Az alelnök (2012–2019) 19

12 díj · 35 jelölés

A vígjátéksorozat hőse Selina Meyer, az egykori szenátor, aki elvállalja az alelnöki tisztet. Az állás mindenben különbözik attól, ahogy azt elképzelte, és mindenben olyan, mint amire figyelmeztették. A politikus asszony azonban mindent megtesz annak érdekében, hogy maradandó nyomot hagyjon maga… [tovább]

angol

Szereposztás

Julia Louis-DreyfusSelina Meyer
Anna ChlumskyAmy Brookheimer
Tony HaleGary Walsh
Reid ScottDan Egan
Timothy SimonsJonah Ryan
Matt WalshMike McLintock
Sufe BradshawSue Wilson
Gary ColeKent Davison
Kevin DunnBen Caffrey
Sarah SutherlandCatherine Meyer

További szereplők

Kedvencelte 7

Várólistára tette 51


Kiemelt értékelések

Mr_White 

Az első két részt megnéztem, de úgy tűnik, ez nem nekem való. Vígjátéknak nem túl vicces, szatírának közhelyesnek tűnik, drámának meg unalmas.

Szencsike 

Teljesen véletlenül találtam rá a sorozatra és szinte azonnal berántott, az első hat évadot egy hétvége és egy teljes hét alatt sikerült megnézni és jöhetett a hetedik. A politika sosem érdekelt, sőt, számomra az egész politikai/politikusi (tisztelet a kivételnek) környezet elég visszatetsző. Viszont a jó filmeket mindig is szerettem, igaz a politikai filmeket nem feltétlenül néztem. Kivéve, ha vígjátékról van szó és Armando Iannucci neve garancia a minőségi szórakoztatásra és a fekete humor gyomrosaira. A The Veep/Az Alelnök című sorozat is alaposan felrázza az embert. Selina Meyernek mindene meg van, amit csak egy politikus akarhat: erős gyomor, széles arc, vastag bőr és igen hajlékony gerinc, ha az érdekei érvényesítéséről van szó. A saját családját is eladná ha tehetné, és végül is meg is teszi. Sokszor eszembe jutott, hogy talán nem is ő az inkompetens, sokszor a csapata rontotta el a dolgok nagyon nagy részét, és köztük is akad jó néhány figura, akinek nem sül le a képéről a bőr, ha Selináért harcba kell szállnia. Aranyköpések garmadája és a kreatívan sértő szidalmazások kiapadhatatlan forrása a sorozat. Minden karakter egy-egy olyan figura, akit ha példaképnek nem is, de intő példának megmutatnék, hogy mivé ne váljon az ember, ha megcsapja a hatalom, az irányítás szele. Az igazán őszinte hangok Garyé, Catherine-é voltak, a trumpi figura tökéletesen rémisztő alakja Jonah Ryan lett. Belegondolni is furcsa, hogy a mai amerikai közélet mennyire visszatükröződik a sorozatban…
A színészek egytől egyik kiváló munkát végeztek, Julia Louis-Dreyfus, Tony Hale és Timothy Simmons karakterei voltak azok a figurák, akikre igazán érdemes odafigyelni, hiszen nekik volt a legnehezebb szerepük. JLD-re rászabták Selinát, minden díjat megérdemel. Tony Hale mint Gary, aki első pillantásra egy tök jelentéktelen valakinek tűnik, hiszen ő az örök táskahordozó, de mégis, a gesztusai, az egész jelenléte olyan humorforrások, amelyeket tanítani lehetne. Timothy Simmons pedig biztos vagyok benne, hogy egy nagyon rendes ember, de a szerep amit kapott, az volt a leghálátlanabb, hiszen Jonah, á hagyjuk, szóra sem érdemes ez az idióta, de Timothy Simmosnak jár a gratuláció érte, mert zseniálisat alakított.
Az biztos, hogy ez egy többször nézős alkotás, mert jó ha az ember alaposan megrágja a poénokat. Nagyon szép lezárást kapott, örülök, hogy megmutatták kivel mi lett, és kíváncsi lennék, vajon Mike mit mondott volna Selináról, de hát vannak fontosabb hírek is, mint az Elnökasszony méltatása.

Mesemondo 

Nagggyon buta, de jó értelemben, pont ezért nagyon bírom. Semmi se szent nekik, és elég nagy partiarcokat válogattak hozzá… Előbb hiszem el, hogy így működik az amerikai politika, mint hogy a West Wing szerint. :D

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Sunshine 

Mike McLintock [Dan-nek]: Te most eljátszod, hogy eszed is van?

1. évad 1. rész – Fundraiser
David_Lakner 

Amy: Korán jöttünk?
Selina: Igen, így terveztem. Azt akarom, hogy akik pontosan érkeznek, azt higgyék, hogy elkéstek.

1. évad 2. rész – Jeges joghurt
David_Lakner 

Barbara: SMS-ben dobtad a lányom, és még bocsánatot sem kértél.
Dan: Dehogynem. Tettem a végére egy szomorú szmájlit.

1. évad 3. rész – Catherine
David_Lakner 

Kent Davison: Nem tudom, mennyiben nyújt vigaszt, de amióta nyilvánosságra került az anyja állapota, igen megugrott a támogatottsága. Ezzel megnőtt az előnye.
Selina: Az anyámat éppen le akarják venni a gépekről. Maga szerint fél százalékos növekedéstől jobb kedvem lesz?
Kent: Inkább két számjegyű.
Selina: Komolyan? Tegyünk fel, hogy úgy döntök… Az elrontaná?
Kent: Lehet, hogy rövidebb, ám jelentős rokonszenv-növekedést hozna. „Halál-szavazatokat”.
Selina: Tényleg? Ez nagyon nehéz döntés. Mélyen magamba kell néznem.

5. évad 4. rész – Mami
David_Lakner 

Újságíró: Mit gondol a pulykapokalipszis kifejezésről?
Andrew Doyle: Azt hiszem, ezt a kifejezést a média találta ki. Kellően ostoba, de ráveszi a megrettent közönséget, hogy több híradót nézzen.

5. évad 5. rész – Thanksgiving
David_Lakner 

Kent Davison: Annak támogatottsága, hogy a szeretője bankját mentsük meg: 4,3 százalék.
Ben Cafferty: A hanuka népszerűbb Mekkában.
Selina: De ezt a bankot lenne helyes megmenteni, nem?
Ben: Ez igaz, de senki nem ért a gazdasághoz. Szó szerint senki.
Kent: Nem szó szerint.

5. évad 6. rész – C**tgate
David_Lakner 

Dan: Iskolai lövöldözés volt Spokane-ben.
Selina: Muszlim vagy fehér?
Dan: Még nem tudni.
Selina: Melyik a jobb nekem?
Kent: Ha fehér.
Selina: Szorítsunk!

7. évad 1. rész – Iowa
David_Lakner 

Selina: A feladat az, hogy hatalmas fehér tömeg előtt beszéljek. Ami mellett egy NASCAR-verseny Jay-Z-koncertnek tűnik.
Marjorie: Asszonyom, Jay-Z koncertjeire is leginkább a fehérek járnak.

7. évad 4. rész – South Carolina
David_Lakner 

Murman: Sok alagutas szökést segítettem. Vicces sztori: azt mondtam az ellenségemnek, hogy alagutas szökés, de igazából eltemettem élve.
Selina: Ez Murman!
Murman: A valóságban nő volt, de viccesebb férfival elmesélve ezekben a metoo-időkben.

7. évad 6. rész – Oslo
David_Lakner 

Regina Pell: Ha azt mutatnád a nyilvánosságnak, hogy felkarolod őt…
Selina: Az olyan lenne, mintha Diana hercegné Camilla Parker Bowles-t vette volna fel sofőrnek. Úgy értem… Persze nyilván úgy jobban járt volna, de…

6. évad 2. rész – Library

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján