Az igazi csoda (2017) 244

Wonder
113' · amerikai · dráma 12

0 díj · 1 jelölés

Auggie arcdeformitással született. Még soha nem járt iskolába, most azonban elkezdheti az ötödik osztályt, és életében először csöppen bele egy gyerekek alkotta, nagy közösségbe.

angol
magyar

Képek 6

Szereposztás

Julia RobertsIsabel Pullman
Owen WilsonNate Pullman
Jacob TremblayAuggie Pullman
Daveed DiggsMr. Browne
Mandy PatinkinMr. Tushman
Sonia BragaIsabel anyja
Izabela VidovicVia Pullman
Ali LiebertMs. Petosa
Bryce GheisarJulian
Millie DavisSummer

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 59

Várólistára tette 226


Kiemelt értékelések

Charityy 

Imádom ♥
Annyira édes Auggie, istenem. És mindazok után, ahogyan bántak vele, mégis kedves maradt a többiekhez és végül spoiler
Tudom, hogy a film fő mondanivalója az volt, hogy ne ítéljünk külső alapján, Auggie-t helyezve ezzel előtérbe, mégis engem Via helyzete is eléggé megérintett. Auggie miatt nagyon el lett hanyagolva és egyáltalán nem foglalkoztak vele a szülei, azt sem tudták mi folyik körülötte. Így egyszerre két „tragédiát” láthattunk a filmben, méghozzá két szemszögből.
Tetszett ez a kettős elosztás, hogy Via helyzetébe is jobban belepillanthattunk.
Még Owen Wilson alakítása is tetszett, pedig amúgy nem igazán kedvelem, így ez nagy szó.

NaNa_88 

Imádtam.

Sokakhoz hasonlóan nekem is nagyon tetszett a több szemszög, hogy nem csak Auggien keresztül látunk mindent. Így olyan dolgokba is betekinthettünk, amikről egyébként nem tudtunk volna meg semmit, mert nem kapcsolódik közvetlenül a kisfiúhoz. spoiler Nagyon jól esett, hogy nem csak arról szólt, hogy az eddig eléggé elszigetelten elő fiú hogyan birkózik meg azzal, hogy kikerült a közösségbe.
Amit nem vártam még, hogy rengeteget mosolyogtam is rajta. Sokszor nem a negatív érzésekkel hatott meg a film. A gyerekek nagyon édesek voltak. Jack Willt konkrétan egész végig halálra akartam ölelgetni. Elképesztően cuki az a kissrác. :D
Attól függetlenül, hogy egy nem hétköznapi fiú a főszereplőnk, mégis a felvetődő gondok mindennaposak. Egy átlagos ember is át tudja őket érezni. Azt hiszem máskor is elő fogom még ezt venni. Jó érzéssel töltött el, ami miatt már most rögtön újra is tudnám nézni.

kiruu 

Annyi mindenki leírta már, hogy miért egy csoda ez a film. Felesleges lenne nekem is.
Auggie, a kidobóst én is utálom! Summerben felfedeztem önmagam. Általánosban a legjobb barátnőm egy olyan lány lett, akit mindig csúfoltak és piszkáltak.
Via, nem csak megértő vagy, de egy csoda is. Nem sok testvér viselne így egy ilyen életet. És jött Justin, aki elrabolta az én szívemet is.
Daisy pedig…♥

MLauri

Jaaaj hihetetlenül édes volt, a film közben nagyon sokszor könnyek árasztották el a szememet. A mondanivalója rettentően fontos, és örültem, hogy minden gyerek kissé döbbenten jött ki mellőlem a film végén, remélhetőleg a szavak és tettek súlyán elgondolkozva. Ezek után remélem mindenki háromszor végiggondolja, mielőtt bármit is mondana. Kedvenc karakterem Jack Will <3

Lili98 

Hihetetlenül gyönyörű egy film és úgy örülök, hogy létezik.
Auggie története szerintem mindenkinek tanulságos lehet sőt mitöbb szerintem mindegyik szereplő története tanulságos lehet.
Nagyon tetszett, hogy nem csak Auggiet ismertük meg jobban, de a körülötte lévő embereket is. Minden történetnek valóban 2 oldala van és ezt remekül mutatja be a film.
Konkrétan szét bőgtem a fejem ezen a csoda filmen, megható volt, szomorú, tündéri és humoros. Szerintem tökéletes egy családi film, vagy csak úgy általában tökéletes egy film.
Én nagyon élveztem és iszonyat szerencsésnek mondhatom magamat, hogy megismertem ennek a nem mindennapi kisfiú történetét.
Nézzétek meg mindenképpen! ♥

szymba23 

Imádtam!
Nem mindennapi történet egy nem mindennapi kisfiúról. Tanulságos film, amelyet minden általános iskolában kötelezően levetíttetnék, hiszen sajnos a mai gyerekeket az előítélet és a csúfolódás jellemez. Megéríntett és biztos vagyok benne, hogy újra megfogom még nézni.
Julia Roberts és Owen Wilson remek színészi alakítása is nagyszerű volt.

bkata12 

Már a cím kiírása előtt sírtam. Igazán találó a címe, mert ez a film egy igazi csoda. A jelenetek jó értelemben túl hosszúak: egyszerűen végig azt éreztem, hogy annyi minden történt, hogy most már biztos mindjárt vége, és ettől mindig nagyon megijedtem, de aztán mindig kiderült, hogy még pont annyi van hátra, hogy legyen lehetőségem vagy tízszer elbőgni magam. És annyira elképesztő, hogy léteznek ilyen csodálatos gyerekszínészek, mint Jacob Tremblay és Noah Jupe. Fantasztikusak voltak, de komolyan. Hatalmas kedvenc lett!!❤❤

mandu 

Nagyon féltem ettől a filmtől. Szó szerint rettegtem… Gyűlölöm a gyerekeket, utálom az igazságtalanságot és rühellem, ha valakit a külseje alapján ítélnek meg. Jó kezdés, right? :D
Hát nem tudom… Sírtam, de őszintén szólva Via miatt jobban… Auggie-t is sajnáltam (mondjuk volt, hogy abszolút nem érdemelt semmilyen együttérzést a kis akcióival…), de valahogy a nővére szemszöge jobban megérintett. Számomra az vitte a pálmát.
Tetszett, hogy több oldalról megmutatták a sztorit. Így könnyebben lehetett azonosulni a karakterekkel. ÉS AZ A SHIP OMAGAD

Detty89 

Jacon Tremblay egy őstehetség. Elég csupán a szemeivel kommunikálnia, annyira kifejező a színészi játéka.
A film maga csodálatos az elejétől a végéig. Megríkatott, nem is kicsit. :)

csicsike002

Nagyon szép film, bár voltak benne olyanok, amikkel nem igazán értettem egyet. Például, miért spoiler Bár én nem tudom, ettől függetlenül gyönyörű film, az ofő el is sírta magát.


Népszerű idézetek

Charityy 

Auggie: Légy kedves mindenkihez, aki nehéz csatát vív és ha igazán látni akarod milyenek az emberek, csak annyit kell tenned, hogy figyelsz.

Charityy 

Via: Miért olvadnál be, ha arra születtél hogy kitűnj?

kiruu 

Auggie can’t change the way he looks. Maybe we can change the way we see.

Dariaa 

Ha egyszer eldöntheted, hogy igazad legyen vagy kedves légy; légy kedves!

kiruu 

Sometimes I think my head is so big because it is so full of dreams.

kiruu 

It’s not enough to be friendly. You have to be a friend.

kiruu 

You are a wonder Auggie. You are a wonder.

kiruu 

I know you don’t always like it but I love it. It’s my son’s face. I want to see it.

kiruu 

When given the choice between being right or being kind choose kind.

Dariaa 

Anyukám mindig azt mondja, hogy ha nem tetszik ahol vagy, csak képzeld magad egy jobb helyre.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján