Az első lovag (1995) 64

First Knight
134' · amerikai · kaland, romantikus 12

Artúr király harcba száll a gonosz Malaganttal, aki megint egy újabb várost akar uralma alá hajtani. E város úrnője, a gyönyörű Guinevere beleszeret uralkodójába, és úgy dönt, feleségül megy hozzá. Ám éppen mikor belépne a királyi vár kapuján, véletlenül összetalálkozik egy ismeretlen nomáddal,… [tovább]

Szereposztás

Sean ConneryArtúr király
Richard GereLancelot
Julia OrmondGuinevere
Ben CrossPrince Malagant
Mark RyanChallenger
Jonathan CakeSir Gareth
Hirdetés
Az első lovag (1995)
Rendező
Zeneszerző

Kedvencelte 6

Várólistára tette 10


Kiemelt értékelések

krlany 

Mikor először láttam azt gondoltam, hogy miért kell a nőknek mindent elrontaniuk… Meg azt is, hogy Sean Connery egy kicsit öregecske Arthur-nak, Lancelot meg miért Robin Hood-ul szólal meg. Aztán meg persze azt, hogy a szerelem szívből jön, és szabaddá tesz, még ha megvan az ára, akkor is, éshogy mi mindent feláldozunk érte.
A villámcsónak pedig egy zseniális ötlet. Leleményes nagyon.

desertangelable 

Richard Gere annyira hiteles lovag szerepben, mint Ben Stiller lenne. Ezt már 1995-ben is így gondoltam, azért nem néztem meg ezt a filmet addig, most meg fogalmazzunk úgy, hogy muszáj volt.
A történet nem lett volna rossz, csak ne látszana ennyire, hogy Richard Gere mennyire el akarja játszani a szerepet. Aztán a végén – az a gondolom romantikusnak vagy erotikusnak szánt – csók… Na, azt volt már szerencsém látni számtalanszor a bemutatók során! Lehet, hogy velem van a baj, de mi abban a romantikus, hogy majdnem lenyeli szegény Julia Ormondot?!

sgtGiggsy

A 90-es évek egyik legjobb kalandfilmje lehetne, ha nem Richard Gere játszaná benne Lancelotot. A történet, látvány, párbeszédek, minden ott van, de Gere nyálas, férfiasra még kilométerekről nézve sem hasonlatos ábrázata minduntalan belerondít a képbe. Ettől függetlenül is nagyszerű a film, de egy jobb castinggal lehetett volna igazi örök klasszikus is.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján