Az igazi kaland (2011) 154

We Bought a Zoo
123' · amerikai · dráma 12

Az újságíró Benjaminnak meghal a felesége. A hirtelen rászakadt magányban és fájdalomban nagy kihívást jelent élete folytatása, a két gyermeke nevelése. Az újrakezdés reményében kilép munkahelyéről, és vásárol egy régi vidéki birtokot, amelyhez állatkert is tartozik, a gondozókkal együtt.… [tovább]

angol

Szereposztás

Matt DamonBenjamin Mee
Scarlett JohanssonKelly Foster
Colin FordDylan Mee
Maggie Elizabeth JonesRosie Mee
Elle FanningLily Miska
Thomas Haden ChurchDuncan Mee
Stephanie SzostakKatherine Mee
Patrick FugitRobin Jones
John Michael HigginsWalter Ferris

Kedvencelte 20

Várólistára tette 90


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 

Bájos, humoros, szomorkás, és erős a tanulsága. Matt Damon szuperül játszik benne, a főhős pedig fantasztikus apuka.

bettibujdoso 

Jaj, hát ez irtó cuki volt.
(Matt Damon nagyon helyes :3 )

Kemiviki 

Egy jó kis családi film, ahol végre nem azon van a hangsúly, hogy apukát kivel lehet párosítani.
Ui: Én is szeretnék egy állatkertet.

viky0222 

Nagyon jólesett a lelkemnek ez a film. Csodálatos, szép, és keserédes. Csodáltam Benjamin-t, hogy képes volt beleugrani egy ilyen dologba, a nélkül, hogy tudta volna, mi lesz majd belőle, jó lesz e majd, csupán lépett. (És igaz történeten alapul, amire elsőre nagyon rácsodálkoztam, nem gondoltam volna, hogy valaki a való világban is csak úgy megvenni egy állatkertet.)
Elég sok mindent feldologz a film, gyászt, apa-fiú kapcsolat küzdelmeit és előrelépésit, barátságot, szerelmet, és mégsem lesz nagyon-nagyon komoly.
Szerettem a szereplőket, Rosie írtó cuki, és úgy összességében aranyos történet. Nem váltja meg a világot, de van, mikor ezek kellenek a legjobban. :)

kiruu 

Állatimádóknak mindenképpen ajánlom. :)
Egy dráma, ami szép lassan, nyugodtan átfordul vígjátékba. Senki ne féljen a végétől. Egy kis könnyed film állatokról, családról és barátságról.

walksdowonders 

Sokkal-sokkal több és mélyebb, mint egy kedves családi film.
Na és a zene… ♡

Sisyll

Egy újabb imádni való történet, amit az élet írt.
Sokaknak lehet, hogy túl lagymatag sztori, esetleg klisés ( bár nem tudom mennyire megszokott egy állatkertbe költözni :D ) nekem viszont tetszett. Egyrészt pont az állatkerti lakhely miatt, mert én is simán bevállalnám. Miért ne?
Másrészt pedig azért, mert közel sem egyszerű élethelyzet, mikor egy apuka a lányával és a fiával egyedül marad a sors kegyetlenségének köszönhetően. Bár a mai világban már elég gyakori jelenség, de azért ez a veszteség sosem dolgozható fel könnyen, úgyhogy van mivel megküzdeni rendesen a Mee családnak.
Számomra abszolút kedves, kikapcsoló, megható kis film, jó zenékkel és tetszetős , no meg kellő tanulsággal: akármilyen nehéz helyzetbe is sodor az élet, ha kellően bízol és kitartasz, annak megvan az eredménye. És soha ne feledd egy igazi kalandhoz nem kell más, csak húsz másodperc őrült bátorság ;)

adrica

Oké, szóval azt gondoltam, hogy Scarlett Johanssonra (esetleg Matt Damonra) fixálódós agypihentető könnyű mozi lesz, de nem! Kéremszépen, ezt a filmet Colin Ford miatt kell megnézni! Azt is gondoltam, hogy ilyen kis cuki gagyiság, csinálunk egy állatkertet, sálálá, krokodilok, megszöknek, jujujmilesz, de nem! Kőkemény anyagi és lelki hullámvasutakon és érzelmi hurrikánokon kell keresztülmenniük a szereplőknek, meg persze velük a nézőknek is, ha hajlandóak bevonódni.
A kissrác jeleneteiért, játékáért, mondataiért annyit tekergettem vissza, hogy kb. 2 és fél órába került megnézni, az olyan mondatok pedig, mint „I've got a big crush on you, but I can't get a handle on it”, meg „Am I nuts to say that I missed you like crazy a lot?” végleg beépültek az agyamba.
Nekem különösen az apa-fiú kapcsolat meg az anya elvesztésének feldolgozása volt érdekes, de persze van benne szerelem is bőven. :)

Dawn_Silver

Már korábban láttam, akkor is nagyon tetszett. Szépek benne az állatok, jók a színészek. Én is szívesen élnék egy állatkertben, nem abban amiben most. :P

Marshmallow

Imádtam… Annyira aranyos történet biztos hogy megnézem majd még egyszer. Kár hogy nincs folytatása :( szívesen megnézném azt is érdekelne hogy hogy boldogultak ezek után.


Népszerű idézetek

Ascyra 

Nem! Nem! Nem ízlenék! Tele vagyok viszkivel, keserűséggel és durvasággal!

Destiny

You know, sometimes all you need is twenty seconds of insane courage. Just literally twenty seconds of just embarrassing bravery. And I promise you, something great will come of it.

Valentine_Wiggin 

Benjamin: Mindent vettem, csak vajat nem. Feltétlenül szükséges a vaj a vacsorához? Szavazzunk róla! De előtte megjegyzem, az élelmiszerbolt húsz kilométerre van. Oda húsz, vissza húsz, az már negyven. Szerintetek érdemes apának negyven kilométert autóznia a sötétben vajért? Hm? Szavazzunk!
[…]
Benjamin: Huszonegy és fél kilométer. Vajért.
Dylan: Közben találtunk itthon…


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján