Az ítélet eladó (2003) 58

Runaway Jury
127' · amerikai · dráma 12

Egy fiatal New Orleans-i özvegy férje meggyilkolásának gyanújával polgári pert indít a befolyásos nagyvállalat ellen. Jogi képviseletét Wendell Rohr, az udvarias és választékos modorú déli ügyvéd látja el, aki erkölcsi meggyőződéssel és szívből jövő szenvedéllyel lát neki az ügynek. Ellenfele… [tovább]

angol

Képek 8

Szereposztás

John CusackNicholas Easter
Gene HackmanRankin Fitch
Dustin HoffmanWendell Rohr
Rachel WeiszMarlee
Bruce DavisonDurwood Cable
Bruce McGillHarkin bíró
Jeremy PivenLawrence Green
Nick SearcyDoyle
Cliff CurtisFrank Herrera
Jennifer BealsVanessa Lembeck

További szereplők

Kedvencelte 7

Várólistára tette 52


Kiemelt értékelések

Honey_Fly 

Nem tudom, hogy miért idegesítem magamat szándékosan jogi esetes filmekkel. A tisztességtelen játék alap, nekem meg elmegy a maradék bizodalmam is a törvényességben (már ha volt egyáltalán ilyesmim). Izgalmas film csomó erkölcsi dilemmával. Megvehető-e mindenki, vannak-e mindenkinek titkai, kijátszható-e az az igazságszolgáltatás, ahol elvileg független esküdtszék van. spoiler

7 hozzászólás
desertangelable 

Ez most jól esett, klasszikus tárgyalásos, esküdtes, jogi kérdéseket feszegetős film egy kis plusszal. Szeretem a John Grisham könyveiből készült filmeket, mert mindig sikerül úgy megírnia őket, hogy az egyszerű ember is megértse a jogi kifejezéseket és a karakterek ne vesszenek el a paragrafusok világában. Az izgalom szinte mindig garantált és unatkozni sem szoktam rajtuk egy percig sem.

5 hozzászólás
Andaxin 

Jó film lehet, de valószínűleg nem figyeltem eléggé, mert a végefelé elvesztettem a fonalat, amikor jöttek a nagyobb fordulatok, úgyhogy ismételni fogom. spoiler

Gabriella_Balkó 

Ez egy érdekes jogi-bírósági film volt, de szerintem nagyon be volt bonyolítva, én nem értettem meg teljesen, hogy most ez akkor mi akart lenni. Bár a végén kiderül, hogy miért is volt ez az egész, de muszáj volt ennyire bonyolítani? Lehet, el kellene olvasnom inkább a könyvet.


Népszerű idézetek

Honey_Fly 

Wendell Rohr: You're gonna lose.
Rankin Fitch: I doubt it.
Wendell Rohr: Well, maybe not this case, maybe not the next, but someday, you know, someday. I've seen it before with guys like you. You wanna know why?
Rankin Fitch: Why?
Wendell Rohr: Because you cannot carry that much contempt without it becoming malignant, until you're gonna be all alone in a room full of shadows, and all you're gonna have is the memories of all those people's lives you have destroyed.
Rankin Fitch: That's a good story, Wendell. But it's just further proof of why you can't beat me. Because you may be right… But the thing of it is, I don't give a shit. What's more… I never have.

3 hozzászólás

Hasonló filmek címkék alapján