Az éjszaka törvénye (2016) 11

Live by Night
129' · amerikai · dráma, bűnügyi 16

Boston, 1926. Az alkoholtilalom miatt soha nem látott méretű csempészhálózat épült ki, amelyben kifőzdék, árusok, gengszterek és korrupt zsaruk egyaránt megtalálhatók. A gyors pénz és az ezzel együtt járó hatalom ígérete a a Bostoni rendőrőrs kapitányágának fiát, az ambíciózus Joe Coughlin-t… [tovább]

angol
magyar

Képek 8

Szereposztás

Ben AffleckJoe Coughlin
Scott EastwoodDanny Coughlin
Zoe SaldanaGraciella Suarez
Sienna MillerEmma Gould
Elle FanningLoretta Figgis
Chris SullivanBrendan Loomis
Anthony Michael HallGary Smith
Brendan GleesonThomas Coughlin
Titus WelliverTim Hickey
Chris MessinaDion Bartolo

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 74


Kiemelt értékelések

Bubu 

Kifejezetten tetszett ez a film. Bár én arra számítottam, hogy sokkal több erőszak lesz benne, de ez a drámai mondanivaló pár thrilleres betéttel is remek kikapcsolódás volt. Emellett a humor is nagyszerű és pontosan elegendő volt benne. Sajnos Affleck még mindig csak közepes színésznek minősül a szememben, azonban forgatókönyvíróként, rendezőként és producerként elismerésre méltó ember.
Viszont annyira nem fogott meg a film, hogy előre láthatólag egyhamar újra megnézzem és arra sem csábít, hogy a könyvet elolvassam, ami az alapját képezte. Afféle egyszer nézős, remek film.

Törpilla

Nekem tetszett a film. Nem volt rossz, de lehetett volna jobb is. Kicsit vontatott volt már kezdtem unni és azt vártam már mikor lesz végre valami izgalmas is benne. Kicsit csalódott vagyok többre számítottam volna, mint amit kaptam a filmből. Ben Affleck szerepe az elején nem igazán tetszett, de a közepénél ez megváltozott. A szereplők tetszettek, a történet is jó volt, de lehetett volna jobb is. Hiányzik belőle valami amitől még érdekesebb, még izgibb lett volna a film.

Chris90

Ez most nagyon nem jött be, pedig az alapanyag Lehane, és Affleck is alkotottár jobbat. Vontatott a sztori nagyon, egyedül a hangulata volt jó.

DelMaar

Affleck-et kifejezetten jó rendezőnek és nem utolsó sorban jó forgatókönyvírónak tartom, a Hideg nyomon-tól kezdve, a Tolvajok városán át, az Argo-akcióig, mind klassz filmek voltak.

Na most a helyzet az, hogy az Éjszaka törvénye sem egy rossz film, sőt. Egész egyszerűen, mintha hiányozna belőle valami, ami fel tehetné a koronát rá. Kifejezetten jó a kivitelezés, jók a képek, jó a hangulata, a cast is kifejezetten jó, A hiányérzetem oka valószínűleg az, hogy talán lehetett volna feszesebb, lehetett volna érdekfeszítőbb az egyébként Affleck által játszott főszereplő története. Kicsit mintha, ugyan abban a dilemmában lenne a film is, mint főhőse: nem tudja eldönteni, hogy legyen sokkal keményebb, sötétebb, erőszakosabb, vagy inkább emberibb, elbeszélősebb.

Rosszul viszont egyáltalán nem dönt az ember, ha meg akarja nézni. Nem időrablás, főleg, ha szereti a 20-as, 20-as évek amerikai éráját.

1 hozzászólás
alexakarola

Valahogy ez a film nem nyerte el a tetszésemet, nem tudom mi az oka, de valahogy negatív érzésekkel jöttem ki a moziból. Lehet csak egyszerűen nem voltam ráhangolódva erre a filmre, alapból nem is ezt akartuk megnézni, csak a másik filmet technikai okokból nem vetítették pont ekkor, de ha már ott voltunk gondoltuk megnézzük ezt. Az is lehet, hogy a túl sok öldöklés zavart. De legalább a szereplők tetszettek, Ben Affleck szerintem jó volt a főszerepben (Zoe Saldana pedig nagyon szép).


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján