Briliáns barátnőm (2018–) 52

My Brilliant Friend · L'amica geniale
60' · amerikai, olasz · dráma, sorozat
3 évad · 24 rész

Elena Greco egy idős asszony, akinek nyom nélkül eltűnik a legjobb barátnője. A nő egy könyvekkel teli házban bekapcsolja a számítógépét, és elkezdi írni a Lilával való hatvanéves barátsága történetét. 1951-ben, az általános iskola első évében találkozott Raffaella Cerullóval, akit mindig… [tovább]

olasz, nápolyi · olasz

Képek 19

Szereposztás

Elisa del GenioElena
Ludovica NastiLila
Valentina AccaNunzia Cerullo
Elvis Espositotinédzser Marcello Solara
Luca GalloneVittorio Greco
Antonio BuonannoFernando Cerullo
Margherita Mazzuccotinédzser Elena
Gaia Giracetinédzser Lila
Giovanni Amuratinédzser Stefano Carracci
Giovanni Busellitinédzser Enzo Scanno

További szereplők

Kedvencelte 46

Várólistára tette 178


Kiemelt értékelések

desertangelable 

Max Richter zenei aláfestése nagyon sokat ad a film hangulatához. Valóban egy kicsit fájdalmas, kicsit idegesítő és mégis szép. Ha azt mondanám, hogy egy barátság története mögé rejtett mexikói szappanoperához hasonlít, akkor sem lőnék nagyon mellé, ráadásul a karakterek neveit egyszerűen képtelenség észben tartani, mindenki Linu, Lila, Lanu, Ninu stb.
Mégis valahogy lehetetlen abbahagyni, ha egyszer elkezded, és bár Lilát néha én is meg tudtam volna ütni egy péklapáttal, és bár sokszor nem értettem, hogy Elena miért áll még szóba vele, mégis csodálom a kettejük barátságát és szánom a sorsukat. Mindenképp megindító történet nagyon szépen megírt gondolatokkal.
A történet nagyon jól bemutatja az Olaszországon belüli társadalmi rétegeket és azt, hogy mennyire szélsőséges élethelyzetek vannak.

1 hozzászólás
Osli75 

Nekem ez nagyon tetszett. Beszippantott. A hangulata, a történések, a két lány barátsága. És annyira egyedi, nem sablonos. Várom a következő évadot.

katacita

Nekem kissé csalódás ez a sorozat. Iszonyú művinek érzem a díszletet, a színeket, a fényeket, a zenét és sokszor a színészi játékot is. A könyv óriási kedvencem, emiatt biztosan fogom nézni a következő évadokat, de természetesebb, életszerűbb jelenetekre számítottam.

clarity 

nagyon szerettem a második évadot, akárcsak az elsőt, akárcsak a regényeket. elvarázsol. különösen tetszik, hogy rendkívül szöveghű, sőt ritka élmény ért a 2. évad nézése közben, mintha jelenetről jelenetre a könyv soraiból léptek volna elő a szereplők. beleszerettem a nyelvbe is. nem jártam még Olaszországban (egyhamar most nem is fogok), de amit tudok/elképzelek az olasz mentalitásról, az abszolút átjön ebből a sorozatból…ez a nyers szívósság, erő, szenvedélyes hozzáállás nemcsak az élethez, hanem a szürke mindennapokhoz. a casting is remekül sikerült. és a barátságnak azt az elemi részét mutatja be, ami folyamatos, széttéphetetlen, és nagyon ritka…főleg a mai világban…hogy bármely életszakaszban sodrodjunk is egymás mellé, mindig ott tudjuk folytatni, ahol korábban abbahagytuk. a két „brilliáns barátnő” végig igazi támaszai egymásnak, még akkor is, amikor úgy tűnik, hogy ellenségek. igazi macska-egér játék az övék.

Niko13 

Szerintem jól hozza a könyvet,ajánlom a könyv olvasása után .


Népszerű idézetek

Basset

Akár föl, akár le, mindig valami szörnyűség felé haladtunk, ami ugyan már előttünk is létezett, mégis, mintha kizárólag ránk várt volna.

1. évad 1. rész – A babák

Hasonló filmek címkék alapján