Az ígéret megszállottja (2001) 49

The Pledge
124' · amerikai · dráma, thriller, krimi 14

Nyugdíjba vonulásának napján a nevadai gyilkossági nyomozó, Jerry Black (Jack Nicholson) még utoljára elücsörög az irodájában, mielőtt jó képet vágna a tiszteletére rendezett meglepetéspartin. Aztán tényleg meghatódik, s örömmel fogadja kollégái bőkezű ajándékát: egy repülőjegyet Mexikóba, ahol… [tovább]

arab

Szereposztás

Jack NicholsonJerry Black
Vanessa RedgraveAnnalise Hansen
Aaron EckhartStan Krolak
Helen Mirrenorvos
Benicio Del ToroToby Jay Wadenah
Mickey RourkeJim Olstad
Sam ShepardEric Pollack
Harry Dean StantonFloyd Cage
Robin WrightLori
Patricia ClarksonMargaret Larsen

További szereplők

Kedvencelte 1

Várólistára tette 42


Kiemelt értékelések

TribeBubu 

Nagyon tetszett ez a film, de a befejezés szerintem nagyon nem lett az igazi. Hozzá kell tennem, hogy eredeti elejétől a végéig és a történetvezetés alapján akár igaz történet is lehetne. 9 vagy 10 csillagot adnék rá, mert a szereplők zseniálisak, a rendezés remek lett (nem is tudtam, hogy Sean Penn szokott rendezni) és a hangulat is el lett találva, de a befejezés nem olyan, amilyet egy krimitől várna a néző. De egyszer érdemes megnézni.

Kincsanna 

Nem rossz film, csak engem nem nagyon tudott megszólítani. Senkivel nem tudtam azonosulni, de még utálni sem tudtam egyik karaktert sem… egyszerűen hidegen hagytak. A rendezés ok, a forgatókönyv ok, a film lezárása ok, minden ok, de nekem semmi többet nem tudott adni.

Emerson 

Hogy én mekkora marha vagyok, hogy nem néztem meg, ki a rendező… nem voltam berendezkedve arra, hogy megint hosszú semmitmondó jeleneteket bámuljak, mint a The Last Face esetében. Del Toro jelenlétéig még érdekes is volt a téma, de onnantól masszív másfél órás szenvedős, elmeháborodott, bekattant Jack Nicholson következett, aki annyira elnyomott mindenkit, hogy még azt is elfelejtettem, mire föl ez a hiszti.
Kár, mert a téma érdekes volt és lehetett volna belőle egy lelkizős-nyomorúságos-megérett-a-világ-a-pusztulásra hangulatú film, de így csak egy kínosan hosszúra nyújtott szenvedés volt az egész.

zeana 

Nagyon kellemes atmoszférájú, gyönyörű beállításokkal operáló dráma. Jack Nicholson remekül játssza el a megszállott karaktert, akinek egyébként
spoiler Jó film!


Hasonló filmek címkék alapján