Az alelnök (2012–) 6

12 díj · 35 jelölés

A vígjátéksorozat hőse Selina Meyer, az egykori szenátor, aki elvállalja az alelnöki tisztet. Az állás mindenben különbözik attól, ahogy azt elképzelte, és mindenben olyan, mint amire figyelmeztették. A politikus asszony azonban mindent megtesz annak érdekében, hogy maradandó nyomot hagyjon maga… [tovább]

angol
angol · magyar

Szereposztás

Julia Louis-DreyfusSelina Meyer
Anna ChlumskyAmy Brookheimer
Tony HaleGary Walsh
Reid ScottDan Egan
Timothy SimonsJonah Ryan
Matt WalshMike McLintock
Sufe BradshawSue Wilson
Gary ColeKent Davison
Kevin DunnBen Caffrey
Sarah SutherlandCatherine Meyer

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 19


Kiemelt értékelések

LukeSkywalker 

Elképesztő politikai szatíra, ami az évek során kezd átmenni dokumentumsorozatba, elnézve az idei amerikai elnökválasztási kampányt.

Julia Louis-Dreyfus (akiről sokáig azt hittem, hogy Richard Dreyfuss lánya) erre a szerepre született, Ő Selina Meyer alelnök, maga a megtestesült 21. századi amerikai politikus annak minden létező ismérvével. Szerintem az alkotók nem titkolt szándéka szerint Hillary Clintont akarták, akarják karikírozni általa, de az is lehet, hogy egyszerűen csak annyira kezd azonosulni Clintonné mindazzal, amit Selina Meyer megtestesít a TV-ben, hogy önkéntelenül is ráismerünk az alakoskodó, két(illetve ezer)színű, mindenen és mindenkin gátlástalanul átgázoló politikusnőre (aki azért még mindig milliószor jobb választás, mint Donald Trampli).

Tény, hogy JLD brilliáns. Nem eljátssza, hanem azonosul a szerepével. Önmagáért beszél az a hihetetlen bravúr, hogy bemutatása óta minden egyes évben zsinórban ő nyerte a legjobb főszereplőnőnek járó Emmy díjat. Idén is. Nem tudom, volt-e már ilyen, de Juliának sikerült és ez sokat elárul színészi kvalitásáról. De maga a show is makulátlanul megírt, minden szereplő telitalálat és tulajdonképpen nem azért röhögünk, mert az elhangzott poénok annyira viccesek (egyébként azok is), hanem mert elképzeljük, hogy ez nagyjából ugyanígy mehet a való életben, és ez már annyira kétségbeejtő, hogy nevetséges. A Veep annak a különös esete, amikor a művészet utánozza az életet, ami végül tükrözni kezdi a művészetet.

A Veep (Az Alelnök) egy gyilkos politikai szatíra az amerikai politikáról, de nem nehéz meglátni benne kis hazánk még ennél is borzalmasabb sivár valóságát.

Aki egy szinte tökéletesen megírt és ugyanolyan jó színészi alakításokkal tarkított kiváló sorozatra vágyik, az ki ne hagyja az HBO csúcssorozatát, a Veepet.

Mesemondo

Nagggyon buta, de jó értelemben, pont ezért nagyon bírom. Semmi se szent nekik, és elég nagy partiarcokat válogattak hozzá… Előbb hiszem el, hogy így működik az amerikai politika, mint hogy a West Wing szerint. :D

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Sunshine 

Mike McLintock [Dan-nek]: Te most eljátszod, hogy eszed is van?

S01E01


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján