Kedvencelte 1

Várólistára tette 29


Kiemelt értékelések

Osli75 

Jó depis film, de szerencsére jó hangulatban talált. Nekem tetszett Ben Stiller ebben a szerepben, még jobban is állt neki, mint az idióta vígjáték karakterek.

rhysciar

Akinek volt már mid- vagy quarter-life crisis-a, azok tudják csak igazán értékelni ezt a filmet.

Stiller ugyan szokatlan a drámákban (nekem legalábbis az volt), viszont simán megbirkózott vele, és ki merem jelenteni, jól is állt neki. Minden érzelmet remekül visszaadott, minden pillanatban az arcára volt írva, hogy mi megy végbe a fejében. Természetesen rengeteg belső monológot is kaptunk, amire szükség is volt, mert egyébként a megszokottnál kevesebb a dialógus a filmben, ha vannak is, azok rövidek és lényegretörőek. Főleg a Brad és a fia közötti társalgások ilyenek.

Maga a mondanivaló és a történet viszont mindent vitt. Lehet, sokan elunják magukat ezen a filmen, vagy felháborodnak rajta Brad problémáin (ahogy a kiscsaj is tette a film közepén, amit egyébként megértek), de úgy, hogy átéltem egy quarter-life crisist, végig megértettem és átéreztem mindazt, ami végbement Bradben. Külön örültem annak, hogy sehol nem mondják ki, ez egy mid-life crisis, avagy hogy a végén spoiler, plusz mindazt a jelenetet, amikor Brad az életén agonizál. Remekül volt tálalva, komolyan imádtam minden percét, mert tudom, milyen szar érzés ez, de nem mutatod ki, mert hülyének néznének az emberek, így kénytelen vagy napról-napra élni, és harcolni ez ellen. Közben pedig olyan fájdalom gyötör belül, ami felőröl téged, de fogalmad sincs, mit tégy ellene. Örülök, hogy a rendező/forgatókönyvíró tudta mit csinál.

De akkor miért „csak” 7 csillag? Mert valami hiányzott. Talán a körítéssel volt gondom, nem tudom. Talán a film közepével, amikor Brad elmegy a két csaj után éjjel piálni a bárba, mert ott egy kicsit kicsúszott a sztorivezetés. Vagy talán csak azért, mert nem volt szimpatikus a Troyt alakító gyerek. Fogalmam sincs, de lényeg a lényeg, ez egy nagyon jó film, tessék megnézni, és adjunk egy esélyt Stillernek!

Hörcsibald

Az apa karakter annyira bosszantó, hogy nem bírtam végignézni, beletekertem egy csomószor. Persze vannak ilyen emberek, és ez olyan szomorú. Mennyivel bölcsebb volt a kissrác.


Hasonló filmek címkék alapján