Merlin kalandjai (2008–2012) 83

A fiatal Merlin (Colin Morgan) Camelotba érkezik nagybátyjához, az udvari doktor Gaiushoz (Richard Wilson), hogy okot és célt találjon ébredező természetfeletti képességeinek. De ez a Camelot még korántsem a legendák dicső királysága. Guinevere, azaz a szépséges Gwen (Angel Coulby) a kovács… [tovább]

Képek 78

Szereposztás

John HurtA sárkány hangja
Bradley JamesArthur Pendragon
Colin MorganMerlin
Richard WilsonGaius
Angel CoulbyGwen
Katie McGrathMorgana
Anthony HeadUther Pendragon
Rupert YoungSir Leon
Eoin MackenSir Gwaine
Tom HopperSir Percival

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 73

Várólistára tette 86


Kiemelt értékelések

RVivi

Ha belegondolok, hogy első próbálkozásnál egy rész után úgy döntöttem, nem folytatom… Életem egyik legnagyobb hibája lett volna. Abszolút az egyik legeslegnagyobb kedvencem lett. Merthur ♥

Annyira csodálatos története van, imádtam az egészet. A karaktereket, a mágiát, a humort. Tökéletesen illett hozzá az a sötétebb hangulat is, amibe egy idő után átfordult. Pláne az utolsó évadnál. Colin Morgant és a hangját pedig dicsérni se győzném, ezután tuti, hogy végignézek mindent, amiben szerepel. Egyszerűen zseni.

Komolyan, azon kívül egyáltalán nem látok benne hibát, hogy nem igazán használtak művért és a sebesülések meg a kardok csatakor kicsit furák voltak miatta. Na jó, még talán az utolsó rész végkifejlete se lopta be magát a szívembe. Bár ez annak is betudható, hogy nem is tudta volna, ugyanis apró pici darabokra törte azt. Sok sorozatot láttam, sok lett kedvencem, de egyik se érte még el azt, hogy így bedepizzek, amiért vége, mint ez.

3 hozzászólás
Bea_Csakegyolvasólány 

Abszolút kedvenc lett. Sok meglepő fordulat volt benne, valamint izgalmas részek. Rengeteget nevettem rajta, főleg Arthur és Merlin szóvátásain. :)
Bár, a vége kicsit szomorú és fájdalmas lett….nem akartam, hogy így végződjön :(

4 hozzászólás
art3mis

Nagyon szórakoztató és humoros sorozat, nagyon szeretném már újranézni :) spoiler

Valentine_Wiggin 

Valami megfogott ebben a sorozatban. Jó a színészi játék, a humor, elgondolkodtató kérdésekkel foglalkozik. Történelmileg nem mindig hű, az tény (néhány zöldség elvileg még nem is volt Európában, de Merlint már dobálták velük), de szórakoztató, szeretnivaló karakterekkel.
Ami viszont nem tetszett: spoiler
Mindenesetre ezután is szívesen nézek egy-egy epizódot, bár a magyar szinkron meglehetősen gyengére sikerült (minek kellett lefordítani a varázsigéket? Minek?)

1 hozzászólás
Lady_Hope

Az egész a húgommal kezdődött. Valahogy egymásra találtak a sorozattal, és egyszerűen beleesett az egészbe. Tudjátok milyen ez? Nem a beleesés. Az, ha a testvéred szeret valamit. Nos akkor neked is szeretned kell.
Szóval addig rágta a fülem amíg el nem kezdtem.
Eleinte annyira haragudtam az egészre. Paradicsomok? A hatodik század környékén járunk, hogy kerülnek Britanniába paradicsomok? A kastély (nem tipikus középkori. Romantikus stílusban át lett építve a 19. században.) Ez az egész történelmi hűtlenség kikészített.
(Nem vagyok teljesen normális, hogy ezen kiakadok, tudom, köszönöm.)
De aztán kezdtem megérteni. Ez direkt volt. A sorozat nem akart hű lenni semmihez. Ez fantázia, fikció, kitalált történet. Egy saját világot teremtett, ahol nem érdekli őket, hogy pontosan kövessék a legendákat. És ez így volt rendjén.
(És ez tényleg így van, nem csak kitaláltam, Colin Morgan is mondta.)
A zene, a színészek, a humor, a történet, a karakterek. Ilyen karakterfejlődést nem gyakran látni mint itt. És a szövegkönyv. Háh. Néha legszívesebben megszorongatnám a forgatókönyvírókat, annyira királyak! :D
Még két rész hátravan. A befejező részek. Annyit nevettem, és féltem, és izgultam velük együtt ez alatt az öt évad alatt. De sírni azért sem akarok.

Legfeljebb nem fogom bevallani. :)

Liliána_Tanács 

Nagyon szerettem ezt a sorozatot, bár voltak benne nem igazán tetsző részek,
spoiler de összességében jól megcsinálták és a karaktereknek is végig megmaradtak az alap tulajdonságaik.

BerniStray

Régebben már láttam minden részt és most, mikor újra néztem a sorozatot annyira szomorú lettem ismét, hogy vége :( Ez a sorozat sokkal többet ér ,mint a mostani „menő" kategóriába soroltak ( Példákat nem mondok,mert sértődés lenne belőle). Mágia,humor…. Minden van benne :) Hatalmas nagy kedvencem!! Imádom és mindenki figyelmébe ajánlom,akit érdekel a történet.. <3 :3

Sentis

Nem írok sokat. Egyszerűen imádtam és imádtam, mégha néha volt kötelező unalmas rész is és hát a fantasys kis apróságok az akkori technika hátrányaira mai szemmel elég gagyinak tűnnének. (Mint hogy soha nem mutatták mikép vágnak le valamit, vagy hogy a kard sok mindent ölt, de soha nem volt véres.) Viszont a karakterek (fejlődésük) képesek voltak elvinni az egész sorozatot. Voltak unalmasabb és izgalmasabb részek, mint minden sorozatnál, de örökre egy kedvenc.

Életveszélyes_és_Tilos

Ez a második újranézésem, de még mindig nehezen tudtam átjutni a 4. évadon. A 3. évad közepétől kezdett kicsit lelaposodott a sztori, túl sok volt az ismétlés.. (az ilyen, hogy pl.: Gaius tette! Kinyírni! De nem ő volt! … két résszel később: Gaius tette!! Kinyírni!! és akkor ugyanezt Merlinnel stb.) sokkal jobb dolgokat is ki lehetett volna hozni.


Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

Arthur: Csak tettetted, hogy bolond vagy?
Merlin: Nem. Az a sármom része.

art3mis

Merlin: Elkaptuk a kórt!
Arthur: Ellen kell állnunk neki, hogy elrejthessük apámat!
Merlin: Miért nem álcázzuk?
Arthur: Ebben van valami!
Merlin: Öltöztessük nőnek!

(2x12 – Medhir lovagjai)

art3mis

In a land of myth, and a time of magic, the destiny of a great kingdom rests on the shoulders of a young boy. His name… Merlin.

hypedne 

Gaius: A mágia se nem rossz, se nem jó. Csak az a fontos, mire használod.

Molli

Merlin: Look on the bright side; you've still got me!
Arthur: Is that supposed to cheer me up?
Merlin: I thought it might.
Arthur: You really are a complete idiot, aren't you, Merlin?

hypedne 

Kilgharrah: A fél nem gyűlölheti azt, ami egésszé teszi.

art3mis

Merlin: Arthur's thanking me, Uther's grateful, you're proud… I've never been this popular!
Gaius: I'm almost certain it won't last.
Merlin: Just let me enjoy the moment.

(2x8)

Molli

Arthur: Take a bit of advice from someone who knows about women.
Merlin: Well, if such a person existed, I would.

Baly 

Gaius: Elraktad az ételt, amit csomagoltam?
Merlin: Igeen!
Gaius: Vigyázz a borral, tudod milyen vagy! Megcsap a kocsmárosné kötényének szaga és dalolsz, mint egy matróz.

Baly 

Merlin: Arthur az adósom, Uther hálás, te büszke vagy. Sosem voltam ilyen népszerű!
Gaius: Nem hinném, hogy tartós lenne!
Merlin: Akkor csak hagyd, hogy kiélvezzem a pillanatot!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján