Az arany kesztyű (2019) 14

The Golden Glove · Der goldene Handschuh
115' · francia, német · dráma, horror, krimi 18

Sorozatgyilkos tartja rettegésben Hamburg lakóit a hetvenes évek elején. Fritz Honka az Aranykesztyű nevű kocsmában szedi fel áldozatait, akik hozzá hasonlóan alkoholista, lecsúszott alakok…

német

Képek 1

Szereposztás

Jonas DasslerFritz Honka
Margarete TieselGerda Voss
Marc HosemannSiggi Honka
Katja StudtHelga Denningsen
Martina Eitner-AcheampongFrida
Greta Sophie SchmidtPetra Schulz

Kedvencelte 1

Várólistára tette 40


Kiemelt értékelések

Raving

Aki a film megtekintése után egy hónapon belül egy korty alkoholt is képes inni, az fogadja gratulációm.
Meg az is, aki hozzám hasonlóan képes megnézni ezt előzetes ismeretek nélkül, a trailer homályos emléke alapján, egy groteszk Csábítás/Trash Humpers-jellegű filmre számítva. Nem jó ötlet.
Utólag leginkább egy német Hasfelmetsző Jack-szerű történetnek mondanám, leginkább az igaz történeten alapuló sorozatgyilkosos filmek táborához tartozik. Direkt nem azt írtam, hogy erősíti, de ezt ki-ki döntse el maga. Bár az eléggé kupán vágott a film végén, hogy ez a fazon tényleg létezett, a film cselekménye nagyjából tényleg megtörténhetett, az az elképesztően bizarr lakás négyzetméterről négyzetméterre pont így nézett ki, ahogyan az Arany kesztyűhöz nevű kocsma is, amely még ma is fogadja a sorozatgyilkos-mániás turistákat és a filmbeliekhez hasonló szerencsétlen/magányos/alkoholista/szexmániás/riasztó öregembereket. Ugyanazzal a mosdóval, zenegéppel, belső kialakítással stb.
A filmnek valóban van egy abszurd/groteszk/bizarr hatása, erőteljes képi világa, és nyomasztóan a nézőre zúdítja az öregedéssel, kiüresedéssel, elzülléssel kapcsolatos gondolatokat, de a kismilliomodik sorozatgyilkosos moziként majdhogynem felesleges. Nem akar semmi mást, csak a történtek abszurditását visszaadni.


Hasonló filmek címkék alapján