Az igazságosztó (Piszkos Harry 3.) (1976) 16

The Enforcer
96' · amerikai · akció

Callahan felügyelő társa eredetileg az olasz DiGeorgio volt, akivel így, vagy úgy, de képesek voltak úrrá lenni a legképtelenebb helyzeteken is. A két zsaru túlbuzgóságát a rendőrfőnök azonban nem nézi jó szemmel, és büntetésül Callahant a gyilkossági csoporttól áthelyezik a személyzeti… [tovább]

Szereposztás

Clint EastwoodHarry Callahan
Tyne DalyKate Moore
Harry GuardinoBressler hadnagy
Bradford DillmanMcKay kapitány
John MitchumDiGeorgio
DeVeren BookwalterBobby Maxwell
John Crawfordpolgármester
Samantha DoaneWanda
Robert F. HoyBuchinski
M.G. KellyJohn atya

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 7


Kiemelt értékelések

Filmdoki 

Harry Callahan megállíthatatlan. San Francisco legkeményebb zsaruja harmadjára is felcsatolta pisztolytáskáját, hogy rendet tegyen a nagyvárosban. Sajnos elég felemás módon. Az első rész egy sötét thriller volt, míg a második etap egy igen brutális akciómozi. Az igazságosztó azonban bármennyire is erőlködik, igazából a gatyájába csinál és megmarad egy mezei akciófilmnek, ami nem is igazán maradandó. Mondjuk negyedik rész megjelenéséig ez volt a legjövedelmezőbb epizód, de az egy dolog. A film ettől függetlenül gagyi.
Egyrészt valami oknál fogva túlontúl oldott. Nincs meg az első rész feszült atmoszférája, de a folytatás erőszakossága is mintha eltűnt volna. Helyette kapunk egy rakás hippit, mint rossz fiúk, akik fegyvereket rabolnak és prédikálnak, hogy aztán Harry szokásához híven feltörölje velük a padlót. Kedvenc zsarunk új kollégája is totál jellegtelen. A készítők azzal próbáltak újítani, hogy egy hölgyet kap Harry maga mellé, de Kate karaktere kimerül abban, hogy hűséges kiskutyaként lohol a nagyágyú mellet. A felvételi vizsgáján legalább Harry kimond egy nagy igazságot, ezért jár a piros pont.
Az akciók is elég lagymatagok, semmi kiemelkedő, bár a film eleji borüzletes zúzás elég pofás, illetve a fináléban is van egy-két jobb pillanat. Viszont mikor kb. 10 percig kell nézni, hogy Callahan egy rosszcsontot üldöz, az már inkább fárasztó, pláne, hogy az egész szekvencia totál jellegtelen.
Az igazságosztó megmarad egy szimpla akciófilmnek, mely semmi kiemelkedőt nem tud nyújtani. Hála az égnek elég rövid, illetve Eastwood még mindig nagyon kemény, így bőven a fogyasztható kategóriába esik.

Emese_Szalai 

Lehet, hogy ez volt a legrövidebb, de nekem ez tetszett eddig a legjobban, az elsővel vetekszik. :)


Folytatása

Összehasonlítás

Piszkos Harry


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján