Az ártatlanság kora (1993) 82

The Age of Innocence
139' · amerikai · dráma, romantikus 12

2 díj · 13 jelölés

Newland Archer nem sokkal eljegyzése után megismerkedik menyasszonya rokonával, a kétes hírű Ellen Olenskával. Archer, a helyi előkelő társaság megbecsült tagja saját társadalmi rangját használja arra, hogy helyreállítsa Ellen Olenska megtépázott hírnevét. Azonban az idő múlásával egyre erősebb… [tovább]

angol

Szereposztás

Daniel Day-LewisNewland Archer
Michelle PfeifferEllen Olenska
Winona RyderMay Welland
Richard E. GrantLarry Lefferts
Alec McCowenSillerton Jackson
Geraldine ChaplinMrs. Welland
Mary Beth HurtRegina Beaufort
Stuart WilsonJulius Beaufort
Miriam MargolyesMrs. Mingott
Siân PhillipsMrs. Archer

További szereplők

Kedvencelte 6

Várólistára tette 113


Kiemelt értékelések

Lunemorte 

Szerencsére nagyon ritkán látok ennyire minősíthetetlenül rossz filmet, sajnos most augusztus 29-én sikerült beválasztani. Ez valahogy mindig egy szerencsétlen nap marad…
Történet 0. Kezdjük ott, hogy brutálisan irritáló volt a narrátornő állandó sustorgása, a finomkodó körmönfont mondatok…
A színészek tehetségtelenül néztek ki a fejükből, mesterkélt mozdulatok, beszédek, irritáló fejek és gyakorlatilag annyi a történet, hogy szerelmi háromszög van. Ja meg van egy öregasszony egy csomó kiskutyával és soha nem értettem, hogy jön oda…
Ez a film altatónak, vérnyomásnövelőnek és szenvedésnek elment.
Ráadásul a vége is borzasztó hülyeség.
Ez a nyálas fröcsögés és csöpögés mindenhol az agyamra ment, soha többet ilyet!!

Mr_Catharsis91 

Nagyon elegáns, intim és szép film volt. Kissé álomszerűnek is hatott ez a fajta időutazás, ami a 19. századi New Yorki-i felső tízezer miliőjébe repített. Mennyiben más volt akkor kihagyni egy bulit, amin kb. kötelező jelleggel képviseltetniük kellett magukat az arisztokratáknak.
Bár a pletyka azóta is pusztító, azért mondjuk ebben a korban meg egy Veszedelmes viszonyok-ban láthattuk, mire volt ez képes.
Valahol sajnáltam benne Day-Lewis-t, de Pfeiffer-t is. Bár az ő össze-nem-jövetelük kevésbé volt fájdalmas, mint mondjuk ugyanebből az évből a Napok romjai karakterei között.

6 hozzászólás
annagramma

Ezzel a filmmel úgy vagyok, mint az ifjú Popper Péter a Svejkkel: nincs olyan élethelyzet, amelyben ne tudnék idézni belőle. Scorsese egy évtizedig tologatta az íróasztalán a könyvet, mire rászánta magát a munkára, amelyet utóbb a legerőszakosabb ("most violent") filmjének titulált.
Elképesztő igényességgel nyúlt az anyaghoz, elég csak annak utánanézni, hogyan és miként válogatta össze és készíttette el a filmben felbukkanó többszáz festményt. (Elmer Bernstein a Brahms III. szimfóniájából átírt pazar filmzenéjét meg sem említem.)
Rendkívül finom eszköztárának és precíz dramaturgiájának eredménye a film tartása, az az elfojtott, és épp ebből az elfojtásból táplálkozó feszültség, amely a felszíni cselekmény és a voltaképpeni történések (a társadalmi morál és az egyéni vágyak, a kimondott szó és a jelentés és így tovább) között feszül.
Habár nem sorolom a filmtörténelem legértékesebb alkotásai közé, mégis himnuszt tudnék írni ehhez a filmhez, annyira tökéletes.

darkfenriz

Sajnos én sem vagyok ártatlan…mert megnéztem ezt a filmet. Semmitmondó sugdolózások, rózsaszín köd burjánzik a csöpögős sznob cukormázban és persze áriázás, lehunyt tekintetek, férfiatlan viselkedések. Bájolgó Winona Ryder, brekegő Michelle Pfeiffer és Golf-áramlatos Daniel Day-Lewis.
Sajnos nem értem Scorsese hogy rendezhetett ennyire gyenge filmet, semelyik ismert színész nem tudta a színvonalat emelni. Követni nem tudtam sokszor tulajdonképpen ki mit csinált, totál idegen tőlem ez a világ. Talán érdemesebb lett volna az 1870-es évek indiánjait bemutatni.
Daniel Day-Lewis! Menj vissza kérlek a New York Bandáihoz és növessz egy bajuszt! Mert ez nem állt jól…

Kontra_Judit 

Nagyon „mély” film, sok érzelem és gondolkodásra késztető jelenet van benne. Tulajdonképpen egy szerelmi háromszögről szól, nem nyálas, és kosztümös darab. Gyönyörűek a ruhák :) A két főhős irtó hitelesen játszotta el a szerepet, Winona Ryder fiatal kora ellenére (22 éves volt) is vissza tudta adni a naív, de szerelmes feleség szerepét. Időnként túlságosan is „józan” volt.
Nagyon nem tetszett, a sznobság, együtt tudtam érezni a grófnővel.

Gábor_Ale 

Nagyon jól eltalált a magyar szinkron, főleg a narrátor nőnek a hangja. Egy beteljesületlen szerelem története. Talán így lehetne jellemezni. Azt mondjuk nem értem, hogy Winona Ryder miért is kapta azt az Oszkárt?! :-D


Hasonló filmek címkék alapján