Az igazi csoda (2017) 99

Wonder
113' · amerikai · dráma 12

0 díj · 1 jelölés

Auggie arcdeformitással született. Még soha nem járt iskolába, most azonban elkezdheti az ötödik osztályt, és életében először csöppen bele egy gyerekek alkotta, nagy közösségbe.

angol
magyar

Képek 6

Szereposztás

Julia RobertsIsabel Pullman
Owen WilsonNate Pullman
Jacob TremblayAuggie Pullman
Daveed DiggsMr. Browne
Mandy PatinkinMr. Tushman
Sonia BragaIsabel anyja
Izabela VidovicVia Pullman
Ali LiebertMs. Petosa
Bryce GheisarJulian
Millie DavisSummer

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 19

Várólistára tette 225


Kiemelt értékelések

Charityy 

Imádom ♥
Annyira édes Auggie, istenem. És mindazok után, ahogyan bántak vele, mégis kedves maradt a többiekhez és végül spoiler
Tudom, hogy a film fő mondanivalója az volt, hogy ne ítéljünk külső alapján, Auggie-t helyezve ezzel előtérbe, mégis engem Via helyzete is eléggé megérintett. Auggie miatt nagyon el lett hanyagolva és egyáltalán nem foglalkoztak vele a szülei, azt sem tudták mi folyik körülötte. Így egyszerre két „tragédiát” láthattunk a filmben, méghozzá két szemszögből.
Tetszett ez a kettős elosztás, hogy Via helyzetébe is jobban belepillanthattunk.
Még Owen Wilson alakítása is tetszett, pedig amúgy nem igazán kedvelem, így ez nagy szó.

NaNa_88 

Imádtam.

Sokakhoz hasonlóan nekem is nagyon tetszett a több szemszög, hogy nem csak Auggien keresztül látunk mindent. Így olyan dolgokba is betekinthettünk, amikről egyébként nem tudtunk volna meg semmit, mert nem kapcsolódik közvetlenül a kisfiúhoz. spoiler Nagyon jól esett, hogy nem csak arról szólt, hogy az eddig eléggé elszigetelten elő fiú hogyan birkózik meg azzal, hogy kikerült a közösségbe.
Amit nem vártam még, hogy rengeteget mosolyogtam is rajta. Sokszor nem a negatív érzésekkel hatott meg a film. A gyerekek nagyon édesek voltak. Jack Willt konkrétan egész végig halálra akartam ölelgetni. Elképesztően cuki az a kissrác. :D
Attól függetlenül, hogy egy nem hétköznapi fiú a főszereplőnk, mégis a felvetődő gondok mindennaposak. Egy átlagos ember is át tudja őket érezni. Azt hiszem máskor is elő fogom még ezt venni. Jó érzéssel töltött el, ami miatt már most rögtön újra is tudnám nézni.

MLauri

Jaaaj hihetetlenül édes volt, a film közben nagyon sokszor könnyek árasztották el a szememet. A mondanivalója rettentően fontos, és örültem, hogy minden gyerek kissé döbbenten jött ki mellőlem a film végén, remélhetőleg a szavak és tettek súlyán elgondolkozva. Ezek után remélem mindenki háromszor végiggondolja, mielőtt bármit is mondana. Kedvenc karakterem Jack Will <3

Lili98 

Hihetetlenül gyönyörű egy film és úgy örülök, hogy létezik.
Auggie története szerintem mindenkinek tanulságos lehet sőt mitöbb szerintem mindegyik szereplő története tanulságos lehet.
Nagyon tetszett, hogy nem csak Auggiet ismertük meg jobban, de a körülötte lévő embereket is. Minden történetnek valóban 2 oldala van és ezt remekül mutatja be a film.
Konkrétan szét bőgtem a fejem ezen a csoda filmen, megható volt, szomorú, tündéri és humoros. Szerintem tökéletes egy családi film, vagy csak úgy általában tökéletes egy film.
Én nagyon élveztem és iszonyat szerencsésnek mondhatom magamat, hogy megismertem ennek a nem mindennapi kisfiú történetét.
Nézzétek meg mindenképpen! ♥

csicsike002

Nagyon szép film, bár voltak benne olyanok, amikkel nem igazán értettem egyet. Például, miért spoiler Bár én nem tudom, ettől függetlenül gyönyörű film, az ofő el is sírta magát.

Aikome 

Nagyon féltem ettől a filmtől. Szó szerint rettegtem… Gyűlölöm a gyerekeket, utálom az igazságtalanságot és rühellem, ha valakit a külseje alapján ítélnek meg. Jó kezdés, right? :D
Hát nem tudom… Sírtam, de őszintén szólva Via miatt jobban… Auggie-t is sajnáltam (mondjuk volt, hogy abszolút nem érdemelt semmilyen együttérzést a kis akcióival…), de valahogy a nővére szemszöge jobban megérintett. Számomra az vitte a pálmát.
Tetszett, hogy több oldalról megmutatták a sztorit. Így könnyebben lehetett azonosulni a karakterekkel. ÉS AZ A SHIP OMAGAD

desertangelable 

Ebben a filmben nincsenek olyan igazán nagy drámai jelenetek, mert nem drámai akart lenni, inkább kedves, és ez sikerült is neki. Ahogy mondani szokták úgy ment el ez a közel két óra, hogy észre sem vettem. A színészek nagyon jól játszanak benne, pontosan annyit tesznek bele amennyit kell. Én, aki nem rajongok Owen Wilsonért, azt kell mondjam, hogy még az ő játékát is élveztem.
Aranyos, kedves film volt, kellemes kikapcsolódás. :)

Little_Monster 

Jacob Tremblay nagyon ügyes és jól megy neki a dráma. Ilyen maszk alatt főleg nehéz lehet gyerekként érzelmeket bemutatni, de neki sikerült. A film kicsit szedett-vedett volt, mintha tudná, hogy mit akar elmondani, csak azt nem, hogy, hogyan. Egy ideig azt sem tudtam eldönteni, hogy kit akarnak, hogy sajnáljunk? Mindenkit? Senkit? Csak a főszereplőt? A végére azért sikerült egy kellően kiszámítható, boldog történetet kerekíteni belőle, amitől sok mélységet ne várjunk. Azért a csibész Jack Willt nagyon bírtam, és megnyugtató, hogy Julia Robertsre még mindig jó ránézni.

izsakgabica

Engem teljes mértékben lekötött. Úgy érzem, ez egy nagyon szép történet, szépen bemutatva. Át tudtam érezni mindent, amit nyújtott, és a színészi munkát is kiemelkedőre értékeltem magamban. Bár elsőre furcsa volt Owen Wilson, mint apa, de véleményem szerint jól hozta a szerepét.


Népszerű idézetek

Charityy 

Auggie: Légy kedves mindenkihez, aki nehéz csatát vív és ha igazán látni akarod milyenek az emberek, csak annyit kell tenned, hogy figyelsz.

Charityy 

Via: Miért olvadnál be, ha arra születtél hogy kitűnj?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján