Kedvencelte 4

Várólistára tette 44


Kiemelt értékelések

Dawn_Silver

Az első két rész ugyan nem győzött meg, viszont utána szép lassan beszippantott a sorozat. Az egész felépített világ tetszett, bár szerintem sok hasonló fantasy-ból merít. Például én a Harry Potterrel is véltem felfedezni némi hasonlóságot. Nagyon jók a karakterek, a kedvencem Raelle és Scylla. A sok sikítozás viszont idegesít benne, meg a lábdobogás.

SadPanda

1. évad: Nagyon jó kis sorozat, sokkal több és jobb, mint vártam!
A Csillagkapu franchise-on nőttem fel, azóta kedvelem ezt a fajta katonaság + vmilyen természetfeletti csavar kombót. Csak itt nem a sci-fi, hanem a fantasy vonal dominál, a boszorkányság és mágia.

Az első részekben még inkább a bentlakásos iskola és a frissen összekerülő diákok konfliktusai vannak előtérben, de szép lassan egyre több szerepet kap a politika és a harc is.

Érdekes ez az alternatív valóság, amiben a boszorkányok egyezséget kötöttek anno (Salem-1692) a „normál” emberekkel és hadseregbe szerveződve védik az országot. Egy matriarchális társadalmat látunk, rengeteg erős női karakterrel. A partvonalra szorult férfiak új szerepköre meg egészen vicces lett.

Több érdekes történetszál is elindult ebben az évadban, voltak amik összeértek a végére és lettek újabbak is. Elég sok van még ebben a sorozatban, remélem folytatják a következő évadban is ezt a szintet.


Hasonló filmek címkék alapján