanában ezek a rebootok olyan kimosott, gyenge másolataik az eredetieknek. Lehet részben azért, mert annyira nosztalgikus élmények kötnek az eredetihez – biztos, hogy a Bűbájos Boszorkák sosem volt Golden Globe díjas alkotás –, de azért megvannak ennek a sorozatnak a hibái.

1. A feminizmus tök hülyén van megírva: Az egyike vagyok szerintem a legidegesítőbb feministáknak, legalábbis internetes kommentárok szerint biztosan – ugyanis engem nem zavarnak a női remake-ek, és a nővé változtatott karakterek. Mégis úgy érzem, hogy a Charmed reboot valami iszonyatosan alulszerepelt ezen a területen. Van itt nekünk hangos feministánk meg feminista professzorunk, és egyszerűen ezek a „fehér férfi” viccek szörnyen erőltetettek. Csakúgy, mint a Sabrinában, itt is olyanok írták a feminista szálat, akik szerintem életükben nem hallottak erről. Van egy-két rész, ami nagyon jól érinti a témát – a nemi erőszakot bemutató pl. –, de úgy éreztem, hogy nem mernek ebben elmerülni. Pedig akkor élveztem igazán a sorozatot, amikor a mágiát valahogy összehozták a női elnyomással és nem csak poénként kezelték.

2. Az erőltetett romantika: Tudom, hogy alapvetően a Bűbájos egy kis lightos, életigenlő sorozat, amiben persze, hogy mindenki szerelmes, az élet velejárója, okés. De minden karakternek annyira szörnyű romantikája van, és annyira fókuszálnak rá, hogy idegesítő. Ál-Phoebe-nk ál-Cole-t kap, akinek a Forráshoz van köze, és tiltott szerelem, és persze a másik két szereplő is tiltott szerelmet kap!!! Mert mi lenne abban a jó, ha simán együtt lehetnének… (Persze, romantikában is kellenek akadályok, de ettől még nem lesz érdekes egy romantikus szál, hogy rányomjuk a „tiltott szerelem” bélyeget.) A legnagyobb gond az, hogy a romantikus szálnak belógatott pasik és nők unalmasak… A festéket száradni is érdekesebb nézni, mint bármelyiküket.

3. A Bűbájosok hülyék: Az elején ágálnak, hogy egy férfitól tanuljanak (aki cis is, fehér is), mert minek… Ők úgy gondolják, mert fekete (és leszbi) nők, ők mindent tudnak. Ki gondolta ezt komolyan az írók közül? Ha azt mutatnák be, hogy a fiatal lányok, hogyan fogják a varázserejüket félrehasználni, akkor még juthattak volna valamire, de hiába okoznak gondot (majdnem meg is ölik egymást) egy vállrándítással és egy férfi utáló viccel el van intézve. Wtf? Később, mikor tanulnak is valamit, egyszerűen nem hogy szerethető, de érdekes karakterizálásuk sincs. Nehéz egy olyan sorozatot nézni, ahol nem érdekel, ha a három főhős meghal.

Mit csinált jól a sorozat? Nem sokat, de mégis agylazító braincandy-nek nekem egynek elment. A jó pontok:
A fényőr mitológia: lehet már nem emlékszem sokra az eredetiből, de itt sokkal érdekesebbnek tűnt az egész.
A vének tanácsa: akik nők mind. Enyhén erőltetett ugyan itt is a feminizmus, de nagyon bejött, hogy a vének nem jók. Illetve, hogy a boszorkányaiknak meg kell kérdőjeleznie a nagy, békés hatalmat. Nincs 100%-ig egyik oldalnak se igaza. spoiler
Harry: Harry a szíve és a lelke a sorozatnak, és Rupert Evanst abszolút kellemes nézni a képernyőn. Néha úgy éreztem, főleg, mikor az elején Harry csak frusztráltan próbálja a lányokat életben tartani, hogy ő az egyetlen értelmes szereplő egy halom hülye között. Az ő karakterébe fektették a legtöbb energiát: a múltja, a kapcsolatai és egyebekben annyi szív van és komplexitás. Milyen érdekes lenne inkább az ő szemszögén át nézni a sorozatot, ahogy az egyetlen épeszű ember próbálja a hősöknek megjósolt csitriket megvédeni a biztos haláltól, amibe a saját hülyeségeik miatt sodródnak.

Nem egy egetverően rossz sorozat, hiszen végig tudtam nézni az első évadot, de nagyon látszott rajta, hogy csak azért lett ez gyorsan összecsapva, hogy ne járjanak le a megvett jogok…

1. évad: 6★

2. ÉVAD: Az évad jobban indít, mint az első, de sajnos a korona járvány miatti elvágás a végén nem jól érinti, mert megint nem jól bántak amúgy a történetívvel, és ezért nagyon sok a felesleges rész, felesleges karakter. A főhőseink mind kapnak egy rakat új romantikus opciót, KÖZBEN elfelejtik az első évadbelieket, mert nem tudom… nem szerződtek azokkal a színészekkel még vendégszereplésre sem.

A fényőr mitológia továbbra is érdekes, a romantika továbbra sem jó, potenciál lenne, de annyira kiaknázatlan sorozat ez. Két új karaktert kaptunk (Abigail és Jimmy), akik feldobták azért ezt az évadot, és remélem viszontlátjuk őket.

2. évad: 6★

2 hozzászólás
Kemiviki 

3 rész után kaszáltam. Nincs egy szerethető karaktere sem, a szörnyek egyáltalán nem félelmetesek s nem is egyediek. A történet pedig lagymatag. Hiányzik belőle minden, ami egy sorozatot jóvá tesz.
Ui: Kíváncsi vagyok, hány évadig fogják elhúzni ezt majd. Bár ahogy eddig tapasztaltam, majd ez is kap 4-5 évadot, az egyedi normális sorozatokat meg elkaszálják azonnal.

3 hozzászólás
piciszusz 

Na most hogy befejeztem az első évadot, talán már érdemben is tudok mondani valamit. Anno nagyon szerettem a régi sorozatot, valamiért elmentettem a listámra tehát ezt is. A múltkor nagyon unatkoztam és gondoltam ez főzés mellé tanglinak pont jó lesz. Hát vannak hibái, nem is kevés, igazából másolták a régi sori elég sok részét, csak pár újdonságot raktam bele, ami ugye ma divatos (pl az egyikük meleg), de valamiért nekem feljött a nosztalgia feeling, mégha nem is kedvelem az összes karaktert. Harry pl sokkal szimpibb, mint anno Leo. Azért adok a második évadnak is esélyt, mert ma pl semmi dolgom :D

Lilinay

Oké, tény, hogy szokásom túlelemezni a dolgokat, és csak az első részt néztem meg, úgy írom most ezt (nem biztos, hogy fogok többet, szóval inkább leírom) és a végére egész érdekes lett, az utolsó 5 perc kb, de azért valljuk be az nem sok :"DD

Hát ez…:"D Hol is kezdjem. Borzasztó! Még ha nem is láttam volna az eredeti, akkor is. Lehetett volna ez jó is, de annyira erősen próbálták, hogy egyszerűen csak….borzasztó.
Értem, hogy mik azok amiket poénnak szántak, de nem tudok még mosolyogni se rajta, mert nem vicces. Beleerőltettek olyan „modern” dolgokat, amik nem tesznek hozzá, hanem csak WTF. Mért kel az egyik testvérnek leszbikusnak lenni? spoiler Semmit nem tesz hozzá. Felismerhető, melyik lány kit szimbolizál az eredetiből, felismerhető, de ettől se lesz jobb. És te jó ég, szegény fényőr, hát mi az a teleportálás? nem is tudom, hol láttam ezt az effektet, melyik filmben.
Na meg őszintén…csak nekem nem jön át ez a vegyítsük a varázslást a tudománnyal dolog?

2 hozzászólás
Kicsicsillag95 

Csillagozni sokára fogok, majd ha vége a sorozatnak, mert végső értékelést össznézőben szeretnék adni. Addig is:
1. évad: 10/5… erős jóindulattal.
Hadd szögezzem le, hogy hatalmas Bűbájos fan voltam gyerekkoromban, sőt mai napig imádom, és újranézem időről időre. Mert annyira jó, és hiába kerestem, ahhoz hasonló, igazán jó boszorkányos sorozatot nem találtam, úgyhogy majd kiugrottam a bőrömből örömömben mikor olvastam a „felélesztésről” a hírt. Mikor jöttek a további hírek, kicsit lejjebb adtam az elvárásaimból, de továbbra is kíváncsi voltam, mert reménykedtem hogy igenis lehet ez még jó. Nos kissé letörve állok itt az 1. évad után. Ha megpróbálom elvonatkoztatni egymástól akkor is csak egy közepes boszis sorozatot kapok, amiből sokkal többet is ki lehetett volna hozni. Ha az elődéhez mérem (és már elnézést de nem tehetek mást) akkor ég és föld a kettő minőségileg. A közelébe se ér az eredetihez. A történet helyenként gagyi, de csak azért mert mintha több évadnyi Bűbájos részt néztem volna végig, 1 évadnyi rebootba sűrítve. spoilerEbből is adódik, hogy kapkodónak éreztem, egyes szálak nem voltak kifejtve pl. spoiler Nem beszélve hogy még a hangulat és a nosztalgia faktort is előtték, a fényőr teleportálása végtelenül gagyin néz ki, az Árnyak Könyve se a régi. Értem én, fejlődni akartak, de nem hagyhattak volna meg nekünk legalább ennyit? A lányok közül sajnos eddig egyiket se tudtam igazán megszeretni, (talán Maggie az aki legközelebb jár hozzá de ő se az igazi). Még ezeregy okot tudnék mondani, mi nem tetszett ami elgondolkodtat hogy miért is nézem tovább. Nos, ezt betudom annak a halvány nosztalgiának ami még megmaradt valamint aprócska reménynek hogy az évad végi felállással tudnak valami érdekeset kezdeni. Illetve a mazochista hajlamomnak, mert ha én elkezdek valamit azt végig is nézem akárcsak Sheldon.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján