Az igazi kaland (2011) 179

We Bought a Zoo
123' · amerikai · dráma, vígjáték, családi 12

Az újságíró Benjaminnak meghal a felesége. A hirtelen rászakadt magányban és fájdalomban nagy kihívást jelent élete folytatása, a két gyermeke nevelése. Az újrakezdés reményében kilép munkahelyéről, és vásárol egy régi vidéki birtokot, amelyhez állatkert is tartozik, a gondozókkal együtt.… [tovább]

Szereposztás

Matt DamonBenjamin Mee
Scarlett JohanssonKelly Foster
Colin FordDylan Mee
Maggie Elizabeth JonesRosie Mee
Elle FanningLily Miska
Thomas Haden ChurchDuncan Mee
Stephanie SzostakKatherine Mee
Patrick FugitRobin Jones
John Michael HigginsWalter Ferris
Angus MacfadyenPeter MacCready

További szereplők

Kedvencelte 28

Várólistára tette 108


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 

Bájos, humoros, szomorkás, és erős a tanulsága. Matt Damon szuperül játszik benne, a főhős pedig fantasztikus apuka.

bettibujdoso

Jaj, hát ez irtó cuki volt.
(Matt Damon nagyon helyes :3 )

Kemiviki 

Egy jó kis családi film, ahol végre nem azon van a hangsúly, hogy apukát kivel lehet párosítani.
Ui: Én is szeretnék egy állatkertet.

viky0222 

Nagyon jólesett a lelkemnek ez a film. Csodálatos, szép, és keserédes. Csodáltam Benjamin-t, hogy képes volt beleugrani egy ilyen dologba, a nélkül, hogy tudta volna, mi lesz majd belőle, jó lesz e majd, csupán lépett. (És igaz történeten alapul, amire elsőre nagyon rácsodálkoztam, nem gondoltam volna, hogy valaki a való világban is csak úgy megvenni egy állatkertet.)
Elég sok mindent feldologz a film, gyászt, apa-fiú kapcsolat küzdelmeit és előrelépésit, barátságot, szerelmet, és mégsem lesz nagyon-nagyon komoly.
Szerettem a szereplőket, Rosie írtó cuki, és úgy összességében aranyos történet. Nem váltja meg a világot, de van, mikor ezek kellenek a legjobban. :)

kiruu

Állatimádóknak mindenképpen ajánlom. :)
Egy dráma, ami szép lassan, nyugodtan átfordul vígjátékba. Senki ne féljen a végétől. Egy kis könnyed film állatokról, családról és barátságról.

adrica

Oké, szóval azt gondoltam, hogy Scarlett Johanssonra (esetleg Matt Damonra) fixálódós agypihentető könnyű mozi lesz, de nem! Kéremszépen, ezt a filmet Colin Ford miatt kell megnézni! Azt is gondoltam, hogy ilyen kis cuki gagyiság, csinálunk egy állatkertet, sálálá, krokodilok, megszöknek, jujujmilesz, de nem! Kőkemény anyagi és lelki hullámvasutakon és érzelmi hurrikánokon kell keresztülmenniük a szereplőknek, meg persze velük a nézőknek is, ha hajlandóak bevonódni.
A kissrác jeleneteiért, játékáért, mondataiért annyit tekergettem vissza, hogy kb. 2 és fél órába került megnézni, az olyan mondatok pedig, mint „I've got a big crush on you, but I can't get a handle on it”, meg „Am I nuts to say that I missed you like crazy a lot?” végleg beépültek az agyamba.
Nekem különösen az apa-fiú kapcsolat meg az anya elvesztésének feldolgozása volt érdekes, de persze van benne szerelem is bőven. :)

walksdowonders 

Sokkal-sokkal több és mélyebb, mint egy kedves családi film.
Na és a zene… ♡

Dawn_Silver

Már korábban láttam, akkor is nagyon tetszett. Szépek benne az állatok, jók a színészek. Én is szívesen élnék egy állatkertben, nem abban amiben most. :P

Sisyll

Egy újabb imádni való történet, amit az élet írt.
Sokaknak lehet, hogy túl lagymatag sztori, esetleg klisés ( bár nem tudom mennyire megszokott egy állatkertbe költözni :D ) nekem viszont tetszett. Egyrészt pont az állatkerti lakhely miatt, mert én is simán bevállalnám. Miért ne?
Másrészt pedig azért, mert közel sem egyszerű élethelyzet, mikor egy apuka a lányával és a fiával egyedül marad a sors kegyetlenségének köszönhetően. Bár a mai világban már elég gyakori jelenség, de azért ez a veszteség sosem dolgozható fel könnyen, úgyhogy van mivel megküzdeni rendesen a Mee családnak.
Számomra abszolút kedves, kikapcsoló, megható kis film, jó zenékkel és tetszetős , no meg kellő tanulsággal: akármilyen nehéz helyzetbe is sodor az élet, ha kellően bízol és kitartasz, annak megvan az eredménye. És soha ne feledd egy igazi kalandhoz nem kell más, csak húsz másodperc őrült bátorság ;)

balagesh 

A legfontosabb sokszor kizárólag a személyes élmény. Itt most nem is az érintettségre, hanem a körülményekre gondolok, azaz hogy megnézettem a családdal ezt a filmet, ha már hétvége délután… Kamaszodó gyerekekkel ez már unikális. Végül is jól szórakozott mindenki, hiszen ez egy minden jó, ha jó a vége típusú ifjúsági film. Szűlőként mindig az a rizikó, hogy milyen témákat érintenek: az édesanya halála ugyan többször előjött, de mivel az a kiindulási helyzet, tehát a haldoklás, az elveszítés nem része a filmnek, ezért lehet gyerekkel is nézni – ami inkább gondot okozott, hogy az öreg, kivénhedt állatokkal pontosan mi is történik. Érdekes kérdéskör ez, mert az állatokat nem hagyjuk szenvedni, de az ember esetében bezzeg rázósabb a téma. Szóval itt ezt kellett megbeszélni a gyerekekkel.
Amúgy a film a középsávban mozog: nem lesz túl giccses, sem megrázó, viszont nagyon vicces és nagyon emlékezetes sem. Abszolút közepes, ami aztán az adott mezőny átlaga fölé emeli.


Népszerű idézetek

Zoja009

Nem! Nem! Nem ízlenék! Tele vagyok viszkivel, keserűséggel és durvasággal!

1 hozzászólás
Destiny 

You know, sometimes all you need is twenty seconds of insane courage. Just literally twenty seconds of just embarrassing bravery. And I promise you, something great will come of it.

Valentine_Wiggin 

Benjamin: Mindent vettem, csak vajat nem. Feltétlenül szükséges a vaj a vacsorához? Szavazzunk róla! De előtte megjegyzem, az élelmiszerbolt húsz kilométerre van. Oda húsz, vissza húsz, az már negyven. Szerintetek érdemes apának negyven kilométert autóznia a sötétben vajért? Hm? Szavazzunk!
[…]
Benjamin: Huszonegy és fél kilométer. Vajért.
Dylan: Közben találtunk itthon…

Londonna 

Jövőre zsiráfokkal bővül a létesítmény.

Londonna 

– Jó, ha valaki frankón megmondja, mit gondol.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján