Batman és Robin (Batman 4.) (1997) 189

Batman & Robin
125' · amerikai · akció, sci-fi, kaland 12

1 díj · 6 jelölés

Hideg borzongás lett úrrá Gotham City-n, jeges rémület szorítja össze a városlakók szívét. És mint már annyiszor, az elkeseredett emberek egyetlen reménye a magányos éjjeli igazságosztó, aki a derengő hold fényében elindul a város felé… Batman azonban most egy fürge motoros, Robin kíséretében… [tovább]

angol

Képek 50

Szereposztás

George ClooneyBatman / Bruce Wayne
Chris O'DonnellRobin / Dick Grayson
Arnold SchwarzeneggerMr. Fagy / Dr. Victor Fries
Uma ThurmanMéregcsók / Dr. Pamela Isley
Alicia SilverstoneBatgirl / Barbara Wilson
Michael GoughAlfred Pennyworth
Pat HingleJames Gordon felügyelő
Elle MacphersonJulie Madison
John GloverDr. Jason Woodrue
Vivica A. FoxMs. B. Haven

További szereplők

Kapcsolódó zónák

DC Univerzum

248 tag · 560 karc · Utolsó karc: 2022. január 19., 20:53 · Bővebben


Kedvencelte 8

Várólistára tette 39


Kiemelt értékelések

krlany 

George Clooney nem Batman. Minden mást elhiszek neki, de ezt nem. Mintha Charlie Chaplin-t tennénk James Bond helyére… bár ugye mostanában azon a poszton is vannak furcsaságok.
A lefagyasztott múzeumot viszont megirigyelhetné Tilda Swinton, mert a Narniában negyed ilyen jó belseje nincs a kastélyának.
Megint csak @sipiarpi-val tudok egyetérteni, paródia: Mr. Denevér formás fenekét műanyagba öntik és máris kész a Plasztik Batman mellbimbókkal, aki a szintén műSchwarzival vív párharcot, aki tényleg úgy néz ki, mint akiről csak le kell szedni a műanyagcsomagolást és mehet a mikróba. Batman-ünk spoiler Jackie Chan meg röhög… és én is (kínomban)… és még csak a 6. percnél járunk… hosszú esténk lesz…
Amikor a 12. percnél azt érzed, hogy évszázadok óta nézed, és soha nem lesz vége…
… ám azután megjelenik Poison Ivy forróvérűen borostyánba öltözve, mint a dzsungelkirálynője, és mellé kontrasztnak a következő jelenetben, a jegesmacis mamuszos Fagyi, aki karmesterként éneklésre buzdítja jégmanócskáit… OMG mi jöhet még?!
Meglepő módon a végére csak belendült valamennyire a sztori, és a film javára szolgál, hogy a gonoszaink felülmúlták a Rébusz-Kétarc párost… mondjuk azt nem volt nehéz…
Bármennyire is bírom a Goo Goo Dolls-t és a Smashing Pumpkins-t, ennek a filmnek nincs olyan erős a soundtrackje, mint a Mindörökké Batman-nek.
Egy cseppet sem csodálkozom azon, hogy Chris O'Donnell karrierje ezután a film után megfeneklett egy időre, pedig jó színész, és azon sem, hogy ezért a filmért a rendező bocsánatot kért… hát van is miért…

6 hozzászólás
Mongúzparéj

Igen, a gyerekkorom, igen, Schwarzi, igen, Méregcsók, de…

Mellbimbós Batmanpáncél?
Robin?
Bathitelkártya?
Robin?
Fagyasztósugár?
Robin?

Egyes filmeknek jót tenne, ha soha-soha nem készültek volna el. Na, ez egy ilyen.

Batman és Robin – Boci és Pipi értelmi szintjén.

Ascyra 

Jajjj, ez borzasztó volt! :D
Alicia Silverstone… jááááj. Arnie -jjjááááááj. De a sztori is, auuuuccs. Majdnem nézhetetlen kategória.
A csillagok:
– Clooney
– Méregcsók
– Mr. Wayne és Alfred jelenete spoiler – itt látszik, hogy Clooney nem rossz színész, sőt!
– Öhhhh, nincs negyedik. Visszavonok még egyet… (eredetileg négyre értékeltem volna).

4 hozzászólás
Kemiviki 

Szerintem nem volt ez olyan rossz mint amennyire mondják. Nekem Robin jelenléte nagyon feldobta az egészet, és hogy a ruhája ennyire hasonlított a későbbi Éjszárny ruhájához az külön tetszett. (Mellbimbós páncél nekem nagyon fel se tűnt, az bántotta legkevésbé a szemem.)
A Schwarzenegger által megformált Mr. Freeze nagy kedvencem lett, a legjobb karakter a filmből mert nekem ő se az a tipikus gonosz gonosz, hiszen érthetőbb felső cél vezérli.
Uma Thurman alakítása is tetszett, de az általa megformált karakter olyan gonosz volt. Mondjuk még jó hogy gonosz ha ez a szerepe xD
George Clooney Batmanjét szeretem, szóval vele gondom nem volt.
Voltak benne poénos részek, nálam a Batmanes bankkártya volt a túl sok, de azon kívül nekem bajom nagyon nem volt.

sipiarpi 

Ez inkább paródiának való. Bárgyúságával a ’60-as évek Batmanjéhez hasonlít. Így nézve pontoztam fel. Az érdekessége, hogy Schwarzi meglepő módon gonosz karakter.

Kopaszkutya 

A Batman filmek legalja. Gyanítom, hogy egy ideig emiatt is nem készülhetett új élőszereplős film a karakterről. Clooney mint Batman? Arnie mint Fagy? Alicia Silverstone mint Batgirl? Aki ráadásul csak úgy, hipp-hopp került a képbe. És a mellbimbók? Azok miért kellettek? Egyedül Michael Gough – egyedüliként az eredeti gárdából – hozta azt, amit kellett és az egyetlen érzelmes jelenetet is ő szállította.

Rahenys 

Nevetséges, felesleges ostobaság.
Szerintem a rendező sem gondolhatta komolyan. Clooney talán még Keaton Batmanjénél is rosszabb volt, egyszerűen nem illett rá a szerep. Batmanként és Bruce-ként is alulteljesített.
Robin egy idiótaként viselkedett, még akkor is bele volt zúgva Méregcsókba, miután elmúlt a por hatása, Batmannek pedig szinte könyörögnie kellett, hogy észhez térjen.
Barbara elég gyorsan beugrott Batgirl-ként, pedig csak annyi tehetsége volt, hogy ügyesen motorozott. Aztán egy csapásra felkapja a ruhát és elintézi Méregcsókot.
Maga Méregcsók itt is ugyan olyan irritáló volt, mint a Gotham sorozatban, a ruhája pedig egyenesen röhejes.
Mr.Freeze sem volt éppenséggel egy nagy szám, miután megtudta, hogy Batman nem ölte meg a feleségét, hanem valójában Méregcsók akarta, egy kezesbáránnyá vált, aztán önként és dalolva adta oda az Alfrednak szánt gyógyszert és ment Arkhamba.
Alfred aranyos volt.

Így visszaolvasva még az értékelésem is nevetséges, de ezt a filmet máshogy nem is lehet értékelni.

Marcsi0603 

Nos, igen, sokakkal ellentétben én bírom Robint, bár Batgirl valóban túlzás. Egyik kedvenc gonoszom Méregcsók, Uma Thurman nagyon jól hozza a figurát. Arnold Schwarzenegger valahogy túl sok ide, és még mindig Batgirl. Ő meg miért kellett? Mindegy, George Clooney Batmanjét szeretem, és bár a rendezés még mindig hiányos így Tim Burton után, azért nem kell leírni ezt a Batman filmet sem, igaz feleannyiszor sem láttam, mint a többit.

DittaV 

Egynek elment. Jobb volt, mint az előző rész, legalábbis nekem, de továbbra is tartom, hogy az első két rész volt az igazi. Ebben a részben is erőltetik a poénkodást, pedig nem való ide. Mivel tudom, sokan szeretik GC-t, nem fejtem ki, mennyire nagyon nem Batman és hogy kész botrány, hogy egyáltalán kiválasztották rá, de BF még őt is alulmúlja később… A sztori tűrhető, de hamar túllép rajta az ember.

Filmdoki

Iskolapéldája annak, hogyan lehet egy sikeres franchise-t elcseszni, de úgy istenigazából. Ebben a filmben mindent elrontottak, amit csak lehet. Forgatókönyvről igazából fölösleges beszélni. Szimplán történnek a nagyobbnál nagyobb hülyeségek, és a szereplők száját idiótábbnál idiótább mondatok hagyják el. Mondjuk maga a film meglepően pörgős, de annyira nevetséges akciójelenetek vannak benne, hogy az ember már tényleg csak röhögni tud. Na jó, a nyitó akció még egészen király, főleg mikor lesiklanak Gotham háztetőin. A látvány elég felemás. Olykor olyan ocsmány, hogy az ember nem tudja felfogni mire ment el a pénz, máskor meg meglepően jól néz ki. A város egyébként még mindig elég pofás, ezt alá kell írni. De, a giccses, cicomás neonfényáradat itt már tényleg gyomorforfgató tud lenni. Miden színes, villog, az ember feje ha úgy van belefájdul.
A színészek bűnrosszak, de amilyen komolyan próbálják eljátszani szerepüket… Clooney minden idők legrosszabb Batmanje. Komolyan, én már azt vártam mikor mondja:Hi Freeze. I'm George Clooney. Színészi játékának ékes példája még az ikonikus: Alfred nem beteg. Haldoklik. Hát basszus majdnem elröhögi magát rajta. Az a mosoly, meg minden. Komolyan mondom, ez a film beszarás :D
Thurman ripacskodik egy sort, Arnold viszont egész korrekt gonosz, bár az eszelős tekintetei elképesztőek. A páncélja mondjuk egész tökös lett. Aztán ott van még Robin is, akit az ember szíve szerint a Marsig rugdosna. A film bugyutaságát egyébként a szinrkon még tudta fokozni. Borzalmas. Főleg mikor Elfrödöznek ezerrel :D
A Batman és Robin egy piszkosul rossz film, viszont ha az ember úgy ül le elé, mint egy paródia elé, akkor szétröhögi magát. Az azért sajnálatos, hogy a Batman széria idáig jutott.

Ui.: Az amúgy hab a tortán, hogy a filmek DVD kiadványai közül ezé a legjob. A kép tökéletes, a magyar 5.1 pedig kismilliószor jobban szól, mint az angol.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján