Bosszútól fűtve (2013) 37

Dead Man Down
118' · amerikai · akció, dráma, krimi

Victor egy New York-i maffiavezér, Alphonse jobbkeze, akinek egy ismeretlen baljós üzeneteket küldözget és sorra gyilkolja az embereit. Darcy, Victor barátja, aki szintén Alphonse-nak dolgozik, megszállottan üldözi a gyilkost, hogy kivívja főnöke elismerését és feljebb lépjen a ranglétrán.… [tovább]

angol

Szereposztás

Colin FarrellVictor
Noomi RapaceBeatrice
Terrence HowardAlphonse
Dominic CooperDarcy
Isabelle HuppertValentine Louzon
Luis Da Silva Jr.Terry
Stu BennettKilroy
Franky GLuco
F. Murray AbrahamGregor
Armand AssanteLon Gordon

További szereplők

Várólistára tette 36


Kiemelt értékelések

Mr_White 

Lehetett volna egy jó kis akciómozi, de ahhoz túl sok benne az érzelmes nyavajgás. Az akciómozi fordulatai meg egyre kiszámíthatóbbak a vége felé, nagyon nem volt kétségem, hogy ezek ketten a végén spoiler. Fáradt kis darab ez Oplevtől.

Levi 

Mindkét szereplő a gyengéim közé tartozik, így nem tudok teljesen elfogultan hozzáállni. Nekem nagyon tetszett. Érdekelne, mások hogy vannak vele?

Coralie 

Colin Farrell, a magyar bevándorló. Amikor először meghallottam, újra meg kellett néznem a jelenetet, mert nem akartam hinni a fülemnek. Bizony, ebben a filmben egy magyar a főszereplő, méghozzá egy hihető és szimpatikus karakter. A film lényegében két cselekményszálra épül, Victor (vagy igazi nevén spoiler) és Beatrice történetét ismerjük meg. Egy ponton ez a két szereplő egy meglepő fordulattal találkozik, és onnantól lesznek érdekesek az események. Colin és Noomi közös jelenetei nagyon jók. Keveset beszélnek, inkább csak a szemükkel és az arckifejezésekkel játszanak, és pont ez teszi drámaivá ezeket a párbeszédeket. Aki pörgős akciófilmre számít, csalódni fog. itt nincsenek nagy lövöldözések (csak amennyi szükséges), viszont cserébe kapunk egy lassan hömpölygő, de izgalmas és jól felépített cselekményt. Ráadás kuriózumként vannak benne magyar karakterek, akik magyarul is beszélnek egy-két mondatot, igaz csak felirattal tudtam megérteni, mert borzalmas az akcentus. :D Mégis, egy pillanatig sem kételkedtem benne, hogy Colin hazánk fia lenne, annyira jól játszott. Szeretem a hihető filmeket, és ez az volt. Meg egy kicsit a „miénk” is. :)
Nálam ez most simán megért tíz csillagot.


Hasonló filmek címkék alapján